JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la Pape » 21. 02. 2011. (12:05)

borro je napisao/la:Kad sam ja na svoj nanosio gelcoat, a kupio sam neki toliko gust da ga nebi nikakvo razrjeđivanje napravilo pogodnog za kompresor, nanosio sam valjkom, ali nije bilo baš glatko. Kakav ti je rezultat valjkom, jel blaga "narančina korica"?
Vjerujem da ćeš ti sve brusiti, ali kako si mislio gelcoat nanositi, osobito ako je tako gust kao moj, ili imaš druge planove umjesto gelcoata?

...prajmer uvik ostane hrapav pod prstima bilo špricom, bilo valjkom...đelkot triba dobro razridit, a to šta ti se činija pregust, on i je gust, u hladnijim vremenima se ponaša ko med...nikad ga prelit. za špricanje ga triba dobro razridit i imat diznu na šprici minimalo 2,5mm i kad se šprica, ostaje ko na točkice, ne ponaša se ko klasična boja (ne razliva se) i kasnije pod rukon ostaje kao mat (hrapav). ako ti se to ne sviđa odna polirku u ruke i deri...

borro je napisao/la:To si i sam mislim. bolje na prajmer kvalitetnu dvokomponentnu boju, ako nije sidao stari gelcat, a nije.

...nisan skida đelkot, samo ga matira...

mikula moli je napisao/la:pape ubaci ka u komoru pa udri kompresorom, bit ce ko staklo :D :D

...ti ćeš u komoru, a ja ću vani... ;) ...a za jeklo ne brigaj....

ceko je napisao/la:S istim nemam iskustva, ali i hempel polybest :thumbup: može ostat savršeno..

...upravo tako....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Trogiranin » 21. 02. 2011. (12:13)

Može se gelcoat razridit za špricanje ! Može !!! I to prije dodavanja katalizatora !!! :Fishing42:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Denis » 21. 02. 2011. (19:15)

Pape je napisao/la:
ceko je napisao/la:S istim nemam iskustva, ali i hempel polybest :thumbup: može ostat savršeno..

...upravo tako....

Kod polybesta je problem sto ga nema u previse nijansa, samo plava, crna, bila cini mi se. Sicas se skanapove dalmatinke?
Ja sam radio sa polyenamelom a nijansira sam ga sa nekakvim autolakom (nisam ja osobno nego prodavac u ducanu). Sada nakon pola godine, pitura je super svugdi osim po kuverti i u kokpitu. Ostetila se na mistima sto je bilo za ocekivati. Da drugi put radim na kuvertu bi topcoat a ostalo s piturom. Kako si zamislija protukliznu povrsinu?
Pape ovo je prvi put da ti se javljam u temi pa ti usput cestitam na ovom brodu :clap: . Kako citam ove postove tako mi za dodje sto ja nemam trenutno nista prasnjavog za raditi. Zato sam jucer nakon spominjanja "Esteou 630 & 730" polako poceo njuskat po internetu, u Francuskoj ove vece prodaju dosta jeftino a mozda ih bude lakse i uvesti kad udjemo u EU..
Denis
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka 630

PostPostao/la vridnjak » 21. 02. 2011. (19:39)

glasurit S68, virujte mi. Vrhunska boja za izgled i za radit s njom. Nijansi ima koliko možeš zamisliti :D
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la Pape » 21. 02. 2011. (20:24)

Denis je napisao/la:
Kod polybesta je problem sto ga nema u previse nijansa, samo plava, crna, bila cini mi se. Sicas se skanapove dalmatinke?
Ja sam radio sa polyenamelom a nijansira sam ga sa nekakvim autolakom (nisam ja osobno nego prodavac u ducanu). Sada nakon pola godine, pitura je super svugdi osim po kuverti i u kokpitu. Ostetila se na mistima sto je bilo za ocekivati. Da drugi put radim na kuvertu bi topcoat a ostalo s piturom. Kako si zamislija protukliznu povrsinu?
Pape ovo je prvi put da ti se javljam u temi pa ti usput cestitam na ovom brodu :clap: . Kako citam ove postove tako mi za dodje sto ja nemam trenutno nista prasnjavog za raditi. Zato sam jucer nakon spominjanja "Esteou 630 & 730" polako poceo njuskat po internetu, u Francuskoj ove vece prodaju dosta jeftino a mozda ih bude lakse i uvesti kad udjemo u EU..

