Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (13:32)

riberer je napisao/la:Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ... :mrgreen:

Evo da se osvjezi - romanticni video - djed i unuk u ribama na Esteou - cijela barka se vidi tek na kraju.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Pape » 05. 04. 2012. (14:44)

...a evo jedan i o lovu na brancine sa otočja Ushant na atlantskoj strani fr....u 0:40 sekundi fimića se pojavljuje esteou...i velika većina snimke sa mora je s toga broda...

http://ushant-island.fr/LIGNEURS/VISUEL.html
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la tomi » 05. 04. 2012. (14:46)

malo sam se dopisivao sa carinom tako da mi tek sada ništa nije jasno,jednostavno ih pitam koliko me košta uvoz plovila,dobijem 3 stranice odgovora,a za desert na kraju :
" ovaj se odgovor ne smatra relevantnim ..."ma ustvari pročitajte sami
davanja na uvoz1.pdf

davanja na uvoz2.pdf

davanja na uvoz3.pdf
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la chomli » 05. 04. 2012. (17:06)

sans-ego je napisao/la:
riberer je napisao/la:Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ... :mrgreen:

Evo da se osvjezi - romanticni video - djed i unuk u ribama na Esteou - cijela barka se vidi tek na kraju.

Bome na 0:35 esteou ide jako lipo :thumbup:
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (17:49)

tomi je napisao/la:malo sam se dopisivao sa carinom tako da mi tek sada ništa nije jasno,jednostavno ih pitam koliko me košta uvoz plovila,dobijem 3 stranice odgovora,a za desert na kraju :
" ovaj se odgovor ne smatra relevantnim ..."ma ustvari pročitajte sami
davanja na uvoz1.pdf

davanja na uvoz2.pdf

davanja na uvoz3.pdf

Po meni brod ti procijene oni na granici ili na vezu tj. lokaciji ako je barcica unutar HR tj. izadju na teren, platis 5% carine i na to sve 25% PDV.
13.000 brod
5% od 13.000 = 650 Eura carina
13.650 Eura + PDV 25% = 17.062 Eura
To ti je kako ja razumijem to sto su tamo napisali.

Imas jos i brosuru Uvoz plovila. Racunaj da ti je brod u moru pod HR zastavom za cca. ± 20.000 Eura nakon sto isplacas sve pristojbe, spedicije i ostala cuda ekonomije, a i beskonacne kave, pive i gemiste relevantnim ljudima.
Moj savjet je - strpi se jos godinu dana.
slika
sans-ego
Senior Member

PostPostao/la som » 05. 04. 2012. (20:14)

Čudesno je kako svaki čita kako mu paše.

I.Brod 13 000 Eura.
II.Trošak ispisa iz registra ili upisnika u zemlji kupnje.
III-Trošak ukrcaja, prevoza i osiguranje istoga ( bez ovog je skoro nemoguče išta obaviti) Ovo je ona izjava o prilagodbi troškova
IV.Sve ovo zajedno je osnovica za carinu ukoliko ne nemože dokazati da je brod proizveden u EU.
V.Ako je brod iz EU nema carine ali ima 1% koji se zove carinsko evidentiranje, za koji doznaš kad je za sve kasno
E sad ovo sve je osnovica za onih famoznih 25% ili ti pdv.(znaći od I-V).
Troškovi Hr špeditera koji nisu mali, trošak izjave o sukladnosti,pregled Lučke kapetanije,osiguranje,registracija.

Sad svako može izračunati koliko je to.Da je malo, nije.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la plankton » 05. 04. 2012. (21:31)

