Veličina registarske oznake plovila

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Veličina registarske oznake plovila

PostPostao/la porer » 18. 11. 2022. (13:46)

@peroLA
Kapetanija u Puli je cirkus tako da ništa što kažu ne vrijedi.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la cap Mark » 23. 11. 2022. (13:09)

Veličina registarske oznake plovila definirana je "Pravilnikom o vođenju upisnika brodova, najvišoj dopuštenoj starosti i tehničkim uvjetima za upis u upisnik brodova" (NN 13/2020) članak 84 a koji glasi
Označavanje brodice

Članak 84.

(1) Oznaka brodice mora biti ispisana na obje strane slobodnog boka pramčanog dijela brodice ili, ako je to preglednije, na vidljivom mjestu s obje strane nadgrađa, odnosno za glisere na sredini boka.

(2) Oznaka brodice mora biti uredno ispisana bojom vidno različitom od boje kojom je obojena brodica.

(3) Veličina slova i brojeva iz oznake brodice mora iznositi najmanje 10 cm, te mora biti u razmjeru s veličinom brodice.

(4) Ako brodica ima ime, ono mora biti čitljivo ispisano na brodici na način da ne ometa vidljivost oznake.

(5) Brodice koje pripadaju matičnom brodu moraju imati oznaku broda kojem pripadaju.
cap Mark
New Entry

Tip plovila: Betina 500 Cabin

PostPostao/la ivan83 » 18. 02. 2023. (09:42)

Evo da podilim iskustvo ako ce kome pomoci, ovu foliju sam kupija https://www.bauhaus.hr/dekorativne-foli ... /15586938# ima vise od godinu dana, znaci isprinta sam na papiru brojke i slova velicine 12 cm sto bi za brod koji ne glisira trebalo biti ok te brojke sam prenija na foliju i onda lagano izriza sa skalperon, uglavnom polak folije mi je ostalo, trosak od 20 kn za registraciju tj za 16 znakova, naravno lipo sam povrsinu ocistija i zalipija, evo nakon godinu dana ta folija je i dalje ista ka prvog dana niti se odlipila niti je pocela bliditi, ovo me ispalo visestruko jeftinije nego da sam kupova refuzo gotova slova, da budemo realni netko ko ima brod od 10-20 iljada eura i vise usteda od 150-200 kn mu ne predstavlja nista al eto ideje ako se nekome da igrati sa skalpsron
ivan83
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PostPostao/la som » 18. 02. 2023. (19:57)

Nije vredno tolikog truda. Kod ovi sta printaju i izrezuju naljepnice to kosta 50-60 kn. Meni traje vec 12 godina.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.