Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la marin » 09. 02. 2014. (16:57)

e baš san te tija pitat kakve su smokve i bajami..
marin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la dimulius » 10. 02. 2014. (09:28)

marin je napisao/la:inače sam grašu 20 jako dobro s upozna jer san proveja 10 puta na njemu cili dan, on ima puno drugih dobrih osobina ali položaj pri toj brzini sigurno nije jedna od njih

valkov g20 je stari model. Dosta uze krme.
Plavnik ima novi model.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la gof1 » 10. 02. 2014. (09:53)

Mara iz staklenika je napisao/la:
marin je napisao/la:plavnik, dok voziš grašu brzinom od 15 milja i sjediš u skiperskoj klupi, da li vidiš more priko špiruna ?

Ja vidim i more i Šoltu najbolje od balkona,jel to znači da mi brod netriba?

Ako imaš armaturu po proračunu i teraca nije vergula nemoj džaba novce trošit.........
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la dimulius » 10. 02. 2014. (09:59)

i da se malo umisan u ovu raspravu.

Dozvoljavam dobre maritimne osobine ovog broda i visoke krmene bande i cini se odlican za ozbiljno koristenje. Ali, za ozbiljno koristenje triba kupit novi motor. I onda tu pricamo o 13-15000 eura koje triba dat za motor. Pa novi timun, hidraulika, struja, pituravanje, prozori, saniranje eventualne osmoze...

Dakle, ovo je dobra baza, ali nista vise od toga. Alternativno ga se moze (pokusat) neko vrime koristit ovakvog kakav je. Ali to nije dugog vika i nikad neces znat kad ce te ostavit na moru (a takvi brod je za q...c ako je iz fr i za k...c ako je iz hr).
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 10. 02. 2014. (10:08)

dimulius je napisao/la:
marin je napisao/la:inače sam grašu 20 jako dobro s upozna jer san proveja 10 puta na njemu cili dan, on ima puno drugih dobrih osobina ali položaj pri toj brzini sigurno nije jedna od njih

valkov g20 je stari model. Dosta uze krme.
Plavnik ima novi model.

I ta dva broda naizgled možda ista, nemaju veze jedno s drugim.

Ona slika od prije je pri 14-15 kt i jasno se vidi da se pri toj brzini ne propinje toliko da se ne vidi ispred sebe, a brzine veće od te mogu samo sanjat :mrgreen:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la Pape » 10. 02. 2014. (10:36)

slika

slika

...ova prva je ka navodno...neko je naložija po gasu pa je uslikan u tom trenutku...a druga je navodno pri brzini od 15kt....e sad...zaključujte sami...okice imate....

dimulius je napisao/la:i da se malo umisan u ovu raspravu.

Dozvoljavam dobre maritimne osobine ovog broda i visoke krmene bande i cini se odlican za ozbiljno koristenje. Ali, za ozbiljno koristenje triba kupit novi motor. I onda tu pricamo o 13-15000 eura koje triba dat za motor. Pa novi timun, hidraulika, struja, pituravanje, prozori, saniranje eventualne osmoze...

Dakle, ovo je dobra baza, ali nista vise od toga. Alternativno ga se moze (pokusat) neko vrime koristit ovakvog kakav je. Ali to nije dugog vika i nikad neces znat kad ce te ostavit na moru (a takvi brod je za q...c ako je iz fr i za k...c ako je iz hr).

...sve stoji Dimulijuse moj...međutizim...u tome i je baza...ovde imaš bazu za nešto napravit...dakle plastičurinu kojoj ne tribaju nikakve prerade, dorade, spojleri brci, pilanja prekrajanja i sve ostalo....ima san gradaca i kad se sitin koliko san vrimena, živaca i para potrošija na "projektiranje" da bi stavija makinu od 60ks...ovde toga nema...kad kupiš Gradaca za 5k € sa 10ks DMB-om ...šta sad?!...aj stavi od 30ks bez išta dirat...stat će na hail hitler u vožnji...na krmi imat ćeš mačevanje samo dvojice guzicama...za poć leć...triba se zavlačit četvoronoške...ljulja se ko qr@c...i tako dalje i tako bliže...

