Savjet/upozorenje

Diskusije o ribolovnim trgovinama, servisima barki, motora i ostalo. Gdje kupovati, gdje servisirati, traženje izvođača raznih radova ...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Re: Savjet/upozorenje

PostPostao/la ab ovo » 15. 09. 2008. (12:30)

Imam manual, vidi pp.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la tg-boy » 30. 11. 2008. (23:39)

ima li tko manual za suzuki 15 4taktni
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la dome » 10. 01. 2009. (00:29)

imam ti ja kompletnu servisnu dokumentaciju uključujući service data za taj i za sve ostale suzuki outboards motore pa ako te zanima cd sa dokumentacijom za pojedini motor košta 35,00 kn pošalji adresu na pp ako ti je interesantno.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la 305grama » 20. 01. 2009. (15:51)

Da da ...servis te odere do kože .....
Prvo na 20 sati pa na 100 pa opet na 150
DOk traje garancija dođeš najmanje tri do četiri puta , cca oko 3500 kuna (tip u Boltanu mi je htio minjati i impeler nakon 200 sati :o moš misliti da ne govorim da me čak htio i "potirati" da ne gledam kako rade servis... do kraja garancije platiš za još pola motora a inače su bezobrazno skupi.......
305grama
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara 4,60 Kvarnerplastika 1976 g. - 5ks

PostPostao/la surfer » 23. 01. 2009. (09:33)

Taj iz Suzukija je poznat po tome da je bezobrazan i zna zajebat!!
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la sjor Bepo » 12. 10. 2009. (17:44)

amiklic1 je napisao/la:Evo nešto s:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=363886&page=2

Citat:
LJUDI, POŠTOVANJE

NEMOJTE SE SAMO ODLUČITI NA KUPNJU PLOVILA U FIRMI "MOTONAVIS", GOSPODINA LUKŠIĆA. NAIME, JA SAM KOD NJEGA KUPIO BROD, TE MI JE NJEGOV JAKOHVALJENI SUZUKI STAO NAKON NITI 20 SATI VOŽNJE. ETO, ČOVIJEK SE NIJE UDOSTOJIO DOĆI I POGLEDAT ŠTO JE MOTORU, ČAK JE JOŠ POČEO I VIKAT.
sVI SU ONI LOPOVI, KOJI SU JAKO RIJEČITI KOD PRODAJE, A KAD TREBAJU USKOČITI U POMOĆ, ODJ...U TE KO ZADNJEG MAJMUNA.
MOTOR MI JE JOŠ POD GARANCIJOM, ALI DA IZBJEGNEM DOTIČNE MOTONAVISOVE MAHERE, ODLUČIH SE SAM RIJEŠIT STVAR, TE SAM U TOME I USPIO. TA GARANCIJA JE OBIČNA PRIJEVARA, POGOTOVO KOD PLOVILA FIRME MOTONAVIS. KOD PREUZIMANJA BRODA NAKKON 2 SATA, RASPALA MI SE SKIPERSKA SIJEDALICA. PROLAZ ZA SIDRENO SVIJETLO SU IZBUŠILI NA SLIVNICIMA OKO VJETROBRANSKOG STAKLA (NEMOGUĆE PRIMIJETITI OKOM), TE MI SE KABINA 2 GODINE PUNILA VODOM, DOK NISAM SKUŽIO. ODUŠNIK TANKA GORIVA J BIO PRESAVINUT, TE SE GORIVO IZLIVALO KOD PUNJENJA. VEĆINA VIJAKA JE BILO POCINČANO, TAO DA JE RUZINA POČELA SLINITI NAKON PAR MJESECI. DRVENARIJA, SKALE I NOSAČ P.M. SE SKORO RASPALA, LAK JE OTPAO U PRVIH POLA GODINE. REZERVOAR NEMA PORTELU ZA ČIŠĆENJE, POKLOPAC KOKPITA JE PRIČVRĆEN SA PARKER VIJCIMA, TAKO DA SU SANTINE I PROSTOR AKUMULATORA I TANKA GORIVA NAKON KIŠICE PUN VODOM. KATASTROFA. UGRADILI SU SEPARATOR VODE NATANK GORIVA, KOJEG SE MOŽE NABAVIT SAMO U AMERICI I DALEKOM ISTOKU, NEMA GA KOD NAS, TE GA NAPLAČUJU 1100KN, DOK JE NA EBAYU TAKAV ULOŽAK , NOVI, 6,99 USD.......NEDA MI SE VIŠE NABRAJAT, ALI MOTONAVIS I NJEGOVI LJUDI SU ZADNJI NA LJESTVICI SA KOJIMA TREBA POSLOVAT , A POGOTOVO KUPIT NEKAKVO PLOVILO ILI MOTOR...........

