Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la lupis » 06. 04. 2012. (08:21)

dobro jel se more doć ovdi konačno do nekog zaključka i konačnog matematičkog rješenja?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la tomsic davor » 06. 04. 2012. (09:34)

Moze...ovo se jos uvjek ne isplati...kad se udje u EU....mozda...ali mozda
tomsic davor
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la sans-ego » 06. 04. 2012. (10:29)

lupis je napisao/la:dobro jel se more doć ovdi konačno do nekog zaključka i konačnog matematičkog rješenja?

Po svemu ispada da u uvezeni novi ili polovni treba platiti skoro cca. 35% - 40% vise nego realnu trzisnu EU cijenu.
Posto se vec platilo toliko, onda je normalno da je takav uvezen skuplji kod nas u nego vani.

Esteoue, Islandere, fishermane, Walk Arounde i slicne polu-radne brodove koji se kod nas ne proizvode do odredjenih dimenzija i godista bi trebalo oporezivati po jednoj osnovi, stimulirajucoj i nizoj od aktualnog PDV.

Zemlja koja ima 1000+ km obale i pomorsku tradiciju, porezno stavlja plovila i zrakoplove u istu kategoriju - citaj egzoticna prometala. Mozda se ipak najvise isplati kupiti hidroavion? :mrgreen:
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la som » 06. 04. 2012. (10:52)

To je samo zato jer onima koji određuju pravila igre, more služi samo 7 i 8 misec za ljetovanje a ostatak godine nemaju pojma šta bi s njim (morem). Od starih Grka do danas sve države su znale šta bi s ovin morem a ova naša nema pojma. Mora da nam se preci koji su ginuli u ratovima radi mora okreču u grobu. Šteta da nema par pametnih ljudi u ovoj državi da se malo okrenu moru od kojeg bi mogla živit cila država.
Šteta, ali ovo je već neka druga pisma ali šteta................................................................................
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la vridnjak » 06. 04. 2012. (16:45)

som je napisao/la:
vridnjak je napisao/la:plankton ja znan čovika koji je do sad dovea 3 broda iz amerike i nikad nije ima problema za registraciju, ali pustimo to.
ovaj OFF topic se razvio iz ideje za uvozom polovnih brodica nakon našeg ulaska u EU. I da raščistimo jednom za zvagda, NEMA PLAĆANJA PDV-a NA UVOZ POLOVNIH PLOVILA I VOZILA IZ ZEMALJA ČLANICA EU-a.

Krivo!
Nema carine na uvoz brodova proizvedenih u EU a plaćanje PDV-a ima uvijek............

neeeće biti kad uđemo u EU, do tad će biti.
kad kupiš od fizičke osobe nema pdv-a jer je pdv jednom već plaćen .
jebate led nekima je lakše utirat metar u guz**u nego centimetar u glavu :D
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la som » 06. 04. 2012. (20:37)

NEMA PLAĆANJA PDV-a NA UVOZ POLOVNIH PLOVILA I VOZILA IZ ZEMALJA ČLANICA EU-a.
Nema plaćanja Pdv-a je još uvijek prezent (sadašnje vrime)
ako si mislio napisati:
neće biti plaćanja, futur(buduće vrime)

Razmisli kome bi šta tribalo utirat i di?
Mene samo zanima di ste vi vidili da se u Hr više neće plaćati PDV na brode kad uđemu u EU? Zamisli Hrvat plati PDV u Francuskoj, Talijan u Monacu a Njemac u Hrvatskoj. Pravila EU samo kažu da više nije moguće imati brod u drugoj državi a ne platiti PDV. To znaći da više u oglasima za prodaju brodova neće biti ono VAT paid ili VAT non paid. EU nije jedna porezna zona. Svaka država naplaćuje svoj PDV. Porez (PDV) će se i dalje plaćati po mjestu prebivališta jer bi inaće propale države s većim stopama poreza. Mi bi prvi propali.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la tomi » 06. 04. 2012. (21:33)

