Za Joseya
Koliko mi motor vrti pojma nemam osim otprilike.Ako pogledaš tablu na Porerovom postu vidićeš VDO kontađiri.Kad sam ga kupovao malo sam se zaigrao,ispalo je da iza ima 2 konektora sa 6 i 8 žica.Mora se isprogramirat a traži:spoj s ovim,spoj s onim,broj cilindara,JMBG,ime strica i šta ja znam što još.Dok Porer ne dođe do Pule niš od broja okretaja.A opcija mi je i zamjena s nekim jednostavnijim.
Barka je manje od godine dana u moru pa se plovi s nekim ne baš savršenim momentima. Brzinu sam dizao do 7.4 kt i nisam htio više upravo zbog prije navedenog,ali do kraja mjeseca će biti sve složeno kako treba, pa ću znati sve:brzine pri režimima,tlakove ,potrošnju , temperature vode ,ulja,ispuha...
Inače barku vozim cca 6 kt a bogami i manje.Po meni više od čvora ,dva brzine,više vrijedi autopilot

(a i ušteda na gorivu)
peroLA
Ma gledao sam puno barki,naravno i A800 pa našao neki svoj put po onome što sam htio.Kako god ,u kabini imam 1+1+2 ležaja ,WC sa lavandinom i tušem,u kormilarnici livo stol sa klupama( stražnja prema krmi je jacera- rađena sa dovodom i odvodom ,pa je i bazen za živu ješku po potrebi), desno kuhinja s lavandinom , 2 kuhala,frižiderom i ormarom za pijate ,žlice, lonce..
Krutu pregradu s vratima na kormilarnici prema kokpitu nisam htio staviti jer sam htio čim više otvorenog prostora.Za zimu sam tu stavio pregradu na tenaxe od prozirnog materijala za prozore na tendama, s vratima na patent.Po potrebi zarolam ili čak skinem.
Sad ja pišem ja sam ovako,ja sam onako,zapravo sve u smislu rasprave kupiti gotov brod koji ti paše ili ići nekim svojim putem u uređivanju.
E sad,svatko prema željama,znanju,financijama,nečim trećim .....