DVD Rogi ribaru 1 ... i dva

Reklamiranje trgovina i servisa u vlasništvu forumaša...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Re: DVD Rogi ribaru 1

PostPostao/la Som Jura » 04. 05. 2010. (12:38)

nemam ja ništa protiv uratka - čak neću u njemu tražiti dlaku u jajetu - svaki uradak je dobrodošao

ja samo imam primjedbe na neke na forumu koji su HTVov film toliko popljucali i pokopali, a drugi digli u visine dok još nije bio viđen
na forumu postoji taj lobi koji nekog veliča druge zatire.. tu kada je Mibo promovirao svoju led lampu satraloga se u tren (koja cijena, lopov, to se može za 10 kuna), a druge se veličalo u visine e

lipo treba priznati teško je napraviti film - rijetki to mogu - svaka čast.. ali teško je i napraviti lampu..nemože se to za 30 kuna ko što se ovdije pričalo i za to treba trud..

e ako se pridonosi doprinos forumu time što se na temi Murter 600 kenja sve u 16 i proji postove to je ok, za neke

- ja više volim pročitati ovako konstruktivnije teme o plastificiranju, krpanju, alatima - ali toga je sve manje i manje - škart i žutilo je sve zacrnilo - upravo zato jer se vrijednost forumaša broji po postovima i kakanju..

..nego glavna misao bila bi da u filmu nije puno više prikazano nego u Ribar ribi grize rep... i za tako pretjeranim hvalospjevima nema potrebe (uz istodobno pljucanje po HTVovom dokumentarcu)
Som Jura
Korisnik baniran

PostPostao/la skandalozo » 04. 05. 2010. (14:17)

Što se mene tiče, draže mi je čuti konstruktivnu kritiku nego hvalospjev, jer se iz dobronamjerne kritike može izvući korisna pouka.
Jura, imam pitanje i ne doživi ga kao na repliku tvojim konstatacijama, nije mi namjetra upuštati se rasprave tipe "čiji je veći". Stvarno me zanima kako bi danas sutra izbjegao eventualne slične pogreške, tj. nedostatke. Što ti je nedostajalo u filmu, koji detalj? Pretpostavljam da poznaješ tematiku (panulu) i da misliš na nešto konkretno kada kažeš da nije puno pokazano. Naime, trudio sam se pokazati što više, u onom segmentu u kojem je vizualno filmom lakše predočiti materiju. Onaj tehnički dio, slaganje alata i slično je lakše prikazati u knjizi (sitni segment toga mogao si vidjeti u kataložiću koji je u samom DVD-u). U dodacima filmu ima vrlo detaljno prikazano vezanje sistema i baš tamo je moguće vidjeti koliko je teško pratiti jedan takav tehnički detalj na filmu, dok se skicom na papiru predoči puno jasnije. Dakle, što nedostaje, tj. čemu bi se (po tebi) trebalo posvetiti više pažnje?
slika
skandalozo
Djelatnik u sektoru ribolova

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19, drvena gajeta, Angler 23

PostPostao/la lupis » 04. 05. 2010. (14:38)

Može se skicirat i nekim programom pa to obisit ovdi na forumu,možda krene kakva rasprava,ko zna...tipa "i ja tako radim" ili "ovo prvi put vidim"...

.....međutim......,eto ja sam strpljiv,čekam,čekam....,izgleda da od svih forumaša na ovom forumu nema nitko ništa za reć na temu ribolova duže vrime,kako vezat udicu,di tražit ribu...,,barem ne badava....,uostalom to mi je i razumljivo,jer zašto bi netko dilio savjete za niš a drugi iste savjete naplatio...

Evo sad mi je baš pala napamet jedna sitnica vezano za lov glavoča,ali to ću podijelit s vama kad prikupim još materijala i sve to bacim na hartu!Budite strpljivi!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la skandalozo » 04. 05. 2010. (15:44)

