Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …
Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
Postao/la Toma_st » 13. 01. 2022. (19:52)
evo doslo je vrime da sam pri kraju sa radovima na brodu i da bi tribalo napravit jos neke stvari ( atesti i upisi )
unutarnji motor od 5.8kw vise nema ( bio u krmi )
pise duzina od 6.3 m nigdi ne pise jos spojer od 60 cm - sta sa ovim
tribam upisat yamahu od 25 ks koja ce bit na spojleru i imam hondu od 5 ks - sta napravit
imam wc koji vecini stoji umisto motora i lavandin sa spinom u kabini skupa sa kuhalom za plin - ocu ovo sve izvadit vanka
-

Toma_st
- Member
-
- Vrsta ribolova: rekreativni
- Tip plovila: primorka Yamaha 25
Postao/la peroLA » 13. 01. 2022. (22:32)
Jedino sto mozes je imat srece i bez atesta proc, a to zavisi do kapetana...za spojler govorim, kuhinja van jer inace podlijezes alarmu, wc ako nije kemijski isto makni tj kazi da ga nemas..sve ti zavisi najvise o sreci, jer si nelegalan najvise radi spojlera a za vb ne ulazim...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
-

peroLA
- Old Senior Member
-
- Vrsta ribolova: sportski
- Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender
Postao/la Toma_st » 14. 01. 2022. (08:45)
Mislis alarm od co2 ? Ako je taj stavim ga ali onda triba i sivi tank ili mogu samo stavit odvod u kantu veličine kante iz koje uzima vodu
A u vezi wc-a mislija sam ovaj izbacit i stavit kemijski a za isti trosak ima onaj crni tank kao kesa koji mogu bilo di stavit blizu samo me bune ona dva uska ulaza jer je meni 30 mm ispust od WC
Receno mi je kad budem zva HRB da ce on svakako izmirit brod i da bi triba tu izmjenu duzine platit kapetaniji
E sad ne znam jel sve ovako ide kako sam napisa ili ne
-

Toma_st
- Member
-
Postao/la peroLA » 14. 01. 2022. (09:01)
Ako imes srece nikakav hrb ti ne treba, nego samo kapetan koji ce odraditi teh.pregled..tebi si vec imao upis i registraciju sad samo imas izvanredni pregled..to je primorka i pokusaj je takvu i registrirat bez kompliciranja sa wcom i kuhinjom..za wc sam vec bio rekao..ako si neispravan imas rok od 2 godine za izvadit ili prilagodit..ali bolje proc kao da nemas pa si miran .. i isto za spojler pravi se lud...pa to svi imaju i svi su registrirani...pokusaj bez komplikacija...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
-

peroLA
- Old Senior Member
-
Postao/la Toma_st » 14. 01. 2022. (18:13)
Na kapetaniji su mi rekli da moram prvo otic u hrb da oni naprave pregled i da upisu motor a sukladno motoru imam tehnicki svako 5 godina
A u vezi svega sta imam na brodu nije bit da izbacim jer je to neko i platija pocevsi od WC a koji je kosta pa do plinskog kuhala skupa sa sudoperom
WC meni osobno triba bit dostupno uvik
Triba bi ovo osposobit sa stabmanje kuna davanja zato i pisem ovde ako ima ko koji prijedlog ili iskustvo
-

Toma_st
- Member
-
Postao/la peroLA » 14. 01. 2022. (18:42)
Znaci da si u startu zeznuo..nemamo ti tu sta pisat vise..
-

peroLA
- Old Senior Member
-
Postao/la Toma_st » 14. 01. 2022. (19:27)
Sta sam ja to u startu zeznija?
-

Toma_st
- Member
-
Postao/la peroLA » 15. 01. 2022. (09:48)
Sto se spojlera tice 99posto ljudi ima original dimenzije tj nigdije se ne upisuje, pogotovo jer je vecina na trajnim registracijama... nije ti to samo mjerenje ako ce se to upisivati treba atest i tko zna sto...dakle legalo je imat na trupu sve sto se moze odvidat a cak podvodni spojler ko flaps je legalan i ne ulazi u duzinu..a ovo sto mi imamo fiksno uplastificirano spojler i platformu to je siva zona i vise nelegalno...ali kazem99 posto nisu upisani testirani i ne mjenjaju original dimenzije... i vjerujem da je cilj tako proc na pregledu..bez mjerenja i atesta...tj uopce nije trebalo kapetanu spominjat spojler jer si time mozes lijepo zakomplicirat..to je obicina primorka i cao
-

peroLA
- Old Senior Member
-
Postao/la Toma_st » 15. 01. 2022. (10:53)
Nisi me skuzija
Motor je bija unutarnji od 5.8kw bacija vam ga ca stavija sam Yamahu 25 KS na spojler koji je 60 cm dug
Prilikom odlaska za upisat Yamahu u kapetaniji mi je rečeno da moram otic u hrb i to je to
Na proslim papirima od broda od vlasnika Pise 6.60 sta mi u kapetaniji isto nisu tili priznat
Ukratko
Ja znam da oce izvuc pare ali ih nece dobit na ovakav način
-

Toma_st
- Member
-
Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.