Limun Primorka

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Limun Primorka

PostPostao/la peroLA » 22. 03. 2022. (13:31)

poanta svega da tko istinski voli deplasmansku pasaru tipa primorke, nebi ni gledao varijantu sa vanjskim... pozivat se na zakon po pitanju um, a istovremeno raditi patenti prekšaj nestručne ugradnje vanjskog na plovilo koji je po registru namjenjen unutarenjem ne pije vodu...sve u svemu razumjem trenutnu situaciju radi odluke na zamjenu, ali jedino što priznam kao razlog je to da taj unutarnji je u lošem stanju pa sad ni nema druge, kad je unutarnji u dobrom stanju nema nikakve potrebe za mehničarom osim početne provjere, i kontrole ventila svakih 1000 sati.. ostalo sve napraviš sam, bar je to moje iskustvo...
i od svega toga jedino mi je žao što ljudi ne kupe u startu ako im odgovara vm, neko plovilo sa vm, nego se ide u prerade
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la macro » 22. 03. 2022. (19:32)

Rexi, očekuj da će ti se maritimna svojstva primorke s VM približit venovim
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la lupis » 22. 03. 2022. (19:43)

peroLA je napisao/la:poanta svega da tko istinski voli deplasmansku pasaru tipa primorke, nebi ni gledao varijantu sa vanjskim... pozivat se na zakon po pitanju um, a istovremeno raditi patenti prekšaj nestručne ugradnje vanjskog na plovilo koji je po registru namjenjen unutarenjem ne pije vodu...sve u svemu razumjem trenutnu situaciju radi odluke na zamjenu, ali jedino što priznam kao razlog je to da taj unutarnji je u lošem stanju pa sad ni nema druge, kad je unutarnji u dobrom stanju nema nikakve potrebe za mehničarom osim početne provjere, i kontrole ventila svakih 1000 sati.. ostalo sve napraviš sam, bar je to moje iskustvo...
i od svega toga jedino mi je žao što ljudi ne kupe u startu ako im odgovara vm, neko plovilo sa vm, nego se ide u prerade

Primorka i ljubav.... :lol:

Da se 10 vlasnika primorki sutra domogne 10 000 eu(ono,da to bude čisti višak love koji nije potrebno uložit u ništa),svih 10 bi bili "preljubnici".
Ča ne?

Ovo ča si napisao,slažem se..,zamjena jedino ako je motor za bacit ća..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la el passo » 22. 03. 2022. (20:11)

I ča će dobit za 10000...drugu primorku i eventualno 1000 eur za dizel : Laughing3:

Nego...fora ste živnuli...onako pravo muški :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la josey » 22. 03. 2022. (20:16)

kad spomenes vanbrodski motor, svima se signe kosa na glavi.
neznan zasto :(
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la el passo » 22. 03. 2022. (20:32)

Zato jer od malena gledaju i slušaju iste stvari po lučicama, čitaju po forumima...itd
Većina ljudi na stvari gleda isključivo, tek pojedinci razmišljaju može li nešto biti bolje, može li se iz nečega izvuči više, može li se nešto unaprijediti.
Kada sam se priključio forumu nisam imao ni približno iskustva i informacija koje imam danas. Tada je sveti gral bio grašo 20. Reći nešto protiv toga je bilo ravno svetogrđu. Danas se većina okreće vanbrodskim pogonskim sustavima još malo pa će krenuti opća elektrifikacija...naravno ako putana ne preskoči taj korak pa odmah uvede atomsku energiju
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroLA » 22. 03. 2022. (20:40)

Rijetko se slazem sa macrom ali mislim da je dobro napisao... dobro mozda ne ven u potpunosti ali ide se prema tome...je da tko ima primorku i 10, mogo bi kupit onaj adriatik sa yanmarom koji je prodan pred kraj godine...ostalo francuz ili traktor ili onaj adriatik s mercedesom iz medulina koji je prodan za 12, a kad ga je htio mjenjat za primorku crkla mu kopca...tako da treba imat jos malo vise od primorke i 10 za kupit nwsto bolje, francuza kojeg ili slicno..i puno srece...
Definitivno se slazem kad je viska da ima preljuba, bilo brze ili vece ili sta god..ali uspomene ostaju ;)
Uskoro vas ja budem azurirao o mojem preljubu, isto da mi sve propadne opet me nebi iznevjerila moja primorka jer je tek na 1200sati
Za mene ne postoji deplasmanac sa vb veci od istranke ali postoje dobre pd barke moderne sa vb
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 22. 03. 2022. (20:44)

1200 uri je spremno za izvadit iz broda i otvorit i ako nista drugo onda sve primirit, ako je u tolerancijama zaminit brtve i zatvorit natrag. al definitivno spremno za otvaranje.
tako da po meni, al naglsavam po meni, a na istu stvar dva covika gledaju na dva nacina, to nije za hvaljenje.
isto ko kad u auti neko minja ulje na 5000 a neko na 30 000.
nekome check engine lampica ne znaci nista i goni tako, a nekome kad fali dec tekucine za stakla staje na benzinsku i doljeva.
nadam se da smo se shvatili

a brod u jako dobrom stanju te velicine kosta 35+
tesko da primorka i 10 mogu to platit.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 22. 03. 2022. (22:19)