Lupis, često aludiraš na komercijaliziranje ovog našeg hobija i nisi sasvim u krivu. Probaj to sagledati malo šire, to jest staviti se u prvo lice jednine i onda donijeti zaključak.
I ja volim pročitat nešto novo o temi koja me interesira. Naravno da mi je s vremenom veliki dio tema, kao i većini ovdje postalo poznato. Dakle, želimo čuti nešto novo ali kako i od koga? Očekujemo da "netko" ode negdje, vidi, doživi, apsolvira i prenese to nama ostalima. Samo... Svi mi imamo obitelji i nije fer da ih previše uskraćujemo za nešto zbog svog hobija. Dakle, nekoliko je mogućnosti. Ili hobi zadržati za sebe i ribariti isključivo guštajući, pri čemu otpada djeljenje iskustva s ostalima, jer tko bi čitao po ne znam koji puta tekst o lovu palamida ispred riječke luke od istog autora? Druga opcija je zastraniti u drugome smjeru i samofinanciranje putešestvije po moru riješiti prodajom ribe. Dakle ilegala koju ne želimo, je li tako. Ja sam našao neki modus kojim dio svoga hobija fianciram ovako (dio!) i to podijelim kroz riječ i sliku sa ostalima. Na žalost ne mogu si priuštiti sjesti u brod i otploviti do Žirja, potrošiti tri-četiri tisuće kuna a da to ne osjetimo na buđetu. Dakle, Lupis, gledaj to ovako, onih 39 kuna za dvd (dvd je ovdje metafora, isto je sa kupovinom časopisa...) je ulaganje u pisanu riječ koju želiš i voliš pročitati a tematski je vezana uz ribolov. Vjeruj mi, od toga novca neću kupiti brod, nego na svaku tvoju (vašu) kunu dodati nekoliko lipa kako bi cijela stvar dobila glavu i rep. Meni ostane jedna uspomena, saznanje da je nono mojih unuka jednom davno nešto napisao što su ljudi čitali i komentirali (kritizirali). A to je lijep osjećaj, ne misliš li? Ili imaš, kao i najčešće sasvim dugačije mišljenje? Kažeš lov glavoča? Znaš što, još nikad nisam jeo glavoča a mnogi su mi nahvalili tu deliciju? Prije puno godina sam imao obavezu jednom dobrom (na žalost pokojnom) prijatelju svaki put donijeti iz podvodnog ribolova par velikih glavoča. Bilo mi je mrsko tući u tu ribu, ali kad bi se sjetio njegovog ozarenog lica kad bi ih dobio... Da, probat ću uskro glavoče...
slika
skandalozo
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: Grašo 19, drvena gajeta, Angler 23

PostPostao/la oneeyed » 04. 05. 2010. (16:11)

Teško je reći bilo što konstruktivno o DVD-u bez znanja o tome što je pjesnik htio reći, tako da se plusevi i minusi reflektiraju isključivo na osobna očekivanja od DVD-a. Ja sam očekivao nešto drugo pa nisam nešto oduševljen. Ako je namjera da bude PP za knjigu onda je ok, a ako je namjera da pokaže i objasni ribolov na određene ribe, dakle gdje, kada, kako, s čime, onda i nije nešto. Čini mi se i nemoguće ispod minimum po ure suvislo prikazati ribolov bilo koje ribe. On što sasvim sigurno nisam očekivao je prešetavanje u kupaćim gaćicama, scene buđenja, trljanja očiju, kuvanja i ispijanja napitaka, zamišljeni pogledi u daljinu, fejkano odmahivanje, općenito ono što ovo više čini filmom o ribolovcu a ne o ribolovu. Ali opet, možda je to i bila namjera autora, a na koncu, kako kaže labrax, i iz ovog filma se da nešto vidit i naučit. Eto, dobronamjerno čekam da izađe nastavak pa da i njega pogledam 5 puta ka i ovog prvog...
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la lupis » 04. 05. 2010. (18:32)

Skandalozo,eto onako iskreno,..kad ti knjiga izađe ja ču je najvjerojatnije morat kupit sam(jer mi je rođendan upravo prošao,a ne da mi se čekat Djeda Mraza.
Nisam vidio film,jer se jednostavno ne sjetim na njega ni da ga se može nać na kiosku,a sačekat ću još malo ,da izađe knjižurina pa će mi ostat i za još jednu laticu đelkota.

Nikad nisi jeo glavoča? :wtf: ,dobro i to je moguće,iako to potvrđuje moju teoriju da ste malo previše zabrijali na dvi-tri vrste ribe a ostalo ne postoji ili je omalovažavano i zanemareno do boli!

