el passo je napisao/la:Koja veličina otvora ti treba ? Pretpostavljam da bi ti bilo bolje da je malo veći od standardnog što inaće ima na takvim bocunima ?
...ne kužim zašto su moji postovi pobrisani...osim onog koji nije imao veze sa temom. Ako mi daš podatke koji ti trebaju mogu pitati dali se može izraditi u tvornici stakla, koliko bi koštalo i kad budem imao vremena poslati
Bocun 15-20 litara bi bio idealan. Koliko sam uspio skužiti prema fotkama oni od 10 litara bi ipak bili premali. A promjer grla sasvim normalan i standardan. Baš namjerno normalan i standardan kakve već rade na bocama te veličine. Ne bi baš bilo fora da brod radim (recimo) u staklenki od kiseline.
Porer, zahvaljujem na linku - poslat ću im mail. Inače, sasvim mi je svejedno je li boca iz Hrvatske ili Njemačke. Osim što mi je lakše tražiti po RH (Njemački sam počeo učiti u prvom mjesecu ove godine). Najsretniji bih bio da mogu sam otići u dućan i birati. Živim u malom selu u Južnom Schwarzwaldu i ovdje nema. Nema vinograda, pa nema ni boca. Ni u obližnja dva gradića - nema. Možda bih se trebao odvesti do Freiburga (cca 60 km), ali ni tamo ne znam gdje bih tražio. Da malo bolje govorim Njemački, onda još i možda...