aladin je napisao/la:Samo jedna informacija. U doba kada sam ja pocinjao sa internet trgovinom ZABA nije dozvoljavala placanje na internetu debitnim karticama (karticama vezanim uz devezne racune) nego samo kreditnim. TO je meni bilo izrazito glupo ali tako je bilo (na kreditnoj ima neki limit koji nije malen a na debitnoj mozes potrositi onoliko koliko ima na racunu). Mislio sam otvoriti racun i na njega stavljati po malo para koliko mi treba za trgovinu. Cisto sigurnosti radi mada je PayPal (za sada) siguran. Jednom se deponira broj kartice i to je to. Nema poslije vise ikakvih podataka o kartici.
Tako da provjerite sa bankama kod kojih vadite racune moze li se njima trgovati na internetu.
To sam u pvom postu i napisao aladine. Zaba kartice i dalje nisu upotrebljive za ovu svrhu a ako napraviš račun i debitnu VISA ELECTRON u Erste ili PBZ-u i namijeniš je samo za ovu svrhu imaš upravo to da možeš trgovati za onoliko novaca koliko imaš na njoj pa nema opasnosti zbog zloupotreba.
Mali ispravak - na računu moraš uvijek imati 80 kuna plus iznos za koji misliš trgovati (to vrijedi za Erste, za druge ne znam). Znači ako želiš kupiti nešto za 20$ moraš imati cca 35$ na računu.
I još nešto - bankarske naknade. Ponovo ne želim nikoga reklamirati ali j..... kad je Erste najpovoljnija. Kod njih nema nikakve godišnje članarine, upisnina je mizernih 20 kuna (ili 30 sada, kako kaže ćuba). Ostale naknade su zanemarive, iznose 4 kune fixno za mjesec ukojem je bilo transakcija neovisno o njihovom broju. Za mjesec u kojem nije bilo transakcija ne plaća se nikakva naknada. To je još jedan od razloga zašto sam odabrao Erste.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.