JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la Pape » 31. 08. 2011. (21:41)

...evo još malo slija, doduše neki detalji...ali gubi se dosta vrimena na tome. kad smo već zaludali, onda ebat ga, već se pazi i na detalje, i sve mora bit pici pici... ako nije tako, ŽorŽ popizdi i počme mlatit veeelikin čekičen po stolu oko motora i vikat..."ŽorŽ, oš sad da ga opičim macom, a?...oš?, a?...mene si naša ebat...mrš tamo među svoje žice...jel se ja petljan u tvoje žice,a?..." :lol: :lol: :lol:.... i ebat ga moraš bit kuco... :lol: :lol: :lol:

aj evo sad par pizdarija...

šprice...nove novcijate, tarirane, zaminuta oriđiđi brtva sa bakrenom...
slika
šest komada...ne nije šestak nismo se zaebali...dvi su za rezervu...znate naše gorivo.... :sick:
slika
priključak goriva novozavaren....ja; ..."ma šta ćeš sad Žorž na to gubit vrime"....ovi;...."oooošš ti mučat ebate više?" :lol:
slika
...i za cijev od šipke uja, rastavljena i onda povarena....ja opet; ...ŽorŽ ostavi se pizdarija....ovi;...." biž, biž...aj...biž biž od mene..."
slika
za ove cijevi dalje san muča, al u meni..."a u pičku...evo ga opet"... onda je bilo ka ono ja neman poojma..."a ŽorŽ koji kuac to sad mažeš?!..." a on; ..."neka ja znan da tamo di neče dovatit pitura na šricanju da je to zaštičeno...a koji si ti tudum ebate, aj malo misli glavom...e"....
slika
slika
slika

onda evo saće iz glavnog hladnjaka...ki nove...oprane u solnoj i prgledane...
slika

onda ni auspuh nije tija ostavit kako je bilo..."idemo na 90-tku...i zavarit triba "čuču" za cijev da hladi put osovine...neču se ja mislit ima li ležaj mora ili nema...pa'š mi doć plakat da ti ležaj ždere svako malo..."
slika
slika
iako je alternator bija ko novi....on; ..."ŽorŽ, rastavljaj alternator!"...."..ma koji kua...??!?"..."ne'š, a...oš, oš...oš nane mi..." skine onde dvi vide sa reglera...i poizdi ga čekičen"... ja; ..."pa koji je tebi kua?!" ..."ne virujen mu i točka...ide novi...neču ja trkat akumulatorima po moru za tobom...aj, iš, iš tamo na svoj stol...riješi to..."
slika
slika

pumpa mora ki nova...
slika

i za kraj...on meni; a ŽorŽ, a oš ti vodit dicu po brodu?"
.."jasno da oću"
...i kako ćeš zaštit da dica ne prčkaju po tabli i komandama?
...lipo...zašto?!
...a ono okrene ključem a ti taman bruškinaješ propelu, a prije toga u igri ošla monokavi naprid ili nazad...
...e sad ebiga, ŽorŽ...ne znan sad ...sakrit ključe?!
...a nabijen te na sakrit ključe...evo ću ti nešto poklonit...neutral svič...pa ti sakrivaj ključe čači svome...
...a dobro... :mrgreen:
slika
Zadnja izmjena: Pape; 31. 08. 2011. (21:48); ukupno mijenjano 1 put/a.
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la matrix357 » 31. 08. 2011. (22:12)

papinjo,ja sam se navozikao slicnim motorom ali po cesti i veliki problem mi je bio dovod goriva!malo malo su mi pucali spojevi hard lota i tako je bilo sve dok nisam presao na armirana upresana crijeva.jesi razmisljao o tako necem?
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la Pape » 31. 08. 2011. (22:27)

...jesam...al previše detalja je sve skupa tu stari...ne govoroim sad za cijevi, već sveukupno...prije je bila čelična cijevčica sa gumicom i maticom i promjera manjeg od onog šta smo sad zamislili...pa smo sad to proširili na potreban promjer ovim načinom...moje mišljenje je da ne bi smilo puknit samo tako, a i ŽorŽ ne bi radija nešto šta smatra da nije sigurno...al jel... vrime će pokazat svoje...tnx na podiljenom iskustvu, tako da ću u kasnijem održavanju znat obratit pažnju i na tu "sitnicu".... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 05. 09. 2011. (22:58)

...ajmo još malo...