...ko ima para, 40-50-60 pa i više keka eura, neče uzest esteua, uzest će nešto puno bolje, ovde se priča o spartancu i za neke još uvik "sitne" novce i ko ima znanja volje i želje sredit jednoga takvoga sam i u svom aranžmanu imat će brodić lipih performansi za neke gledajuč u nautici male novce...a i ruku na srce...evo za 16k € koliko je oni stavija tamo oglas oko čega je sve ovo i počelo...pustimo mi sad Francusku i šta možete tamo, nego ovde...šta kod nas još uvik za te pare moš uzest...a da vridi ...evo reć ću van ja...ne tribate mi se vi mislit...i dalje...MOJ QURAC!...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la dimulius » 10. 02. 2014. (10:49)

Pape je napisao/la:šta kod nas još uvik za te pare moš uzest...a da vridi ...evo reć ću van ja...ne tribate mi se vi mislit...i dalje...MOJ QURAC!...

ma istina je Pape, ali i ovo je (vjerojatno) za q.
Za bit miran tribalo bi iscupat oni motor i stavit novog lombardinca od 87ks.
A prije ubacivanja novog motora pozabavit se malo plastikom. (Siti se koliko toga si ti mora odradit na islanderu da bi bija siguran u to sta imas).
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 10. 02. 2014. (11:00)

Ovo si dobro rekao "da budeš siguran u ono što imaš". A koliko brodova ima, kupiš ga novog i suguran si u ono što imaš a onda se pohaže da si kupio sr@**e! Ko onah Holiday što je bio i slični!
Nit plastika valja, nit je oprema kvalitete koju si platio nit je motor. A sve novo!
I onda se pitam i sam nekii puta, kako bit siguran. Nekad više vjerujem čak u ovo: kupit polovno, al provjerenu kvalitetu (kao npr taj Esteou) i sredit ga kak se spada.
A ovo se sa Papom apsolutno slažem, da na brodu ne treba nikakvih prinaka niti na trupu, niti nadgrađu, niti igdje!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la plavnik » 10. 02. 2014. (11:13)

Pape stvarno imaš živaca toliko pisat samo da nešto dokažeš...

I dalje sve samo usporedbe sa brodovima koji po ničemu nemaju doticajnih točaka.

Francuzi imaju više glisersko dno, barem ovi koje sam ja vidio kod nas Ocquetau, MF...
Kod njih mi je super jer takvi sa puno slabijom konjicom postižu zavidne brzine, pa tako imaju i puno prednosti nad nekim našim brodovima.

Ja nebi dao za brod koji je stariji od 20 god. 10 k€. Rađe bi onda kupio G19 ili neki drugi sličan sa osnovnom opremom za te pare, pa onda našao neki polovan motor (čitaj isti kao u tom Ocquetau) i bar imao novu plastiku. Ali naravno nismo svi isti.

Ti si kupio Islandera za dosta puno novaca po meni. Kasnije si ga upicanio i sigurno još dosta novaca uložio.
Siguran sam da si došao na iznosa mog novog G20.

Na kraju imaš komad broda koji je za ribariju strava, ali ja koji sam na moju žalost bolesnik za neke stvari nikad nebi mogao imat brod popituran rodulom, brod koji ima opituran kokpit, brod koji ima stari motor... Ne kad su u pitanju ti novci.

Nemoj ovo shvatit kao kritiku ili napad na tebe, jer nismo svi isti, tako da sam siguran da si ti zadovoljan.
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la zorica » 10. 02. 2014. (13:11)

g19 novi sa dobrim motorom i nesto opreme dodje 30, a pape ima brod od 7,5 m za priblizno istu lovu.

pitan te da su oba dostupna za koji bi se odlucija. ne ti nego bilo ko. pa cak ako je oleander i pituran rodulon.
ima opcija i za stavit anonimnu anketu pa da vidis rezultata
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Pape » 10. 02. 2014. (13:20)

plavnik je napisao/la:
Ti si kupio Islandera za dosta puno novaca po meni. Kasnije si ga upicanio i sigurno još dosta novaca uložio.
Siguran sam da si došao na iznosa mog novog G20.

...sve piše u temi kako san doša do svog Islandera, i reka san koliko san uložija...al da san doša do cijene novog G20...prijatelju moj nisan ni približno...a u to vrime za te novce koje san ima, u toj klasi od 7,5m i takovu vrstu broda ...znaš šta san moga kupit?...opet ću ti kazat...MOJ QURAC!

...
plavnik je napisao/la:Pape stvarno imaš živaca toliko pisat samo da nešto dokažeš...