I što sad,opet čekat neku informaciju u vezi knjige ili ....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la teranavis » 04. 05. 2010. (20:01)

evo upravo pogledao film ....ko nije gledao neka pogleda a tko je zna o cemu pricam :clap: :clap: :clap:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la tg-boy » 05. 05. 2010. (18:54)

pogleda san film, lovija i jia glavoče(mi ih zovemo guvi) i najbolja su riba,
film je OK, možda po meni fali malo komentara i detalja - malo točnosti i podataka npr. dubina, trenutna temperatura mora, debljina najlona-upredenice-udice za ciljanu ribu itd.
oni poljupci ribe malo su mi :Other19: sve ostalo ide i prolazi - dobra zabava i ponešto poučno :thumbup:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la labrax » 05. 05. 2010. (19:22)

Ja svakog, ali svakog zubaca kojeg uvatim poljubim u oko! Netrebate u tome tražiti nikakvu simboliku niti patetiku "poštovanja prema ulovu", to je meni jednostavno ritual kojeg volim i to je to! Tako je vjerujem i kod Igora i ne trebate pljucat po nečemu ako to ne razumite.
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 05. 05. 2010. (19:29)

Som Jura je napisao/la:evo izbilo je 40 kunića iz moga škrtavog takujina za DVD - pa ništa posebno, onako

samo mi nije jasno jedno - pljucao se film Ribar ribi grize rep na sve strane, ovo ono uz hvale i najave da dolazi nešto još neviđeno to su Rogi Ribaru, od autora neustrašivog skandaloza koji je skakao među morske pse da bi prijateljima odmrsio konope na propeli itd..itd..
bila je to dobra kampanje, marketing

volio bih se izraziti onako zdravo seljački ali me odgoj koči ma u biti stavit ču odgoj na sekundu u drugi plan ! ...... ma ipak ću biti kulturan , čuj taj film je felkerov i ja s tim nemam ništa tako da marketing ne spada u moju domenu , ja sam samo napisao jedan doživljaj na moru di se čovik isprsio i usred noči bacio u more vanka prema italiji dok smo mi čekali pasa i obilato krvarili i brumali i očistio nam propelu i spasio od moguće havarije ! Ti bi u tom trenutku zavukao glavu u neku rupetinu kao noj i nebi je vadio mjesecima od straha i šoka a kad bi ju izvadio bio bi sretan jer bi shvatio da ti se ništa nije desilo tj. da ti je glava i dalje prazna.
,,,
dobronamjerne su sve kritike tu nema govora , ali uhvatit ribu nije lako, snimit još teže, odlučit se sam na takav pothvat još teže , svatko tko misli da može bolje samo neka izvoli , ja volim sve uratke pogledati i nešto od svega upiti , pročitati svaki članak itd. itd
,,
a sad izlazi drugi dio a ako netko nakon toga kaže da nije ništa posebno onda ću sve ščape donirat u metis!
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la tomi » 05. 05. 2010. (19:47)

a nitko nikad nije od nas svih napisa da dvd-i od sandra onofara ne vrijede.a sad se naša naš čovik i potrudija i napravija dvd o ribolovu. i svi po njemu.ajme koja smo mi raca.više vridi sve sta je tuđe nego naše.
sandro onofaro je napravija dvd-e za talijanska mora,a ne za jadran.nije to isto.budimo zahvalni da je netko napravio za naš jadran,a ne samo kritizirati.ista cijena je na kiosku i od sandra i od felkera
:thumbup:
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la oneeyed » 05. 05. 2010. (19:56)

Ajmo nešto riješiti:
1) Film o kojem se radi je kupljen na trafiki, nije "poklonjeni konj kojem se ne gleda u zube", pa konzument ima svako pravo, pa i moralno, javno iznositi svoj sud o njemu, ne treba biti niti konstruktivan niti dobronamjeran. Otkuda uopće ta ideja da kupac ne smije iznijeti svoj sud o proizvodu koji je platio?
2) Van pameti je napadati kupca proizvoda s argumentom "napravi ti bolje ako možeš ili začepi". Dosta ih se ovdje okušalo što u video formatu što u pisanoj riječi, pa su skloni gledati stvar iz persperktive proizvodnje a ne iz persperktive konzumenta, kupca.
Za ovu priču potpuno su nebitne činjenice o liku i djelu autora. On ima proizvod koji prodaje a kupci imaju pravo iznijeti mišljenje o proizvodu. Točka. Napadanje onih kojima se film ne sviđa je po meni mrlja za ovaj forum, potpuno nepotrebno.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 05. 05. 2010. (20:07)

slažem se onejd ali oni som jura je popljuva i forum i film i čovika i lipo svih izvrjeđa :wtf: pa ča je tim ljudima?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la oneeyed » 05. 05. 2010. (20:13)

A ko bi ga zna...možda ovo jugo..
oneeyed
Old Senior Member

PostPostao/la street » 05. 05. 2010. (20:25)

jel ga ima jos za kupiti u zg?
street
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prodaja i usluge - reklamiranje djelatnosti

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.