..u subotu je tribalo bit paljenje kako san najavija, međutizim, uvik neki kua mora shebat stvar. to je standardno bar kod mene :lol: ...naručena su nova visokotlačna criva, prva tri pašu ku po špagu, četvrto stiglo "krivo"...možda nije krivo, možda je neko nekad na bosch pumpi šta drkelja pa je stavija krivi priključak...ili je bosch pumpa prominjena od nekog drugog sa kojeg je pasala...uglavnom na makini iz 74 godine...do danas, ko zna ko je se učija radit ili spašavat se djelovima koji "pašu"....uglavnom tribalo je čekat danas da se priključak promine...i uspilo se... :thumbup: ...ali i dalje ga nismo palili...bilo je kasno danas za navlačit se priljkučcima vode, goriva, auspuha, baterijama, manometrima za provjeru tlakova i slično...pa smo cilu baladu prebacili za sutra...lipo na miru božijen bez strke...

a evo sad i koja slija od subote....

evo aspuh dobija svoju brtvu...
slika
pa je dobija i "čuču" za spojit sistem hlađenja osovinskog voda...
slika
novi nosaći makine, zaštičeni sigminim prajmerom...
slika
pa se nabavija novi solenoid za alnaser. stari Lucasov je još radija...i dalo bi ga se bilo očistit, samo opet dokad bi... spalit alnaser radi 240kn ako zalipi ...ne isplati se...
slika

alternator...crna li mu duša... :lol:
slika

ebate sa ovim cijevima nikad kraja. i oni problematični hladnjak je tu...par svita me pitalo zašto i kako imamo volju svaki komad ovako proć...ol nije lakše kad sve bude na makini...odgovor je jednostavan...ovako smo sigurni 100% da je temeljna zaštitila sve do čega više šprica ne može doć...virujte mi išlo je i meni na kua... :lol:
slika

pumpa mora...ŽorŽ je izričito ponosan na nju. srihta je samo tako...od stare pumpe na izdisaju, napravija novu...nju bi zapravo ja nazva da je srce motora... :thumbup:
slika
slika

evo malo o cijevima kopče...to sad izgleda ovako.... :wave: :thumbup:

slika
slika
slika

neko je "jedanput" negdi pisa da je shebano radit nešto i držat mob u drugoj ruci...bogami dosad san se uvirija milijun puta...evo malo cijevi goriva po makini, dovod, povrat...primječujete da viskotlačna cijev na zadnjem (četvrtom) cilindru fali...mamu joj ...nije triba Axe da anđeli i arkanđeli padaju okolo to popodne... :evil:
slika
slika
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 05. 09. 2011. (23:13)

Tija san napisat da je ovo sve ludilo od posla,ali nisan vidija veru na livoj ruci.....Ono 33 godine i tako to. Pa san na kraju odusta :lol:
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Pape » 05. 09. 2011. (23:27)

...nemoj mi ništa govorit Gonić...ona bejzbol palica kraj vrata joj se više istrošila...sad traži poluosovinu od FAP-a...al ne zna kako to izgleda... :lol: :lol: :lol:

evo još par sličica...

ovako je izgleda još u subotu navečer...kad smo skužili da ga se neče upalit, malo smo laškali trku oko njega...ali isto se nije stalo...na drugoj sliji se sa te strane vidi da nije sistem hladnjaka cili bija sastavljen

slika
slika

danas kad su oko jedne ure javili da je priključak za visokotlačnu cijev na bosch pumpu nabavljen...vjest i po! :thumbup: al isto nanu joj... :evil: evo cijev na 4-tom cilindru na svom mistu. (prva šprica sa desna)
slika

i evo ga danas, kompljetamente složen...još će ŽorŽ sutra srhitat nosače sajli komandi, i mora vidit za nosače makine šta će činit sa njima radi ugradnje u brod, jer idu sasvim drugačiji (gumeni) nosači ka na onim slikama prije, što u prijašnjoj ugradnji slučaj nije bija. onako na prvu reka bi kad vidiš stare nosače, da je to ustvari ugradnja u tvrdo... :lol:

dakle, evo mog brale...