Evo malo friških informacija , ja sam iz Toulona vratio sa novim brodom prije nepunih mjesec dana.
Ako uzmemo osnovicu 13000 € kao što navodite to bi vam otprilike izgledalo ovako:
Francuska: špedicija (koja barem meni obavlja sve od odjave zastave,do papira koji su potrebni za regist. broda u Hrvatskoj) 300€.Za kupoprodajni ugovor se neplaća ništa samo ga potpisuje kupac i prodavatelj bez javnog bilježnika, i kao takav je valjan kod nas.
Hrvatska : Špedicija na ulazu u Hrvatsku 33€(na mjestu ulaska u Hrvatsku birate mjesto carinjenja broda npr.Split,Pula...)
Način obračuna jedinstvene carinske deklaracije:
Porezna osnovica u ovom slućaju 13000€ x 5%= trošarina 650 €
Troškovi transporta cca 500€
13000+650+500=14150€ na ovaj ukupni iznos ide pdv 25%= 3537€ naravno u protuvrijednosti KN.Sve skupa 16 537 €.
Troškovi špedicije koju sam ja koristio u mjestu carinjenja svog plovila je iznosilo 500 KN.
To je ako im brod dovedeš na carinu ako pak izlaze na teren naplačuju po posebnim tarifama.
Izračun je na osnovicu koju ste vi naveli, ali realno čak i po Hrvatskim katalozima kojeg carine koriste osnovica za tako star brod nebi bila veća od 6-7 tisuća eura, pa onda cijela prića bolje zvući.
Vremenski, papirologija u Francuskoj cca jedno jutro od 9 do 11 uz obavezno ispijanje kava.
U hrvatskoj je malo duže otprilike ako dođem ranije završim do kraja radnog vremena.
Sve ide jako brzo ako si dobro pripremljen i ako imaš sve uredne papire.
I da ne zaboravim najvažnije je CRS izjava o sukladnosti plovila koja je potrebna za uvoz a kasnije za registraciju je potpuno besplatna dok je neke lučke kapetanije naplačuju. :wave:
Tu su još troškovi autoceste, goriva, dizanje broda pa smještaj i hrana, osim u povratku onda se da sasvim lijepo ubit oko u brodu a ako ima kuhinju štogod sparićat na brzinu. :lol:
plankton
Member

Tip plovila: Merry fisher 480

PostPostao/la Pape » 05. 04. 2012. (21:43)

...konačno!...ovo je post i po!...bravo!.... :clap: :clap: :clap:

:Other14:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (21:51)

plankton je napisao/la:Troškovi transporta cca 500€

Hvala na opisu procedure, ali par pitanja - sto je sa trosarinom za motor i
kako si prosao s tako malim troskovima transporta s obzirom da
do Toulona ima 1000 + km?

btw.
plankton je napisao/la:13000+650+500=14150€ na ovaj ukupni iznos ide pdv 25%= 3537€ naravno u protuvrijednosti KN.Sve skupa 16 537 €.

je ipak 17.687 Eura ;)

I kad se sve to zbroji bilo bi cca. 20.000 Eura, zar ne?
slika
sans-ego
Senior Member

PostPostao/la som » 05. 04. 2012. (22:17)

Pape je napisao/la:...konačno!...ovo je post i po!...bravo!.... :clap: :clap: :clap:

Nema svako sreće da kupi brod na kojem je prodavatelj spreman propasti koji Eur.
som
Old Senior Member

PostPostao/la plankton » 05. 04. 2012. (22:34)

sans-ego je napisao/la:
plankton je napisao/la:Troškovi transporta cca 500€

Hvala na opisu procedure, ali par pitanja - sto je sa trosarinom za motor i
kako si prosao s tako malim troskovima transporta s obzirom da
do Toulona ima 1000 + km?

btw.
plankton je napisao/la:13000+650+500=14150€ na ovaj ukupni iznos ide pdv 25%= 3537€ naravno u protuvrijednosti KN.Sve skupa 16 537 €.

je ipak 17.687 Eura ;)

I kad se sve to zbroji bilo bi cca. 20.000 Eura, zar ne?

