Bio sam ove godine na Silbi i Susku, situacija na Silbi (Sotorišće) je takva da koncesionar nije dobio dozvolu za postavljanje svih 25 bova nego svega deset, može se sidriti bliže plaži u koncesijskom polju.
Pošto nije bilo slobodnih bova tamo sam i sidrio, čovjek došao naplatiti i nakon malo razgovora dogovorili se za 15 eura jer kaže da mogu sidriti izvan polja ako ne želim platiti, naravno da sam platio.
Inače lik nije baš normalan, nisam uspio razaznati jel pijan ili na nekim drogama

, sto se tiče veza u lučici tamo je kaos i vez se može uhvatiti u jutarnjim satima kad brodovi isplovljavaju no uvijek netko vani čeka pa slijedi borba tko će biti brži. Spavanje na sidru ili bovi nije baš ugodno jer vjetar vrti u svim smjerovima tokom noći a ima i valova, treba pustiti dosta sidra i imati u vidu što se može desiti kad se promijeni smjer vjetra.
Na Susku ima uvijek slobodnih bova i mjesta za sidrenje, marina je puna no sad bi se možda i mogao uloviti kakav vez, mi smo sidrili i isto nije bilo baš dobro spavanje jer je uvala dosta otvorena, slično je i na bovama, sidrenje nitko ne naplaćuje. Ilovik je isto bio pun, nije bila slobodna nijedna bova.