Ne znam koji su povodi ovog teksta, pa ću pretpostaviti da je istina.
Možda kome zatreba.

Malo čudno i nevjerojatno.
Imam 3 godine Saver i Suzuki. Sve kupljeno u Motonavisu. Nikad nikakvih roblema i dobra podrška, što čujem i od drugih vlasniaka Savera, uvjek se na moru pozdravljamo a u luci popričamo.Suzuki ma to je milina prede li prede. Savjet uvjek možem dobiti, a prozvanog g. Lukšića koliko ja znam možeš dobiti na mobitelu 24 sata na dan, bar je meni tako reka.
Da nisi ti prijatelju sam počeo raditi servise, a kada si zbrljao zvao si Motonavis i držao lekciju (napad je najbolji način obrane) i pokušao prodati rog za sveću i nisu progutali ješku.
Mehaničar očito nisi a i ne poznaš male čamce jer onda bi ti bilo jasno da rezervari na čamcima nemaju portelu za čišćenje, vjerojatno si to čuo ili vidio na većim rezervarima.
Izgleda da si malo frustriran i pomišal si lončiće. Motonavis, a i svi drugi uvoznici ne grade brodove već prodaje onakve kakvi se prodaju po Evropi i koliko para toliko muzike, kako bi bilo lipo platit Punta a dobiti Volva, ja sam platija Golfa i imam Golfa. Sva ti je oprema vjerojatno iz serijske proizvodnje i moraš je održavat, ma nisi valjda mislil da su ti skalini na skalicama od tikovine, Ma još si nešto pobrka u vezi separatora, reć ću ti slikovito, kupi kliješta konbinirke od 30 kn i od 150 kun i pokušaj presjeć čeličnu žicu od 2 mm i tako 10 puta i valjda ćeš nakom toga nešto shvatiti, kako bi bilo lipo platit 30 kuna i dobit kliješta kvalitete og 150 kuna.
Čudi me da Motonavis nije reagirao malo ću nazvati prozvanog g. Lukšića.
Budi mi zdrav i dobar "uradi sam -mehaničar"
sjor Bepo
New Entry

PostPostao/la macro » 12. 10. 2009. (17:59)

305grama je napisao/la:Da da ...servis te odere do kože .....
DOk traje garancija dođeš najmanje tri do četiri puta , cca oko 3500 kuna (tip u Boltanu mi je htio minjati i impeler nakon 200 sati :o moš misliti da ne govorim da me čak htio i "potirati" da ne gledam kako rade servis... do kraja garancije platiš za još pola motora a inače su bezobrazno skupi.......

hm.. je da je ovaj post dosta star, al i mene uskoro čeka prvi servis na mercuryu 2T, 5ks.

koliko košta prvi servis i mora li se baš otić nakon 20h / 3 miseca kako kaže trgovac? moj motor je star circa 3mj, al nije odradia već 5-6 h.

gubin li garanciju ako ne odem na servis baš u firmu u kojoj san kupia motor? (naručen u ZAGREB-u, IN MARINE d.o.o.)
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la aladin » 12. 10. 2009. (20:41)

macro je napisao/la: gubin li garanciju ako ne odem na servis baš u firmu u kojoj san kupia motor? (naručen u ZAGREB-u, IN MARINE d.o.o.)

