- sajla volana maknuta, jos me zafrkava dio "puznice". Neki cudni sistem, ako je uspim spasiti posaljem u drugoj temi, nije klasicna sajla volana. Volio bi je spasiti jer mi se cini kvalitetnije - ako se uopce moze naci duza sajla.
- svi prekidaci, pokazivaci, bitve i slicno maknuto
- provena inox bitva u sreidni ima obicno zeljezo, sve zaruzinalo. Di je nekom bila pamet da vec kada radi inox da koristi obicno zeljezu za poprecnu cijev, sad neznam dali se to moze sanirat, spasit ili sve bacam
- prozori kabine maknuti, nisu tako niti losi, probat cu to kasnije ispolirati, iako imaju kao blagu povrsinu paucine ali samo sa jedne strane sto znaci da nije dubinsko
- maknuti svi rukohvati. Zao mi je sto ih ne mogu ponovno iskoristiti ali drvo nije u najboljem stanju. Cudno, koristile su se drvene kapice tj. cepovi koji su zatvarali rupe di su vide. Zgodna kamuflaza i ne ispada samo tako lako.
- maknuti strop u kabini - morao da dođem do rukohvata
- maknuto pluto u kabini
- pobruseno svo ljepilo tako da je spremno za pituranje
- maknuti ormari sa lijeve i desne bonde
- maknut drveni prag
- nadkabina ispilana i izbacena van.. uh. jos mi je ostalo napred spoj maknuti ali je ispiano pa ce biti lakse.
jebate led bila je debljine 10cm sa par slojeva drva, neko puno drvo, spera i između nesto slabije. I zaliveno plastikom sa vanjske strane. Iako je moglo podnit jos 10 godina bez problema jer je cvrsto bilo, na nekim djelovima je bila gnjila (ova sredisnje slabije drvo). Valjda kako je ostala vlaga unutra ili sl.
A kako radim hardtop nije mi se dalo riskirati, vec kad je bal nek je maskenbal.
Kako je kolega forumas reka - zamjeni sve, tako je na kraju i bilo. Nova nadkabina preko citave duzine je narucena i u izradi. 70cm "kabine + 220cm duzine, taman da sve prekrije. Malo me strah kako cu to upasati. Ipak sam amater. Al valjda bude ok
Ono sto me cudi je da je na ovoj primorki koristeno jaaaako puno čavla i to ne za spoj drvo - drvo nego i drvo-plastika.
Znaci ubilo me. kod tih stvari nema ljubavi, to je cista sila, pajser i vuci potegni.
- iz rebra izvuceno jedno desetak vidi, radi se o glavnim rebrima po duzini, to cemo stavit epoxy i dva sloja mata. Idealno bi bilo i to sve pilat i zamjeniti ali ... ne
Suma sumarum, izvadio sam sve sto se dalo. Jos danas- sutra neke sitnice i onda je gologuz i ide pjeskarenje u utorak a ja krecem sa plastificiranjem.
ideja je dodatno pojacati limun krmu. glavna rebra lagano. dodati kremna rebra blizu orginal krme po bokovima i to okomito i na razini klupa horizontalno.
Kada je sve izvađeno, izgleda vece, ali i slabije. sama stjenka kabine je nekako tanka bez prozora i kontra drvenog okvira
dosta se sada mozgam di da napravim pregrade. Inicijalna ideja je bilo da spremista klupa bude kompletno zatvorena. Trenutno je sve od krme do prove "prohodno".
Također si mislim dali da santine i dalje koristim za kišu i odvod sa pumpom ili ipak da to sve napunim i zalijem. Iako ce biti zatvoren tendom.
Nekako mi draze da to zatvorim i dobijem nesto jos na balastu i da nemam vise sindrom prljavih santina da ne moram imati inspekcijski otvor usred kokpita. Sa cime da to ispunim? Tu mi je koristen katran na jednoj stranicia ostatak kobilice je plastika.
Epoxy da zatvorim pore pa ostatak poliester? Dali da ubacujem nesto jos unutra?
Drugo pitanje statvena cijev je otpilana i planiram je zatvoriti sa obe strane. Nema smisla da je punim smolom.. ili?
slike kasnije, sada sam u pauzi, popodne nastavak radova.