Ribolov sa turistima u brodu

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Ribolov sa turistima u brodu

PostPostao/la ab ovo » 05. 10. 2022. (14:43)

jdrop je napisao/la:Znači jedan kapetan mi je rekao da se u sezoni na takvom plovilu obavezno mora imati račun o najmu plovila, bez obzira da li su u plovilu gosti ili sam vlasnik obrta.

Ovo nema veze sa mozgom niti logikom. Sam sebi izdaš račun o najmu kad ideš na pumpu po gorivo? :roll:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la som » 05. 10. 2022. (21:48)

Carina ima ovlasti kontrolirati šta god im padne na pamet. Meni su na brodu osim svih papira i dozvola uzeli uzorak goriva iz tanka, pitali me za vino u kanisteru od pet litara i litru loze. Ako nema porezne markice gdje si kupio a ako je tvoja rakija imas li registriran kotao. Nasli su mi kavu za caffe aparat od kuda je, pa su pitali da pokazem kugiju od cigareta. Srecom ne pusim. Za dva tjedna dobijes doma zapisnik na pet stranica. I da imaju cijeli video snimljen s bar miju udaljenosti. Vidi se imas li dlaka po usima.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Rexi » 06. 10. 2022. (08:29)

Carina ce sada vise kontrolirati svoj segment a bome i policijsko-kapetanijske stvari s obzirom da dobar dio granica vise ne kontroliraju pa se mogu baciti na turisticke meke
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la gosmart » 06. 10. 2022. (09:28)

som je napisao/la:Carina ima ovlasti kontrolirati šta god im padne na pamet. Meni su na brodu osim svih papira i dozvola uzeli uzorak goriva iz tanka, pitali me za vino u kanisteru od pet litara i litru loze. Ako nema porezne markice gdje si kupio a ako je tvoja rakija imas li registriran kotao. Nasli su mi kavu za caffe aparat od kuda je, pa su pitali da pokazem kugiju od cigareta. Srecom ne pusim. Za dva tjedna dobijes doma zapisnik na pet stranica. I da imaju cijeli video snimljen s bar miju udaljenosti. Vidi se imas li dlaka po usima.

WOW! :shock:
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

PostPostao/la riberer » 06. 10. 2022. (09:30)

Mi to zovemo Carina, misleći na granice, no to je u stvari financijska policija. Ne radi se i nije se nikada ni radilo samo o kontroli granica, no to nam je bilo najvidljivije.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la jdrop » 06. 10. 2022. (10:17)

OK hvala na odgovorima.

Sa carinskom kontrolom sam imao prije 2 godine iskustva na Jadranskoj maestrali kad su me u vozilu zaustavili blizu Rogoznice. Sve je prošlo bezbolno, ali rekli su mi da imaju zakonsko pravo potpuno rastaviti vozilo ako vide da je potrebno.
jdrop
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Phoenix F55

PostPostao/la som » 06. 10. 2022. (19:47)

riberer je napisao/la:Mi to zovemo Carina, misleći na granice, no to je u stvari financijska policija. Ne radi se i nije se nikada ni radilo samo o kontroli granica, no to nam je bilo najvidljivije.

Upravo to. Najmanje ima veze s granicom. Glavna kontrola se odnosi na davanja državi. Od carine, poreza, trošarine i ko zna čega sve ne.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.