Limun Primorka

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Limun Primorka

PostPostao/la ginekol7 » 21. 03. 2022. (10:23)

Niti slučajno nemoj plastificirati preko gumene bokoštitnice!! Neću niti objašnjavati zašto.
Kako si riješio pjeskarenje broda? Mjesecima pokušavam to riješiti ali bez uspjeha.Na Hvaru
za to nitko nema vremena, volje...Sa kopna nitko ne želi doći. Ako nije poslovna tajna, cijena?
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la peroLA » 21. 03. 2022. (10:39)

znači svugjde je problem s pjeskarenjem, kod nas isto , ili nemaju znanja a ovi koji imaju ne stignu... a u nekim krajevima hr sasvim normalno pjeskare.. neznaš šta je gore ne moć nać, ili da ti probiju brod
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Rexi » 21. 03. 2022. (12:12)

ciljana brzina je 6, nista vise mi ne treba. Zivio lagani kruzing i uzivanje u moru :wave:

jos sam zaboravio napisati da kod EFIja.. i opcenito benzinca motor radi od tocke A do B, za mene koji nisam profi ribolovac niti krstaš od Istre do Ploča ovo isto ima ulogu jer dizel pak nije za krace ture i pomicanja i njegova je poanta da radi stalno kod kracih kretanja sto opet dovodi tu potrosnju u neki balans. To za sobom opet vuce buku - iako je ovaj moj sa 3cil dosta tih ali tuku je tuku :mrgreen:

@ginekol hvala na opaski za plastificiranje preko gume a za pjeskarenje ti javim broj i termin kada dolazi kod mene (za cca 10 dana + -, cekam samo dizalicu)
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la peroLA » 21. 03. 2022. (12:52)

primorka i dizalica su kod nas posebni bipolar, do nekog vremena bilo par prijevoznika i svi dizali i spuštali na slip, i onda je prevagnulo i vise nitko ne zeli bez dizalice...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 21. 03. 2022. (20:36)

Rexi je napisao/la:od Istre do Ploča ovo isto ima ulogu jer dizel pak nije za krace ture i pomicanja i njegova je poanta da radi stalno kod kracih kretanja sto opet dovodi tu potrosnju u neki balans. To za sobom opet vuce buku - iako je ovaj moj sa 3cil dosta tih ali tuku je tuku :mrgreen:

Čuj od Istre do Ploča...A dalje?
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josey » 21. 03. 2022. (21:34)

aaaajme
sad ce se tema opet pritvorit u benzinci va dizeli.
i normalno najglasniji su uvik oni sa “dizelima od 18ks starim 5 desetljeca”, sa “to je ne poderivo i malo trosi”
1. koga boli ona stvar kolko trosi
2. ko ocekuje da mu motor treba trajat 50 god?

a to sta trese da ti ispadaju plombe iz zuba, dentjere i bubrezni kamenac, nema veze.
to sta prdi smrdi i neznas di sve ne curi ulje iz njega to isto ne smeta.
i tako da ne nabrajam dalje.

jebene predrasude.

back to topic.

ako ces vozit 6kn mislim da nemas sta mislit

kupi novi vb motor i mit u kuci
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 21. 03. 2022. (22:22)

Jedino mi nije jasno sto i ti Josey nisi uzeo benzinca, umjesto tog volva
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 21. 03. 2022. (22:25)

uuuu kaže smrdi. Sad si ga naje josey : Laughing4:...nego Pero, si se uspio riješiti svoje?
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la josey » 21. 03. 2022. (22:37)

peroLA je napisao/la:Jedino mi nije jasno sto i ti Josey nisi uzeo benzinca, umjesto tog volva

prvo
ja imam 2 brodice sa benzincima, yamahu 80ks i evinrude etec 90ks
imam drvenjacu sa 120ks turbodieselom kamionskih gabarita.
i sad sam kupio brod sa 2x volvo dieselom, no prvi izbor mi je bio merryfisher 1095 sa 2x yamaha 300ks.
buduci da se brod ceka 3god a polovni nije bio u oglasu nijedan 6mj, uzeo sam starij brod sa dizelima.
dakle sve te tvoje teorije i predrasude (bar u mom slucaju) padaju u vodu.
a da ti usput dam savjet iz zivotnog iskustva, ne sudi knjigu prema koricama.