Neznam što ti nije bilo jasno troškovi transporta se zbrajaju sa osnovicom nemožeš ih dva puta računati .
Ukupno se uzima koliko si brod platio + davanja.Ja nisam zbrajao sve iznose jer pitanja u prošlim postovima su bila iznos davanja, a troškovi kod svakoga nisu isti jer ako se uvozi brod sa Biskaja ili npr Brest nije isto kao negdije sa Azurne obale.
I da me se krivo neshvati ovo je primjer izračunat po gore navedenom postu a ne izračun za moj brod zato sam i stavio cca troškovi puta i ostalo.A i ti troškovi su relativni zavisno kako brod dovoziš u vlastitoj režiji kao što sam ja napravio ili ti to odradi firma.Zavisi dali se hraniš u fast foodu ili bifteke zalivaš crnim Francuskim vinom :lol: ,uprotivnom lako priđeš cifru od 20 000€
Vrlo važna stavka u svemu ovome je da proizvod koji se uvozi je proizvod Evropske unije uprotivnom se obračunava još mislim oko 8% poreza.Evropski proizvodi su oslobođeni carine.
Npr. ako uvozite Cris Craft koji je kupljen u Evropi i plovi pod zastavom neke od Evropskih država platit će te porez uz ostala davanja koja sam gore naveo.
Inače znam ljude koji su uvozili brod iz Amerike godinama ga nisu uspili registrirat.To prepuštam Pro nautici jer oni imaju neku dobru shemu za uvoz brodova sa Američkog tržišta.
Inače ako ne baratate sa barem 1 svjetskim jezikom za dovest brod u vlastitoj režiji u ovakvu priču se bolje ne upuštat,90% Francuza iako dobro govore Engleski ne žele uopće pričat tim jezikom što dodatno otežava posao.
Ali sam skužio da nakon par boca 0,75 im se razveže jezik a onda pričaju čak i Hrvatski a da budem iskren i ja onda puno bolje razmjem Francuski :lol: :wave:
plankton
Member

PostPostao/la plankton » 05. 04. 2012. (22:45)

Pape je napisao/la:...konačno!...ovo je post i po!...bravo!.... :clap: :clap: :clap:

I da ne zaboravim ujutro je rano dizanje oko 5:00 idem do RIBNICA ako ga uopće nađem,jer ga nema na karti.
Over and out
pozdrav Papi i ostalima :wave:
plankton
Member

PostPostao/la vridnjak » 05. 04. 2012. (23:04)

plankton ja znan čovika koji je do sad dovea 3 broda iz amerike i nikad nije ima problema za registraciju, ali pustimo to.
ovaj OFF topic se razvio iz ideje za uvozom polovnih brodica nakon našeg ulaska u EU. I da raščistimo jednom za zvagda, NEMA PLAĆANJA PDV-a NA UVOZ POLOVNIH PLOVILA I VOZILA IZ ZEMALJA ČLANICA EU-a.
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (23:13)

plankton je napisao/la:Neznam što ti nije bilo jasno troškovi transporta se zbrajaju sa osnovicom nemožeš ih dva puta računati .A i ti troškovi su relativni zavisno kako brod dovoziš u vlastitoj režiji kao što sam ja napravio ili ti to odradi firma.

Nema veze - ti si malo falio u izracunu, ali me je malo zbunilo 500 Eurosa za 1000+ km posto mi je to zazvucalo malo prejeftino, ali razumijem - to si ti u svojoj reziji..:clap:
plankton je napisao/la:Vrlo važna stavka u svemu ovome je da proizvod koji se uvozi je proizvod Evropske unije uprotivnom se obračunava još mislim oko 8% poreza.Evropski proizvodi su oslobođeni carine.
Npr. ako uvozite Cris Craft koji je kupljen u Evropi i plovi pod zastavom neke od Evropskih država platit će te porez uz ostala davanja koja sam gore naveo.
Inače znam ljude koji su uvozili brod iz Amerike godinama ga nisu uspili registrirat.

Treba certificirati tj. dobiti CE plocicu. Zna biti skupo.
Hvala na iscrpnim informacijama jos jednom. :thumbup:
slika
sans-ego
Senior Member

PostPostao/la som » 06. 04. 2012. (07:27)

vridnjak je napisao/la:plankton ja znan čovika koji je do sad dovea 3 broda iz amerike i nikad nije ima problema za registraciju, ali pustimo to.
ovaj OFF topic se razvio iz ideje za uvozom polovnih brodica nakon našeg ulaska u EU. I da raščistimo jednom za zvagda, NEMA PLAĆANJA PDV-a NA UVOZ POLOVNIH PLOVILA I VOZILA IZ ZEMALJA ČLANICA EU-a.

Krivo!
Nema carine na uvoz brodova proizvedenih u EU a plaćanje PDV-a ima uvijek............
som
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Mali od ferala, tomaticat i 5 gostiju.