Neznam mozda na tvom skupom volvu..na soletu na 1200 ne pise to u knjizi...ne 1000om satu su kontrolirani ventili i kompresija i to je to... da nisi mozda jednu 0 falio, ili mozda ti koji volis radit radis mimo table odrzavanja...za 35plus se slazem manje moze ako se posreci... dmb u dalmatinki proso 3600kad je prodana i isla dalmatinka morem doma..a samo jednom vadjen jer je pustalo ulje..
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 23. 03. 2022. (06:20)

Sa 10.000 u kešu plus Primorka, ne bi se našlo ništa specijalno i puno bolje kao što ste izgleda većina koji pratite povezali,nego bi pukla ljubav.
O tome se radi.

Isto kao što bi pukla s 20 i nekim drugim plovilom.

Kolko para tolko muzke,uz dizanje plovila u nebesa.

Drugo je usporedba s konkurencijom,u istom cijenovnom razredu.Npr Primorka i neki drugi brod koji se za te pare more dobit...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 23. 03. 2022. (06:40)

peroLA je napisao/la:Neznam mozda na tvom skupom volvu..na soletu na 1200 ne pise to u knjizi...ne 1000om satu su kontrolirani ventili i kompresija i to je to... da nisi mozda jednu 0 falio, ili mozda ti koji volis radit radis mimo table odrzavanja...za 35plus se slazem manje moze ako se posreci... dmb u dalmatinki proso 3600kad je prodana i isla dalmatinka morem doma..a samo jednom vadjen jer je pustalo ulje..

1200 sati necu komentirat, svoje sam rekao a i mislim da smo se krivo shvatili, i to jako krivo, a i vjerojatno citas dosta selektivno.
Napisao sam po MOM misljenju je 1200h PUNO. Dakle po mom, a dva covjeka na istu situaciju gledaju na dva razlicita nacina.

Moj skupi volvo, nije moj skupi, volvo je SKUP, tocka, nema dalje. Skup je za kupit skup je za odrzavanje skup je svakako.
Nemoze mi neko rec da D3 od volva, koji je motor iz auta, kosta 35 000e sa kopcom (gospodo kopca i marinizacija ne kostaju 25 000e, jer novi taj motor u volvovom salonu za auto kosta 68 000kn) i filter ulja u tokica kosta 50kn, a ovaj na kojem pise volvo marine kosta 700. dajte mi nemojte govorit da to nije skupo. Sta filter ko filter ovaj marine je bolji? po cemu?
Jesmo se sad razumili?
I btw, ja nemam D3, ok?

Za VM djelovi nisu toliko skupi (pricam o original), cjeli sustav je laksi za odrzavanje i jeftiniji - puno. Motori nisu bucni, manje tresu, manje dime, manje smrde, manje... jedino sta je na njihovoj strani (strani dizela) je potrosnja i samo to, a sto se iskompenzira u startu pri kupnji novog i onda odrzavanju istog.

e i ajmo ne sr@t covjeku po temi.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 23. 03. 2022. (09:15)

upravo zato da se ne mučim čitat i razumjet gledam tablicu održavanja i prema njoj održavam motor, ustvari sve motore aute itd radim po nekoj tablici od proizvođača, i ako iz iskutva šta procjenim da je za zamjenu... procjene drugačijeg tipa mi nisu potrebne i nemam problema... neko toliko sati natuče u godinu dvije a motor nov
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 23. 03. 2022. (10:14)

jebes mi sve, ja ko da diskutiran sa diteton od 8 godina. kako i zasto?
kakve veze ima moj volvo? (znaci ako san vlasnik ja bi volvo triba po nekoj logici dizat u nebesa, i bit zestoki zagovornik dizelasa sta ne? a nisam pa te to muci il sta ne razumin?)
kakve veze ima opcenito (visoka cijena volvo penta motora? sta ces mi rec da volvo kosta 35 000e a sole nani i slicno 25% manje jer? sta volvo je bogom dan?)
kakve veze imaju rezervni i potrosni djelovi za volvo pentu?
kakve veze ima apsolutno ista u zadnje dvi stranice sa tvojom izjavom da se drzis manuala i odrzavanja prema manualu?
sta kad se drzis manuala onda filter ne kosta 500kn? ulje ne kosta 35kn litra?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 23. 03. 2022. (10:34)

ne filter ulja je manje od 40kn jer ide zamjenski a recimo original od nafte je 350kn... neznam tko je dite ako bi vadio motor a nema razloga za to na 1200 sati... niti je išta od toga što si rekao predviđeno na tim satima, no kao iza ostale radove nitko ti ne brani da vadiš motor, piliš brod itd..
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 23. 03. 2022. (11:03)

eto ga bravo sve smo rekli.
svakom svoje i svakom po svom.
samo znas da motor sa 1200 sati sigurno nije “ko nov”? znas jelda?
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.