peroLA je napisao/la:Neznam mozda na tvom skupom volvu..na soletu na 1200 ne pise to u knjizi...ne 1000om satu su kontrolirani ventili i kompresija i to je to... da nisi mozda jednu 0 falio, ili mozda ti koji volis radit radis mimo table odrzavanja...za 35plus se slazem manje moze ako se posreci... dmb u dalmatinki proso 3600kad je prodana i isla dalmatinka morem doma..a samo jednom vadjen jer je pustalo ulje..
1200 sati necu komentirat, svoje sam rekao a i mislim da smo se krivo shvatili, i to jako krivo, a i vjerojatno citas dosta selektivno.
Napisao sam po MOM misljenju je 1200h PUNO. Dakle po mom, a dva covjeka na istu situaciju gledaju na dva razlicita nacina.
Moj skupi volvo, nije moj skupi, volvo je SKUP, tocka, nema dalje. Skup je za kupit skup je za odrzavanje skup je svakako.
Nemoze mi neko rec da D3 od volva, koji je motor iz auta, kosta 35 000e sa kopcom (gospodo kopca i marinizacija ne kostaju 25 000e, jer novi taj motor u volvovom salonu za auto kosta 68 000kn) i filter ulja u tokica kosta 50kn, a ovaj na kojem pise volvo marine kosta 700. dajte mi nemojte govorit da to nije skupo. Sta filter ko filter ovaj marine je bolji? po cemu?
Jesmo se sad razumili?
I btw, ja nemam D3, ok?
Za VM djelovi nisu toliko skupi (pricam o original), cjeli sustav je laksi za odrzavanje i jeftiniji - puno. Motori nisu bucni, manje tresu, manje dime, manje smrde, manje... jedino sta je na njihovoj strani (strani dizela) je potrosnja i samo to, a sto se iskompenzira u startu pri kupnji novog i onda odrzavanju istog.
e i ajmo ne sr@t covjeku po temi.