Rogi ribaru - Ičići

Reklamiranje trgovina i servisa u vlasništvu forumaša...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Re: Rogi ribaru Icici

PostPostao/la skandalozo » 17. 05. 2014. (08:37)

vladorad je napisao/la:hoće li biti web shop?

Za sada ne. Dva su razloga i jedan od njih možda presudi da nikad i ne bude, iako će možda u jednom trenutku presuditi poslovna logika a ne emocije.
Prvi razlog je kronično pomanjkanje vremena. Drugi je osobni moj doživljaj ovoga dućana i interneta općenito. Naravno da bez interneta više ne bih mogao živjeti, navuklo me kao i ostatak svijeta. Jednostavno raditi bez interneta bilo bi nemoguće kao i bez mobitela. Ali sam na svoju upotrebu mreže podvukao čvrstu crtu i nastojim dio života ostaviti sačuvan od digitalizacije. I dalje volim stvari doživjeti taktalno, vizualno, čulno mirisno ili kako god to data situacija dopuštala. Jednostavno ne doživljavam kupovinu preko neta ili bilo kakvih kataloga kao nešto što me veseli. Naročito to dolazi do izražaja kada je ribolov i more općenito u pitanju. Ako se vratim(o) na sam početak ideje odlaska na more smisao je biti u prirodi, maknuti se iz kuće i grada i uživati. A nabava opreme je sastavni dio te priče. Zato mi je bilo jako bitno da trgovina bude na samom moru da se ta spona ne prekine. Ispred dućana slažem malu terasicu na kojoj ćemo moć sjest i laprdat o ribolovu i svemu što nam more pruža. Jer, ako posao ne dopušta da u jednom dijelu godine budem više na Moru - dopeljat ću More na posao.
Svjestan sam da će zbog ovakvog stava poslovanje biti ograničeno,ali ovo nije moja osnovna djelatnost već dio posla koji me opušta. Kupovina preko neta za rezultat ima de se ne vidim s ljudima koji bi mi trebali biti istomišljenici, da ne dobijem povratnu informaciju otome što se i kada lovi, kakva je oprema koju imaju, koja oprema nedostaje... Nadalje, želja mi je klince dopeljat u butigu, pokazat im zašto se voli ribolov. U tu svrhu slažem i malu zbirku prepariranih riba. Naime, preparirana riba, ako je preparat dobar, je jedini način da ribu proučite. Na ribarnici je deformirana, u moru vam ne da vremena da je pogledate u svim detaljima niti ih eksponira u potpunosti. Na preparatu možete na miru usporediti recimo položaj ustiju, oblik bočne peraje, debljinu repa i sve ono što samo po sebi govori kako živi neka riba. I tu se već može dosta naučiti. Web mi ne pruža ništa od tih mogućnosti NJime se gubi ona ljudska komponenta. A ako će mi dobit biti jedina logika, onda ribolovna oprema nije prvi izbor onoga čime ću se baviti. Ali spomenut ću ono što sam rekao i kada sam počeo roniti, i kada sam počeo udičariti, i kada sam počeo jedriti i kada sam počeo snimati more i pisati o moru - ovo je samo još jedna skuža da budem na moru i uz more.
slika
skandalozo
Djelatnik u sektoru ribolova

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19, drvena gajeta, Angler 23

PostPostao/la skandalozo » 17. 05. 2014. (09:25)

Denis1 je napisao/la:
skandalozo je napisao/la:
hagy je napisao/la:Način plačanja ?

Ubaci i nesto spina za tune.Sad je to hit.Ovih dana cu se zaletiti da vidim sto se nudi,svakako vjerujem u uspijeh trgovine.Pozz

Daj Denis, pa tko je uvijek pratio što se u svijetu (ne u Hr) događa po pitanju ribolova!? ;) Tko je još 2006. pokušavao i ribolovce ali i trgovce uvjeriti da jigging ima smisla kod nekih vrsta ribe kod nas i da su ti štapovi odlični za panulu? Srećom da postoje pisani tragovi (Časopisi Navigator...) jer su se poslije mnogi hvalili pionirskim koracima. Samo što nisu morali otrpiti kritiku i ponekad čak i sprdnju , ne samo od uvijek dežurnih kritičara, neko i od nekih riblovaca koji očekuju poseban status. Znaš kako je, nakon bitke se pojave mnogi heroji... Ali da vidimo što imamo za poping:
Sve Xzoge taka-pi su svi na zalihi upareni sa rolama od saragose do stele. Osim toga imam ali samo jedan Kuroshio, ali mislim da bi on mogao dopast nekome od klijentele iz marine - strašna pila, ali skupa čak u odnosu na na brandove koji nisu jeftini. Moram računat i na onu klijentelu u marini koji osim kvalitete traže excluzivu, ne zamjerite mi i ne kritizirajte. Ima i druge ponude, par solidnih štapova za manje novca (500-600 kn) ali nisu za one koji očekuju veću ribu. Dakle idealni štapovi za palamide i manje tunide. Za njih imam odlične jeftine japanske popere koji nisu skupi. Što se tiče popera za velike ribe tu je sve što ti treba - od klasičnih površinskih popera (Helco, TopW, Surecatch...) pa do onih manje ili više tonućih, za situaciju kada jato zaroni (Toro, Bertox...).
Naravno, upredenice, dodatne udice, splitovi, pojasevi...
Denis - zadovoljan? :wave:
slika
skandalozo

PostPostao/la vladorad » 17. 05. 2014. (15:22)

Skandalozo. Svaka cast na iscrpnim odgovorima,sve stoji ,puno uspjeha u radu i prekrasnoj prici .osjeti se da si zaljubljenik
U more i ribolov cak i preko neta :D
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la Groff » 17. 05. 2014. (17:52)

Doć ću te videt, i tebe i butigu, kad tad :D A valjda ću ča i kupit !!! :wave:
Rogi !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la Denis1 » 18. 05. 2014. (12:42)

Denis1 je napisao/la:
hagy je napisao/la:Način plačanja ?

