riberer je napisao/la:Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ...
Evo da se osvjezi - romanticni video - djed i unuk u ribama na Esteou - cijela barka se vidi tek na kraju.
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
riberer je napisao/la:Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ...
sans-ego je napisao/la:riberer je napisao/la:Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ...
Evo da se osvjezi - romanticni video - djed i unuk u ribama na Esteou - cijela barka se vidi tek na kraju.
tomi je napisao/la:malo sam se dopisivao sa carinom tako da mi tek sada ništa nije jasno,jednostavno ih pitam koliko me košta uvoz plovila,dobijem 3 stranice odgovora,a za desert na kraju :
" ovaj se odgovor ne smatra relevantnim ..."ma ustvari pročitajte sami
plankton je napisao/la:Troškovi transporta cca 500€
plankton je napisao/la:13000+650+500=14150€ na ovaj ukupni iznos ide pdv 25%= 3537€ naravno u protuvrijednosti KN.Sve skupa 16 537 €.
Pape je napisao/la:...konačno!...ovo je post i po!...bravo!....![]()
![]()
![]()
sans-ego je napisao/la:plankton je napisao/la:Troškovi transporta cca 500€
Hvala na opisu procedure, ali par pitanja - sto je sa trosarinom za motor i
kako si prosao s tako malim troskovima transporta s obzirom da
do Toulona ima 1000 + km?
btw.plankton je napisao/la:13000+650+500=14150€ na ovaj ukupni iznos ide pdv 25%= 3537€ naravno u protuvrijednosti KN.Sve skupa 16 537 €.
je ipak 17.687 Eura![]()
I kad se sve to zbroji bilo bi cca. 20.000 Eura, zar ne?
Pape je napisao/la:...konačno!...ovo je post i po!...bravo!....![]()
![]()
![]()
plankton je napisao/la:Neznam što ti nije bilo jasno troškovi transporta se zbrajaju sa osnovicom nemožeš ih dva puta računati .A i ti troškovi su relativni zavisno kako brod dovoziš u vlastitoj režiji kao što sam ja napravio ili ti to odradi firma.
plankton je napisao/la:Vrlo važna stavka u svemu ovome je da proizvod koji se uvozi je proizvod Evropske unije uprotivnom se obračunava još mislim oko 8% poreza.Evropski proizvodi su oslobođeni carine.
Npr. ako uvozite Cris Craft koji je kupljen u Evropi i plovi pod zastavom neke od Evropskih država platit će te porez uz ostala davanja koja sam gore naveo.
Inače znam ljude koji su uvozili brod iz Amerike godinama ga nisu uspili registrirat.
vridnjak je napisao/la:plankton ja znan čovika koji je do sad dovea 3 broda iz amerike i nikad nije ima problema za registraciju, ali pustimo to.
ovaj OFF topic se razvio iz ideje za uvozom polovnih brodica nakon našeg ulaska u EU. I da raščistimo jednom za zvagda, NEMA PLAĆANJA PDV-a NA UVOZ POLOVNIH PLOVILA I VOZILA IZ ZEMALJA ČLANICA EU-a.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Mali od ferala, tomaticat i 5 gostiju.