Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
peroLA je napisao/la:vidim vodilo se briga ako ine bude torpedo dobar ostalo je mjesta za objesit vb, ljepo izgleda svaka čast
josey je napisao/la:lipo
sad gustaj lito dva, pa kit i brusilicu u ruke i lipo to zagladi, jer samo pitura priko laminata nije bas reprezentativno za vidit.
vicko.st je napisao/la:josey je napisao/la:lipo
sad gustaj lito dva, pa kit i brusilicu u ruke i lipo to zagladi, jer samo pitura priko laminata nije bas reprezentativno za vidit.
Mozes mi pojasniti na sto mislis, laminat je samo na krovu, to spominjes ili ? Ove nestručne pajole sam ja sam radio i sastavljao, pa nisu nesto reprezntativne ali sluze svrsi
P.S.
josey pročitao sam negdje na forumu priču o tvojoj drvenjači, koliko puta je sređivana, motor mijenjan itd. pa pretpostavljam da me ti razumiješ najbolje kad kažem da uloženi trud i pare u svoj brod nikad ne bi dobio natrag kad ga prodaješ, a s druge strane koliko zbog tog svega tebi više vrijedi na osobnoj razini
peroLA je napisao/la:ma misli na završnu obradu nakon plastificiranja, on je stručanjak pa se u njegovoj plastici možeš vidjet kao u ogledalu... ja vidim da si se i s tapecerijom mucio.. tko nije probao nezna kako je, ja kad budem morao ću platit ili napravit tako da pokitam pofarbam... strucnjak koji me ucio odmah je rekao iz prve da neće ispast... a ucio me uzet najlon flomaster pa rezat, pa ljepit sprejem...
peroLA je napisao/la:Skaj imate u ivanda commerce split, kasirani sa spuzvicom...ima jos jedna firma isto ali se sad ne sijecam naziva... sprej sam narucivao u zg atrio.hr sprej zettex 45, ovo mi je prof preporucio
josey je napisao/la:vicko.st je napisao/la:josey je napisao/la:lipo
Mozes mi pojasniti na sto mislis, laminat je samo na krovu, to spominjes ili ? Ove nestručne pajole sam ja sam radio i sastavljao, pa nisu nesto reprezntativne ali sluze svrsi
P.S.
josey pročitao sam negdje na forumu priču o tvojoj drvenjači, koliko puta je sređivana, motor mijenjan itd. pa pretpostavljam da me ti razumiješ najbolje kad kažem da uloženi trud i pare u svoj brod nikad ne bi dobio natrag kad ga prodaješ, a s druge strane koliko zbog tog svega tebi više vrijedi na osobnoj razini
je dao si truda i zavrsio si sve i to radi.
sad samo malo estetike.
na sto sam tocno mislio, evo
https://ibb.co/q5cS2vx
ono sto si naknadno radio sa plastikom, krmeno zrcalo spojler i nadkabina.
Umoran si od svega i pun ti je k svega, to mi je savrseno jasno, i sad se treba jedno ljeto odmorit, i onda se uhvatit malo kita i brusilice to popeglat.
inace sve ostalo je ok i na svom mjestu.
je drvenjaca je obiteljski brod koji je kod nas 30-40god, al tko broji, i u koji je 2016 ulozeno 10x vise neg je vrjedio. i dan danas nemos dobit nikakve pare za njega jer je "drvo", a plastificirano je drvo - kao truli bla bla. Evo proslo je 20 god od plastificiranja i nije isturlilo. Jbg nemos ljudima objasnit da se posao moze odradit i sfusarit. Al nije bitno, brod je hvala bogu ostao kod nas, ja sam si kupio malog francuza od 11m, moji starci koji vole more su stari za taj francuza, velik im je i financijski oni to nemogu pratit (puno loče). Tako da drvenjaca vozi lagano 7 milja na 1800rpm i torsi ko upaljacperoLA je napisao/la:ma misli na završnu obradu nakon plastificiranja, on je stručanjak pa se u njegovoj plastici možeš vidjet kao u ogledalu... ja vidim da si se i s tapecerijom mucio.. tko nije probao nezna kako je, ja kad budem morao ću platit ili napravit tako da pokitam pofarbam... strucnjak koji me ucio odmah je rekao iz prve da neće ispast... a ucio me uzet najlon flomaster pa rezat, pa ljepit sprejem...
Daj nemoj lagat ovaj napaceni narod, koji sam ja strucnjak? ja sam IT jevac.
A ovo za flomaster i najlon dobro te ucio. uvjek sablon.
I ljepilo u spreju.
Dalje je lako
Zapravo moram priznat da me i dalje veseli da ima ljudi koji nekako i u jednu ruku drze do nasih tradicjonalnih brodica, i da ih obnavljaju.
Znaci nece svi francuze i slicno, ok ako i kupe kupe kao drugi brod, al se onaj stari ajmo rec obiteljski obnovi i odrzava se.
Jbg nadat se da ce se drvo odrzavat je vec utopija, al ima i toga.
Znam da nije tema, al evo u sibeniku u lucici se u zadnjih godinu pojavilo 10 antaresa 760, od kojih je polovina baš krš.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.