Za ocuvanje jamstva bi morao raditi po zadanim servisnim intervalima. Ne moras kod tvrtke kod koje si kupio motor ali moras kod ovlastenog servisera koji ti moze ovjeriti servisnu knjizicu
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la split » 12. 10. 2009. (20:47)

Istina je da je Boltano poprilično skup.
Imao sam mercury 40 ks-4 t i redovni servis prošle god.me je koštao 1970.kn.,a mijenjali su samo ulje ,svićice i ne sićan se da li još nešto.Servis je bio na prvih 100 sati rada.Znam da im je samo dijagostika motora sa laptopom bila cca.350-400 kn.Dolazak i rad mehaničara cca.500-600 kn. Ma to je dosta papreno i prijedlog je da se prije samog servisa pita ponuda za isti i pogleda na više mista .
KRENA d.o.o. - Ttts Stobreč ( nasuprot Robota )
Veleprodaja - Mares,Cressi, Salvas, Intex, Best way i ostali ljetni artikli i igračke
Tel: 021 325 633
Mail: krenaprodaja@gmail.com
split
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la weiss » 12. 10. 2009. (20:54)

macro je napisao/la:
305grama je napisao/la:Da da ...servis te odere do kože .....

hm.. je da je ovaj post dosta star, al i mene uskoro čeka prvi servis na mercuryu 2T, 5ks.

koliko košta prvi servis i mora li se baš otić nakon 20h / 3 miseca kako kaže trgovac? moj motor je star circa 3mj, al nije odradia već 5-6 h.

gubin li garanciju ako ne odem na servis baš u firmu u kojoj san kupia motor? (naručen u ZAGREB-u, IN MARINE d.o.o.)

Nazovi ih i pitaj da li je obavezan taj servis i kako je s garancijom. Neki sarviseri (za automobile npr. izmišljaju servise nakon mjesec dana (toyota) pa 6 mjeseci (honda) za koje se poslije ispostavi da nisu obavezni).
weiss
Member

Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la weiss » 12. 10. 2009. (20:58)

split je napisao/la:Istina je da je Boltano poprilično skup.
Imao sam mercury 40 ks-4 t i redovni servis prošle god.me je koštao 1970.kn.,a mijenjali su samo ulje ,svićice i ne sićan se da li još nešto.Servis je bio na prvih 100 sati rada.

To je više nego za osrednji auto :evil:
weiss
Member

PostPostao/la macro » 12. 10. 2009. (21:00)

nema mi druge nego ih nazvat.. fala na odgovorima :thumbup:

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PostPostao/la macro » 12. 10. 2009. (21:01)

weiss je napisao/la:
split je napisao/la:Istina je da je Boltano poprilično skup.
Imao sam mercury 40 ks-4 t i redovni servis prošle god.me je koštao 1970.kn.,a mijenjali su samo ulje ,svićice i ne sićan se da li još nešto.Servis je bio na prvih 100 sati rada.

To je više nego za osrednji auto :evil:

ma sprdačina.. a većinu tih prvih "servisa" može napravit totalni amater :roll:

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PostPostao/la NOŠTROMO » 12. 10. 2009. (23:21)

Ma ne većinu nego 90 % zahvata se može napravit doma u garaži, jedino šta oni tribaju doć je ako zakaže elektronika od ubrizgavanja goriva (zbog dijagnostike), ovo ostalo je sama deračina
NOŠTROMO
Member

PostPostao/la weiss » 13. 10. 2009. (09:51)

NOŠTROMO je napisao/la:Ma ne većinu nego 90 % zahvata se može napravit doma u garaži, jedino šta oni tribaju doć je ako zakaže elektronika od ubrizgavanja goriva (zbog dijagnostike), ovo ostalo je sama deračina

Pogotovo za 2T motor od 5 KS.
weiss
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ribolovne trgovine, servisi brodova, motora i slično

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.