Bocun 10-20 litara za izradu broda u boci

Kupujem...

Moderatori/ce: dome, Moderatori

Bocun 10-20 litara za izradu broda u boci

PostPostao/la mali od palube » 18. 10. 2016. (22:10)

Kupujem stakleni bocun 10-20 litara. Želim u njemu raditi maketu broda (trabakula). Naravno, staklo treba biti sasvim prozirno (bez trunke boje) i sa što manje grešaka (valova, povećala itd). Još jedan uvjet - potencijalni prodavalac mora to solidno zapakirati i poslati mi poštom u Njemačku. Molim fotografije s eventualnim ponudama i ako mi sve odgovara, ponuđeno uplaćujem unaprijed (i bocun i poštarinu).
Unaprijed zahvaljujem.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

Re: Bocun 10-20 litara za izradu broda u boci

PostPostao/la dome » 20. 10. 2016. (08:14)

1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la mali od palube » 20. 10. 2016. (21:01)

Hvala ti, Dome, ali ti svi s njuškala uglavnom filozofiraju. Zapravo se nikome ne da to pakovati. A veliko je pitanje i što bi mi poslali...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la el passo » 21. 10. 2016. (07:49)

Koja veličina otvora ti treba ? Pretpostavljam da bi ti bilo bolje da je malo veći od standardnog što inaće ima na takvim bocunima ?

...ne kužim zašto su moji postovi pobrisani...osim onog koji nije imao veze sa temom. Ako mi daš podatke koji ti trebaju mogu pitati dali se može izraditi u tvornici stakla, koliko bi koštalo i kad budem imao vremena poslati
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la porer » 21. 10. 2016. (07:53)

Ne znam zašto mi je brisan post, bio sam dao ispravan link gdje to da kupi, ima i u Njemačkoj bocuna, nisu oni baš takva sirotinja.

https://www.flaschenland.de/Flaschen/Gl ... kkorb.html

A gluparanje sa slanjem stakla iz Hrvatske u Njemačku i slično - ništa novo od malog trola od palube.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mali od palube » 21. 10. 2016. (08:36)

el passo je napisao/la:Koja veličina otvora ti treba ? Pretpostavljam da bi ti bilo bolje da je malo veći od standardnog što inaće ima na takvim bocunima ?

...ne kužim zašto su moji postovi pobrisani...osim onog koji nije imao veze sa temom. Ako mi daš podatke koji ti trebaju mogu pitati dali se može izraditi u tvornici stakla, koliko bi koštalo i kad budem imao vremena poslati

Bocun 15-20 litara bi bio idealan. Koliko sam uspio skužiti prema fotkama oni od 10 litara bi ipak bili premali. A promjer grla sasvim normalan i standardan. Baš namjerno normalan i standardan kakve već rade na bocama te veličine. Ne bi baš bilo fora da brod radim (recimo) u staklenki od kiseline.
Porer, zahvaljujem na linku - poslat ću im mail. Inače, sasvim mi je svejedno je li boca iz Hrvatske ili Njemačke. Osim što mi je lakše tražiti po RH (Njemački sam počeo učiti u prvom mjesecu ove godine). Najsretniji bih bio da mogu sam otići u dućan i birati. Živim u malom selu u Južnom Schwarzwaldu i ovdje nema. Nema vinograda, pa nema ni boca. Ni u obližnja dva gradića - nema. Možda bih se trebao odvesti do Freiburga (cca 60 km), ali ni tamo ne znam gdje bih tražio. Da malo bolje govorim Njemački, onda još i možda...
mali od palube
Senior Member

Natrag na Kupujem

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.