som je napisao/la:Ono šta ja znam za samoprazneci kokpit (osim ako ga ne prazniš sam) je da ima ispust bez ventila kroz trup iznad vodene linije i u vecini slucajeva je od plastike a ne od bronce i nije potrebno ekstremno brtvljenje, dosta je malo sike okolo. Prvi put cujem da se stavlja ventil na ispust za samopraznjenje.
Daj malo objasni to uzemljenje.
Zar ne spada ispust pod ventile? Ako ne.. onda ispust. U mojoj glavi je ispust sve sto ispusta vodu a ventil je konkretni dodatak. mozda se varam?
Ventil za ispust kroz trup ispod vodene linije, tocnije u kokpitu odma ispod "suvozaca". To sam bio mozgao i prethodno tu pitao dali da stavljam plastiku ili metal pa su bili podvojeni odgovori, malo je vise tezilo na metal.
Kasnije sam zbog uzemljenja odlucio metal.
Imam dugacku ogradu (5m) tako da cu je spojiti na taj ispust.
Na ispustu sam uzeo zateznu kopcu.. neznam kako se zove. uglavnom na vidu je mogu stegnut. Njezina funkcija nece biti da drzi "gumu" od vode nego da je stegnuta oko ventila.
Na nju ce ici zica od ograde, kolektora, jarbola i provukao sam uzemljenje iz invertera.
@josey, bilo je gnjecavo, to bi more odma ispralo. Cuo sam vec za Siku da su neki imali problema ali sam mislio da je rijec o nekoj seriji i da su to rijesili.. al eto.
@peroLa vađenje ispusta, ovog velikog je nocna mora. Oni mali za usis nisu problem, niti plasticni. Za auspuh, usis za motor.. to je islo kao od sale. Imao sam jos dva na bokovima od mesinga ali manja, to ide lagano. Ali ovaj 1 1/2 je nocna mora jer ne ide dolje cak ako joj maknes vanjsku stranu (pre velika povrsina).
Operacija vađenje ventila je prica za sebe
Meni je primorka na toj poziciji jako debela. 3cm+
i plus rebro na pol ispusta
Mozda je prethodno bila pojacano postolje ventila. Neznam. NIje izgledalo kao naknadno plastificirano.. ali mozda i je. Ipak je to stari brod.
Prvo sam sa vanjske strane sa frezom maknuo vanjsku stanu tako da ostane oblik cijevi u plastici. Znaci maknes onu vanjsku stanu. To pazljivo da ne ostetis previse oplate. Strpljivo i lagani dodiri freze i poslje kacavidom samo i to ode.
Onda tu cijev moras sa unutarnje strane gurnut vani..
Long story short, mora sam od tih 3cm ispilat jedno 1cm u dubinu da konacno popusti da ga mogu izbit van. Sada kada razmisljam, vjerojatno je netko kao i ja sad zalio plastikom
Iako, bilo je silikona, sjecam se.