4ever je napisao/la:Sta se smole tice neznam zasto ne koristis poliester za ta pojacanja
Epoxi smola ne rastvara matu i vecinom se koristi sa triaxom ili karbonom i vakumom i .....
Mozes i vinil koristit za ta rebra i slicno ali tribas znat da na njega vise nemoze poliester
Ovaj gori epoxi sta si navea je za radit stolove i slicne stvari a ne za namjenu koju bi ti tia, koristi poliester jer ces bolje proc
citao sam dosta o razlikama, listao forum itd. Dosao sam do zakljucka da je epoxy cvrsci, ne voli sunce (znaci pitura ili unutrasnja primjena) i podnosi mokro znaci ne radi osmozu ako popusti pitura ili sl. I to sto kazes na njega ne ide poliester kasnije.
Misli sam ga koristiti na platformi koju ne zelim da je predebela vec sto manja, tanja ali i cvrsta za sile motora. Na njoj postoji mogucnost udarca ili prodora mora pa mi se cini epox bolja solucija. Ispravite me ako sam u krivu?
Kombinacija stirodura i rebrasta pojacanja ispunjena stirodurom i sve u epoxijem mi se cini dobra ideja.
Osim toga sam ga mislio koristiti na bokostitnicima (necu navlaciti gumu nego plastika + eventualno drvena lajsna.
Mozemo ulazit u rasprave ali moj brod ili brodovi koji idu do mene uvik su ispod bokostitnice i uvik trup prima udarce, u jako malo slucaja bokostitnica ima efekta kao sto na prvi pogled zvuci njegova namjena
Misli sam izvuc zaobljenost bokostitnika (plastike) da mogu ogradu ucvrsiti na to, tako da ne radim proboj trupa a za to mi treba iznimna cvrstoca iako ce ograda biti dugacka cca 4m po bandi.
pramcani gavun mislim odraditi u poly ali premazati zadnji sloj sa epoxy jer sidro i lanac mogu lagano ostetiti boju i sigurno ce stalno biti vlazno.
Ostalo, kao sto si rekao poly - osim ako ima jednako dobrog, moze i malo skupljeg od poly epoxy-a kao npr ovaj sto sam naveo ili sl.
Tu sam nasao usporedbu testa poly vs epoxy:
https://www.youtube.com/watch?v=WxsnPheiTWo (tamo od 4:36 je zanimljiv dio)
17kg vs 30kg u korist epoxy-a
@porer, hvala na linku! Na kelteks preporuku sam vec naletio na forumu ali web im ne izgleda kao da to prodaju