Upis novog vanbrodskog motora

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Upis novog vanbrodskog motora

PostPostao/la Marin Bralic » 19. 11. 2021. (20:40)

Pozdrav,
Imam mali glisercic, 3.8 m. Ovo ljeto odjavio sam stari vanbrodski motor u kapetaniji (prodao ga), sada u listopadu kupio novi vanbrodski motor. Dogovorio sam odmah s kapetanijom da cu im poslati papire postom, da ce oni upisati novi motor, i vratiti mi papire postom.
Danas je dosao upisni list. Upisali su yamaha, f25gmhl, 18.4 kw. Serijski broj pise “n/a”. Znaci, serijski broj motora nije upisan.
Da li je to normalno?
Zvat cu ih u ponedjeljak, ali ako netko zna, bio bih zahvalan da ne cekam i strepim do ponedjeljka…
Nije mi jasno, stari motor je bio 30 ks, serijski broj je bio upisan. Sada sam im poslao original racun od motora na kojem je pisao serijski broj, poslao sam popunjen onaj formular na kojem sam isto upisao serijski broj sa racuna…
Marin Bralic
Member

Tip plovila: Bravo 400gt + Yamaha 25

Re: Upis novog vanbrodskog motora

PostPostao/la Rexi » 20. 11. 2021. (00:52)

trebali su ga upisati, nemar..

stari motori su prolazili na taj nacin, papiri orginal su im stajali u arhivama ali sada od kada su sve digitalizirali upisuju ispravno. bar bi trebali...
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la Marin Bralic » 20. 11. 2021. (06:33)

Hvala rexi…
A nista, zovem u ponedjeljak, nadam se da ce reci da ce nadopisati i poslati nove papire…
Mislim, glupo mi je da kupim glanc novi motor, posaljem im racun sa serijskim brojem, popunim serijski broj na formular, i da onda u upisnom listu na kraju nemam upisan serijski broj motora…
Marin Bralic
Member

PostPostao/la Rexi » 20. 11. 2021. (10:07)

dovoljno je da upisu u sistem, tako kada ti ili netko drugi provjerava da se vidi. ovaj komad papira sto imas u rukama, to je manje bitno ili nebitno
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la Marin Bralic » 20. 11. 2021. (11:19)

A ne znam, sa starim motorom koji sam registrirao prije cca 10 godina, dobio sam plovidbenu dozvolu, onaj “karton” u najlonskom omotu slican prometnoj od auta.
Sada toga vise nema, dobijes ovaj obican A4 papir i to je sve sto imas od papira od brodice, motora,…
Inzistirat cu da mi posalju ipak novi, popunjen sa serijskim brojem, posto hocu ipak imati crno na bijelo papir gdje pise serijski broj…
Hvala puno, javim nastavak… :-)
Marin Bralic
Member

PostPostao/la Marin Bralic » 22. 11. 2021. (10:52)

A nista, moram pisat novi zahtjev, pa ce upisati…
Marin Bralic
Member

PostPostao/la Rexi » 22. 11. 2021. (20:42)

:wtf: .. no comment. kako je to moguce da iz njihove nemarnosti ti moras ponovno podnositi zahtjev...
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la Marin Bralic » 24. 11. 2021. (14:02)

Ah…
Kada sam prvotno nazvao, receno mi je da vjerojatno na rucunu nije upisan serijski broj… Nakon uvjeravanja da je upisan, i nakon sto je gospodja nasla racun i uvjerila se da (naravno) serijski broj na racunu pise, odgovor je bio da cemo to rijesiti u svibnju 2022, kada ja dolazim dolje… Znaci, kada dodjem na par dana, neka jos gubim vrijeme na hodanje do kapetanije da se rijesi nesto sto je trebalo biti rijeseno sada…
Kada sam to objasnio, odgovor je glasio, onako cinicno: “a vi gospodine plovite sada pa vam trebaju papiri?”…
Na to je rekla da nema na temelju cega upisati taj serijski broj, neka napisem neki zahtjev u par recenica da se upise serijski broj… Ovo je btw krivo, jer su u dvije druge kapetanije mi rekli da se, naravno, ispravci mogu raditi bez ikakvog zahtjeva korisnika…
Na to sam pristao, i zamolio ju da napisem to rukom, potpisem, poslikam i posaljem joj na email pa da to moze odnah rjesavati, a ne da saljem postom pa ce se cekati kada to dodje iz pisarnice do nje. Rekla je da ne moze, da je lakse da ja posaljem postom. I na to je nastavila da ima klijenta i da mora ici…
E tu mi ne pukao film.
Nazvao sam na Ministarstvo, istina, teskom mukom dosao do gosp Kral koja vodi te upravne poslove. Rekla je da joj na mail ukratko ovo sve napisem i da ce se javiti.
Cca 1.5 h nakon tog poslanog maila zvala gosp iz kapetanije da je serijski broj upisan. Provjerio sam na eplovilo, da, upisan je.
Eto, nasa drzava. Ako si kulturan i fin, administracija to ne postuje… Doista se ne osjecam dobro kada “cinkam” nekog po Ministarstvu, ali ocito drugacije ne ide…
Marin Bralic
Member

PostPostao/la Rexi » 24. 11. 2021. (15:27)

zalosno...

ali drago mi je da si uspio rijesiti.
To je prelazak sa onoga di se moglo manipulirati i muljati na digitaliju di je sve transparentno.

samo sto su neki lijeni, neki nemaju vremena a ima i nemarnih..
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 11. 2021. (17:48)

pratio sam ovu temu a nisam se htio mjesat jer su mi zivci odma bili na sto ad si napisao da ti nisu upilsali serijski broj motora a da si im donio racun na kojem to pise.

bravo svaka cast sto si rjesio, ustrajnost se isplatila.
a ovo kad si pristojan da ne ide sam se uvjerio i sam x puta, al samo u drzavnoj administraciji, a onda kad upres onda taj isti koji ti je rekao NEMOZE, zove da ti kaze da je rjeseno.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.