poybesta ima u nijansama...ima svoju kartu...kad san bira pituru za Gradaca opena...čovik mi je ponudija kartu i reka biraj koju ćeš nijansu....druga stvar meni se na gradacu oštetila samo na dva mista di san zagranfa oštrim rubovima mare od mačka (sidra sa 8mm žicom) kad san diza sidro po shebanom moru i nigdi više... a nisan ga baš nešto posebno pazija da ne ostane friži....a protuklizna ostaje oriđiđi...triba je samo očistit i riješit prajmerom pa piturom...tako san riješija i na gradacu...i sve je bilo za pet

a za Esteoua...samo njuškaj... :thumbup: ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 26. 02. 2011. (21:56)

...evo koja slija kontraštampe...ostala je ko caklo...ovaj mislin uzorak skaja... 8-) ostavija san kontraštampu tanju tako da se vrlo lako može svijat i pratit konture broda. još samo isić po šagumima, areosil smišat...pa pljuni pa prilipit...i onda je finito, ne triba pituravat ništa... 8-) Zoka...voč dis til nekst vikend... 100 persent ov kabin transformejšn... 8-)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 26. 02. 2011. (22:19)

...ajmo dalje...dok drugi zavidaju na dan 12 vida Pape je...spuca pod u prostoru rezervoara...(slike neman, nije mi se dalo otvarat za slikat puno je bilo stvari po purteli drugi ću put), sve pokita, pobrusija, i spremija za laminiranje, zašalova rupu di će doć kuvalo, izlaminira šalung, obrusija, kita i ponovo obrusija, kita, obrusija i završija sa epoxidom, popunija kitom sve greške na postejama, pobrusija, sve usisa, očistija, i bacija drugu ruku epoxija. pomoga još priki brod ( ne do) nasuprot oko nekih stvari...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Thomy » 26. 02. 2011. (22:38)

Pape :thumbup:

Koliko si slojeva vune stavlja za kontraštampu i koje "gradacije"?

:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Pape » 26. 02. 2011. (22:45)

...2x300g + 1x150g...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Lando » 26. 02. 2011. (23:26)

a na čemu si je izlio , kako , od čega ?
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Pape » 26. 02. 2011. (23:44)

...nabavi se 3m najjeftinijeg skaja, slipiš ga na komad ravne ploče, namažeš odvajačem, uzmeš gelkot za kalupe, zabeljaš, onda priko đelkota par slojeva vune (4-5 slojeva)...i pustiš koji dan da da se osuši. onda skineš tu ploču šta si nalija i ostane ti na njoj uzorak skaja. dakle dobija si negativ...onda okreneš, postaviš je licem na gore na opet ravnu ploču, odvajać, đelkot, laminiraš...i sutradan skidaš...i voila... i sad moš slivat koliko oćeš ploča jer si dobija sa onim prvim korakom kalup...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 26. 02. 2011. (23:47)

Pape kabina je apoteka :thumbup: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Pape » 26. 02. 2011. (23:56)

...a ako ti ne triba onolika ploća, već manja, ili nekog oblika...omeđiš kalup sa krep trakom (tri širine najdeblje trake) sa svake strane, namažeš odvajačem, opet đelkot, laminiraš...i opet voila...

gonič zmajeva je napisao/la:Pape kabina je apoteka :thumbup: .

... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Lando » 27. 02. 2011. (00:13)

ajde to znam naravno ok
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la ceko » 06. 03. 2011. (21:15)

Ne bi ja špricao bez čašice za kondenzat.. Nije neka velika investicija.. "Linen white"?
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], tomaticat i 3 gostiju.