evo dragi forumaši vidite i sami,ja sam postavio jednostavno pitanje carini :šta me čeka, i normalno nisam dobio stopostotni odgovor.
isto sam copy-paste postavio na ovaj forum i nakon toga imamo po nama nekoliko varijanti rješenja tog problema,ali samo tu na forumu,međusobno,ka ono u oštariji za šankom,svaki ima pravo reć svoje i bit siguran da je tako.ne omaložavam nikoga,niti nikome ne mogu reći da nije u pravu.ali zar ne bi bilo pametnije da sve ovo što pišemo i to odavno (a ima nas dosta)pošaljemo u carinsku upravu RH pa da onim bivšim mesarima,trgovcima,piturima koji sada rade na carini i j..u nam mater, koji su u međuvremenu sa osnovnom i malo srednje škole i uvlakivanja di treba postali eksperti za carinske zakone,te malo malo ,pa skoče sebi u usta.( imam i tu kretena mesara koji je pustio bradicu,pa je sad carinik i sve zna.pametniji od mene).da se razumimo ,ne bježim od plaćanja,ali daj mi kaži koliko,pa ću odlučiti.ovako je smiješno.
Ovo je samo jedan moj revolt na ponašanje službi prema meni kao građaninu.ja dovedem račun,a on mi sada procjejnjuje da li je to to itd.itd.užas .imamo zakone i sve,ali se prema nama primjenjuju kao da smo iz tunguzije.morao sam se samo malo izjadati,ali to je tako.ne zamirite mi
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la roko st » 06. 04. 2012. (21:40)

som je napisao/la:To je samo zato jer onima koji određuju pravila igre, more služi samo 7 i 8 misec za ljetovanje a ostatak godine nemaju pojma šta bi s njim (morem). Od starih Grka do danas sve države su znale šta bi s ovin morem a ova naša nema pojma. Mora da nam se preci koji su ginuli u ratovima radi mora okreču u grobu. Šteta da nema par pametnih ljudi u ovoj državi da se malo okrenu moru od kojeg bi mogla živit cila država.
Šteta, ali ovo je već neka druga pisma ali šteta................................................................................

sto reci na ovo? zalosno a vise nego istinito :(
roko st
Member

Tip plovila: onedin 630+,mercedes 300d

PostPostao/la Pape » 06. 04. 2012. (21:55)

roko st je napisao/la:
som je napisao/la:To je samo zato jer onima koji određuju pravila igre, more služi samo 7 i 8 misec za ljetovanje a ostatak godine nemaju pojma šta bi s njim (morem). Od starih Grka do danas sve države su znale šta bi s ovin morem a ova naša nema pojma. Mora da nam se preci koji su ginuli u ratovima radi mora okreču u grobu. Šteta da nema par pametnih ljudi u ovoj državi da se malo okrenu moru od kojeg bi mogla živit cila država.

sto reci na ovo? zalosno a vise nego istinito :(

...a i ja ću se složit sa ovim...i nije samo da neznamo, nego nas totalno boli kuac....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sans-ego » 06. 04. 2012. (22:21)

tomi je napisao/la:....Ovo je samo jedan moj revolt na ponašanje službi prema meni kao građaninu.ja dovedem račun,a on mi sada procjejnjuje da li je to to itd.itd.užas .imamo zakone i sve,ali se prema nama primjenjuju kao da smo iz tunguzije.morao sam se samo malo izjadati,ali to je tako.ne zamirite mi

Ma niko ne zamjera. Tako sam ja prosao isto 2003 za skaf od 5 m, pa odustao, jer sam imao osjecaj da me svi lazu i svi hoce opljackati i nije mi nesto bilo do skuda jer nije bilo puno, nego do principa. To ti je tako kad imas shizofrenu birokraciju s neukim socijalistickim "aparatcikima", pomjesanu sa neo-libralnom imitacijom drustva i slobodnom interpretacijom zakona. Strpi se malo, pa ako ne ide sad na silu ici ce puno lakse za godinu dana, jer ce morati i biti ce malo cistije i jasnije sto, tko, gdje. Nisu oni vrijedni tvog i naseg jeda nego su placeni da usluze gradjane, a i na koncu price svugdje postoji kontrola usluge. :thumbup:

(mislim da smo svi debelo OT)
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la tomi » 06. 04. 2012. (22:29)

e točno si napisao,samo oni nisu shvatili da rade i moraju raditi na usluzi građanima.nadam se da će im se to razbiti u glavu kad-tad i da će morati napustiti sadašnja radna mjesta što im od srca želim.žalosno je da vjerovatno neće nikada odgovarati za svoje dugogodišnje pizdarije prema nama.

a jesmo svi debelo OT , ali kako drugačije napisati da ljudi čitaju?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la škarpun » 08. 04. 2012. (12:55)

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim forumašima!
škarpun
New Entry

Tip plovila: drvena pasara 7m

PostPostao/la chomli » 09. 04. 2012. (15:59)

Evo jedan sa 90KS Sole diesel:
http://uk.topboats.com/barcos-ocasion/j ... 1104104737

Piše čovik da sa tim motorom uvati 17kt. Iskreno očekiva san malo više :D
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la Pape » 09. 04. 2012. (16:03)

...a napisa je i da ima 3 tone... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la chomli » 09. 04. 2012. (16:58)

Ma vidia san to al sam pomislia da se lik zajeba. A ko će znati što sve ljudi ulivaju u kolumbu
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.