i da ti kazem, taj volvo koji je sveta krava, je gov_o od motora ko i svaki drugi motor, samo je za razliku od ostalih precjenjen. A zamisli samo kakvi su ostali, jeftiniji brandovi, a da nikog ne uvrjedim necu ih nabrajat ;)

dakle rexy
novi VB i miran si 10god
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Rexi » 22. 03. 2022. (00:15)

nego josey... dobro bi ti dosao jos jedan rezervni dizelas :lol:
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 22. 03. 2022. (05:59)

ma mrš tamo mucki provokatoru!
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 22. 03. 2022. (07:11)

Nisam zagoaratelj dizela,svaki motor ima prednosti i mane,pogotovo u relaciji s brodom na kojem je ugrađen,i potrebama vlasnika ,ali vadit ovog Nanija(ako je ispravan),i ić na VM... :think:
Ovaj motor je jedina svjetla točka tog broda,nije neka jednodvocilindrična krama,to što je šporak i ruzinav se riješi bez problema,a tada nema ni mirisa ni šporkice.
1500 sati i minjat za VM...,na Primorci..... :crazy:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la peroLA » 22. 03. 2022. (12:51)

josey je napisao/la:
peroLA je napisao/la:Jedino mi nije jasno sto i ti Josey nisi uzeo benzinca, umjesto tog volva

prvo
ja imam 2 brodice sa benzincima, yamahu 80ks i evinrude etec 90ks
imam drvenjacu sa 120ks turbodieselom kamionskih gabarita.
i sad sam kupio brod sa 2x volvo dieselom, no prvi izbor mi je bio merryfisher 1095 sa 2x yamaha 300ks.
buduci da se brod ceka 3god a polovni nije bio u oglasu nijedan 6mj, uzeo sam starij brod sa dizelima.
dakle sve te tvoje teorije i predrasude (bar u mom slucaju) padaju u vodu.
a da ti usput dam savjet iz zivotnog iskustva, ne sudi knjigu prema koricama.

i da ti kazem, taj volvo koji je sveta krava, je gov_o od motora ko i svaki drugi motor, samo je za razliku od ostalih precjenjen. A zamisli samo kakvi su ostali, jeftiniji brandovi, a da nikog ne uvrjedim necu ih nabrajat ;)

dakle rexy
novi VB i miran si 10god

šta nisi odmah reka da držiš brodove za rentu, sad malo lakše već shvaćam sve ovo.. dakle drvenjača je obiteljska ostalo je za rentu... volvo ne valja jer je pre skup a ostali ne valjaju jer su pre jeftini, plovila su ti za biznis pa je i drugi osjećaj za buđet i uloženo dobiveno.... za ne plovit ionako nema veza, za ostalo je lupis napisao.. meni je sve jasno
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 22. 03. 2022. (12:58)

ne razumin kakve veze ima tvoj upit sto nisam uzeo benzinca neg dizela sa tim sto je brodica za charter?
to mi bas nikako al nikako nije jasno, i jos ti kazem da mi je prvi izbor bio marry 1095 sa 2x300 yamahama... :?: :?: :?:

a u drvenjacu je u zadnjih 5 god utuceno za kolko se moga dobit antares 760, tako da te ni tu ne kuzim sa ulozeno/dobiveno i sa drukcijim osjecajem, osjecajem za sta :(
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Rexi » 22. 03. 2022. (13:17)

lupis je napisao/la:i i minjat za VM...,na Primorci..... :crazy:

Proseci se u Primorci sa VB , pa zatim odi na onu sa unutarnjim. I onda mi javi di je bilo komotnije, ugodnije.
Ja jesam.

VM stavim u gepek i vozim di trebam. Sa UM cekam mestra par mjeseci, pa jos par mjeseci da se dio dobavi pa novi zakoni, nova pravila, pa malo slini more, malo ulje, malo dim.
Kada pricamo o UM onda je tu i prica ispuha, crijeva, obujmica, bukula, osovina, kormilo, usis, ispust kroz trup, a ta citava prica postaje kompliciranija od onoga - stavi u gepek i odvezi di treba.

Je puno se toga da sam srediti. filteri, crijeva, ulje.. ali to mogu i na VM.
Da se razumijemo, UM mi se jako sviđa - nedavno sam kontaktirao joseya dok sam bio na moru i nesto zapeo, zapravo sam odusevljen tim motorom, ali ipak mislim da je za moje osobne potrebe vanjski pogodniji.

Vucem paralelu svoje bivse dalmatinke sa Hondom di sam ga kresnuo i uzivao. Dok sada kresnem i uzivam, ali motor radi. Buka i miris mi cesto smeta dok uzivam u zalasku. a da ide fino.. ide. I onda zapnem na kašun.
Rexi
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Luka Barić i 6 gostiju.