Ubaci i nesto spina za tune.Sad je to hit.Ovih dana cu se zaletiti da vidim sto se nudi,svakako vjerujem u uspijeh trgovine.Pozz

Daj Denis, pa tko je uvijek pratio što se u svijetu (ne u Hr) događa po pitanju ribolova!? ;) Tko je još 2006. pokušavao i ribolovce ali i trgovce uvjeriti da jigging ima smisla kod nekih vrsta ribe kod nas i da su ti štapovi odlični za panulu? Srećom da postoje pisani tragovi (Časopisi Navigator...) jer su se poslije mnogi hvalili pionirskim koracima. Samo što nisu morali otrpiti kritiku i ponekad čak i sprdnju , ne samo od uvijek dežurnih kritičara, neko i od nekih riblovaca koji očekuju poseban status. Znaš kako je, nakon bitke se pojave mnogi heroji... Ali da vidimo što imamo za poping:
Sve Xzoge taka-pi su svi na zalihi upareni sa rolama od saragose do stele. Osim toga imam ali samo jedan Kuroshio, ali mislim da bi on mogao dopast nekome od klijentele iz marine - strašna pila, ali skupa čak u odnosu na na brandove koji nisu jeftini. Moram računat i na onu klijentelu u marini koji osim kvalitete traže excluzivu, ne zamjerite mi i ne kritizirajte. Ima i druge ponude, par solidnih štapova za manje novca (500-600 kn) ali nisu za one koji očekuju veću ribu. Dakle idealni štapovi za palamide i manje tunide. Za njih imam odlične jeftine japanske popere koji nisu skupi. Što se tiče popera za velike ribe tu je sve što ti treba - od klasičnih površinskih popera (Helco, TopW, Surecatch...) pa do onih manje ili više tonućih, za situaciju kada jato zaroni (Toro, Bertox...).
Naravno, upredenice, dodatne udice, splitovi, pojasevi...
Denis - zadovoljan? :wave:
Jesam,evo iskreno sam mislio do Magura ovih dana ali koliko vidim nepotrebno je toliko voziti.Svaka cast!!Napisi malo sto ima od upredenice 55-65lb.Hvala i vidimo se.
Denis1
Member

PostPostao/la skandalozo » 18. 05. 2014. (14:26)

Gosen multikolori 300 m
54 i 65 lb square
55 i 65 W
Primam sugestije. Razmišljam uzeti 75 lb 600 m za popere. Da- ne?
Shock leadere imam od Sunlinea, to bi trebalo biti Ok.
slika
skandalozo

PostPostao/la skandalozo » 20. 05. 2014. (23:06)

Od danas, srijeda 21.05. butiga je otvorena. Ekipa koja je tu negdje u điru dobrodošla je popodne na feštu i druženje od 16 pa na dalje.
slika
skandalozo

PostPostao/la porer » 21. 05. 2014. (12:09)

E jbg, ja sad stigao iz Lovrana. Da sam znao ostao bih ručati i skočio na otvorenje :(
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Gledam » 21. 05. 2014. (14:00)

Nadam se da će posao ići, sve pohvale za opremanje.
Sretno,
Periculum in mora
Gledam
Member

Tip plovila: Asso 540, Yamaha 70

PostPostao/la vladorad » 21. 05. 2014. (15:41)

aj tko ide tamo nek nabaci koju fotku....i raport naravno..da se malo namamimo mi koju nemožemo danas stići :thumbup:
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la Kapo » 21. 05. 2014. (20:51)

Evo ja bio....lijepi dućan....fina ponuda opreme....nešto sitno i utržio....nešto sitno i naručio....fina klopa....dobro vino....pozitivna vibra...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la fishbone » 21. 05. 2014. (22:18)

fishbone
Old Senior Member

Tip plovila: Piculjan 720ng, Yanmar 240

PostPostao/la mihmirko » 22. 05. 2014. (05:54)

Bio jučer, nažalost morao na brzinu odradit kupovinu tako da za druženje nisam imao vremena. U svakom slucaju veliki palac gore za asortiman. Zaista ima svega i za svakoga se nešto nađe. Svakako ćemo se češće vidjet
- Ajde sve priznaj! Đura će da ti oprosti što te je tukao...
mihmirko
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver Pilothouse 640; Vega

PostPostao/la tramontana » 22. 05. 2014. (10:51)

Lijepo opremljena butiga, a otvorenje na visokom nivou - sve je bilo vrhunsko, od pijače, klope, live muzike, društva i naravno osoblja :clap:

Drago mi je bilo sresti poznate i upoznati nove ljude s foruma :D

Rogi ribarima, a skandalozu puno uspjeha u novom biznisu :thumbup:
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la fishbone » 22. 05. 2014. (12:52)

Tramontana je sve rekao..

:thumbup:

Stvarno dobra feštica, ničega nije falilo, ničega pretjerano.. :clap:
fishbone
Old Senior Member

Tip plovila: Piculjan 720ng, Yanmar 240

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prodaja i usluge - reklamiranje djelatnosti

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.