slika
slika
slika
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 05. 09. 2011. (23:46)

criva dobra :thumbup:
makinja ko suza i pravi stroj
koja boja ide na njega?
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Pape » 05. 09. 2011. (23:55)

...zna san da će te ono zanimat... ;) :thumbup:

...ić će plava, ne znan sad objasnit...uglavnom otiša u mog Ive, on mi pokaza kartu boja...i ja upra prstom u neku...kasnije Ive otiša mučkat nešto...čiribu -čiriba...sve nešto trpa u jedan te isti važ, a na grame...zaklopi ti važ odjednom i reče to ti je to....

...kako ti kažeš, Ive moj...

uglavnom plava je...koja...blage neman...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 06. 09. 2011. (00:01)

lipse je onako procitat :mrgreen:
tako je i u mene plava ali ne ona sa karte ispala druga nijansa ali bitno da nema jos ulja i rde po njoj
ajde iduce slike neka budu na nekom navozu,vrime je vise
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Pape » 06. 09. 2011. (00:07)

...a ebiga, ja motajen tricu špadi, a ti misliš da iman konja baštoni.... :lol: :lol: :lol:
..ma nisi mi skužija mot.. :mrgreen:

...a za pituru...a znan sve :thumbup: ...a ko zna šta je i Ive smučka... :lol:

...a u p.m...nemoj mi ništa govorit...željan mora ko zatvorenik pi.... :silent: ...al bit će ubrzo...ne pi-pi...nego mora... :eh:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 06. 09. 2011. (11:40)

čisto dobronamjerno...,ovu epizodu o motoru bolje stavit u posebnu temu koja bi se zvala po tipu motora....,može se desit jednog dana da nekog kustosa tehničkog muzeja bude nešto zanimalo o toj makini,a kladim se da mu neće past napamet kopat u temi o Oleanderu(tu će kustos Louvra vjerojatno bit aktivan)...,i treba vidjet da motor nije slučajno pod zaštitom Konzervatorskog odjela Njezinog Veličanstva ili Britanskog imperija....,za pretpostavit je da nemože bilo tko prčkat po tim spomenicima tehničke kulture...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la emils » 06. 09. 2011. (12:03)

emils je napisao/la:... u nedogled ...
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Pape » 06. 09. 2011. (19:21)

lupis je napisao/la:čisto dobronamjerno...,ovu epizodu o motoru bolje stavit u posebnu temu koja bi se zvala po tipu motora....,može se desit jednog dana da nekog kustosa tehničkog muzeja bude nešto zanimalo o toj makini,a kladim se da mu neće past napamet kopat u temi o Oleanderu(tu će kustos Louvra vjerojatno bit aktivan)...,i treba vidjet da motor nije slučajno pod zaštitom Konzervatorskog odjela Njezinog Veličanstva ili Britanskog imperija....,za pretpostavit je da nemože bilo tko prčkat po tim spomenicima tehničke kulture...

: Laughing3: : Laughing3: : Laughing3: ...nasmija si me do suza...sad san mrtav ozbiljan... :lol:

...čuj, sad najozbiljnije... ostalo mi nekih vodovodnih cijevi od cola i od 3/4 i koja mufa, nekidan kad san priki meča vodu u stan...triba li koja za rezervu?...aj, ti ko stari forumaš imaš forumski popust... ;)

...a ja odo kod Kraljice Mame sad po svoj titl Sir Pape od Perkinsa.... :lol:

...ajl be bak.... :wave:

emils je napisao/la:
emils je napisao/la:... u nedogled ...

@emils...treči put plačaš pivo...ne eben te 5%.... :lol: :thumbup: :wave:

...nikad nije kasno Czi!...Fala! :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 07. 09. 2011. (21:36)

Pape
Old Senior Member

PostPostao/la CVITA » 07. 09. 2011. (21:43)

Pape lipo kreše i radi al ovo gasiranje na tek sklopljenom motoru nije baš najpametnije triba bi koju uru radit na leru uz pokoje lagano dodavanje gasa. :wave:
CVITA
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.