...a samo ubit ću se pištoljem na vodu..... :lol: :lol: :lol: ...a može pitanje...koji kua ti onda pišeš?!...reci mi šta ti dokazuješ.... 8-)

...a već san reka...moja tamo tema o Islanderu nije otvorena sa zamisli o najboljem brodu na svitu...nego...evo imamo priliku nešto poslikat od svega...i dokumentirat...kako i šta će vam se desit ako se nešto ne održava i kako je to moguče riješit...Zore je otvara cila poglavlja o novim materijalima u plastici i pokušava objasnit kako, šta i zašto...međutizim...to šta ste vi okrenili u iživljavanje nad Islanderom...pa sad i vamo u ovoj temi...to nema veze s mozgom. niko nije reka da je islander...ili esteou najbolji brod na svitu...uvik postoje bolji... a i to bolje je upitno od vlasnika do vlasnika...ne u stilu jel on tvrdi dal je bolje...nego kako on održava to svoje čudo...bilo hrvat, francuz, nizozemac...ili šta već...
...a ja san ima vidit priliku brod star 8mjeseci konkretno Grašu 19 oko kojeg je gazdu bolila neka stvar...novi brod nakon 8 miseci doslovno za smeče, stavlja san neke sličice njegovih djelova ovde čak i na forum, al nisan smija pokazat koji je jer je brod iša na prodaju...i prodan je za 28 tisuča...a ja osobno ne bi da ni 7...čovik je usuja još par tisučica u njega da ga dovede u red...i još uvik nije siguran jel to to...jer se i novi motor nasupa soli...

...u vrime oleandera na ledini...Amiklič mi je govorija da san ja blesav...da je neki susid da za Calafuriju 30 keka...polovnu...i ludilo...sidi, pali vozi...pitajte ga sad šta je s Calafurijom...a Pape se vozi s prstom u uvu...

...tako da ...znan ja dobro šta je polovni brod...bija star 2-5-10-15-20 i više godina...doti jedan od nabrojanih godina bi išli oni meni na ledinu, da ga "upoznam"...onog mog onako još uvik bi neko vozija bez da prstom na njemu makne...i vjerovatno bi plovija...ja nisan taj...ja želim bit na moru s prston u uvu...ili novo ispod čekića pa za tu klasu brodova pljuni 70+k€...koje neman...a i da ih trenutno i iman...ne bi ih da, jer su neke druge stvari bitnije u životu...ili ovako...tetu u ruke i deri....

...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la marin » 10. 02. 2014. (13:31)

e da je meni imat tvoj pjesnički talent za tumačenje di bi mi kraj bija... šta se trošiš ovde čoviće idi snimaj na htv :lol:
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la Pape » 10. 02. 2014. (13:35)

...hebate da san snimija na HRT s Oleanderom tek...pa ko, šta, di ...bi mi moga donit vode više.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 10. 02. 2014. (13:44)

Tebi svaka čast na tome što si podijelio s nama kako je teklo uređenje tvog broda.

Opet se ponavljam. NIGDJE nećeš naći da ja se..em po drugim brodovima i kako sam napisao sto ljudi, sto ćudi, a ti sad opet udri po Graši (kojeg ja ne hvalim u nebesa-dapače)...

I vjerovao ti ili ne slažemo se oko puno stvari :wave:
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 10. 02. 2014. (13:56)

plavnik je napisao/la:Tebi svaka čast na tome što si podijelio s nama kako je teklo uređenje tvog broda.

Opet se ponavljam. NIGDJE nećeš naći da ja se..em po drugim brodovima i kako sam napisao sto ljudi, sto ćudi, a ti sad opet udri po Graši (kojeg ja ne hvalim u nebesa-dapače)...

I vjerovao ti ili ne slažemo se oko puno stvari :wave:

....ne tučen ja po Graši...šta je brod kriv šta ima gazdu koji je sheban u mozak i šta je od broda napravija šta je napravija u 8 miseci...kriv za to brod?!...ne...i izričito ne...

...a i ovi moj...izaša je iz Pro...ke u nekom ok stanju, neki qr@c su tu oni i radili prije nego su ga prodali...i znaš ko je sheba u godinu dana ti brod?...bivši gazda...a tek da znaš šta je napravija od onog mog gradaca i novog novcijatog motora?...4 puta je Zore isporučiva samo alnaser za ti motor...na niti 400 uri dizana je glava motora, motor sad radi ali mi je Žorž reka od nekidan da nije to to šta čuje...i sad kriv motor...Lombardini nevaja?!...brod nevalja?...niko ne spominje idiota koji je skoro zapalija ti brod, tri puta ga zamalo potopija pod more na vezu...i šta za toga nije ni štramac za napuvavanje...
...a nazalost kod nas...takovih gazda...ne'š mi virovat al jedna velika večina....

...i sutra da ja oću uzet u tebe grašu...bez obzira šta mi se kleteš na oći svoje da si ti to održava...iša bi on meni na "upoznavanje" da ja vidim oš' ti sutra ujutro progledat ili nečeš...i to ne samo da govorin za tebe osobno...nego da mi rođeni brat, čaća prodaje brod....
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.