Flex Solarni punjac mobitela

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Flex Solarni punjac mobitela

PostPostao/la Marin Bralic » 13. 04. 2025. (09:44)

Da li netko ima iskustva sa flex solarnim punjacima mobitela (samo solarni panel, bez power bank-a)? Kako to radi u praksi, kojom brzinom u praksi je moguce napuniti mobitel? Citam neke clanke gdje pisu da to funkcionira, neki pisu da i ne funkcionira, tj presporo puni…
I koja je standrardna, tj max duzina kabla od panela do mobitela?
Pitam jer bi mi bila draga opcija da panel postavim na sunce, a ja da se sakrijem sa mobitelom u hlad cca 2 m od panela…
Razmisljam o nekoj djiti od 3-4 dana sa otvorenim fishermanom, satorom, njemackim ovcarom, jupolkom, takvim solarnim panelom i nesto novaca u novcaniku.
Fiaherman je, naravno, na provi otvoren, klupe su lijevo i desno. Ja bi od lijeve do desne klupe stavio daske pa dobio palubu, i na to dignuo za prenociti onaj 2sec sator, koji se sam rastvori… 2-3 daske bi spojio letvama s donje strane pa bi njih, osim za ovu palubu, koristio i da mi pas moze uci na plovilo… sa boka ih zabacim u more, s gornje strane bi bile usrafljenje letve na svakih cca 30 cm, i pas bi se mogao popeti po tome. Nesto slicno pasareli…
Isao bih od sibenika polako preko prvica, do murtera pa nazad…
Rucak i vecera po restoranima, dorucak ducan, pekara, burek... :-) Ostalo vrijeme pod boricem, ili po birtijama…
Jasno mi je da mogu mob punit u kaficu, al volio bih imati samostalnost za nedaj boze… a i za vrijeme pod boricem…
Motor je yamaha f25g, rucno paljenje, bez akua sam…
Svi savjeti, pozitivni, dobrodosli.
Marin Bralic
Member

Tip plovila: Bravo 400gt + Yamaha 25

Re: Flex Solarni punjac mobitela

PostPostao/la Marin Bralic » 13. 04. 2025. (10:32)

Ili cak sad razmisljam da je bolje uzeti power bank pa njega napuniti u kaficu/restoranu, a onda mi on daje autonomiju za mobitel za barem 2-3 dana…
Marin Bralic
Member

PostPostao/la SEA » 13. 04. 2025. (12:59)

Marin Bralic je napisao/la:Ili cak sad razmisljam da je bolje uzeti power bank pa njega napuniti u kaficu/restoranu, a onda mi on daje autonomiju za mobitel za barem 2-3 dana…

pa da bude bevanda uzmi solarni power bank

punis ga u kaficu ili ga punis na sunce
a trebat ces i svijetlo pa ovi dole je all in one

https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A

https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A

eliexpres ti je naj za to
SEA
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la Marin Bralic » 13. 04. 2025. (14:02)

Hvala SEA.
Ma da, gledao sam i tu kombinaciju, ali po nekim recenzijama ti solari daju premalo ampera, to punjenje preko solara traje i traje…
Zato me zanimalo da li netko kojim slucajem ima to, pa da napise bas iz prakse koliko vremenski treba da se to napuni…
A i nisam bas siguran kolko je pametno za bateriju koja je ugradjena u tu “bevandu” ostavljati to sve na suncu da bi solar punio… ima da se dobro zagrije na suncu to sve skupa…
Led svjetiljka je svakako must have.
Ako netko ima ovo da je isprobao u praksi, molim da napise neke recenzije…
Ovaj sa drugog linka mislim da su jednu nulu viska stavili u specifikacije kapaciteta… ili?
Marin Bralic
Member

PostPostao/la Dalmato » 13. 04. 2025. (18:43)

ljudi,ovakva kombinacija solara služi samo i isključivo za dopunjavanje, nikako za punjanje
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.