Podvodni halogen

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Podvodni halogen

PostPostao/la amiklic1 » 07. 10. 2008. (15:04)

primorac je napisao/la:Aj Miklić reci šta će mu lampa na 100 metara dubine nama neukima? !? Oš mećat ove LEDice u bojama (dobre su ove iz upaljača :lol: ) ili ove "bijele"?

Ja imam "američku" (došla je otamo) i zdjelicu za salatu od inoxa (hercegovina shopping - 5 kaemova) pa mi je dosta metar pod vodom.

Šta se lovi 100 metara ispod površine mora?

A jesi zavrnut tip...

Evo, citat šta san napisa
Ja trenutno prijatelju radim uronjivu lampu za dubinu, do cca 100m (može toliko izdražat, neće se lovit na toj dubini) od LED-ica, i bit će cijela zalivena u epoxy. Ta bi mogla izdržat. Ova staklena? Nikako...

Skužio? Mislio san da će lampa moć izdržat toliki tlak...

A 100 metara ispod površine se lovi svašta... zadnji put tri tabinje, 9 kila ukupno, (dvoje ljudi). I, malo dublje od 100m :D :D

A ja mislio da ti znaš :lol:
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la primorac » 07. 10. 2008. (15:45)

Ama samo me zanimalo šta se lovi sa svitlom na 100 m dubine, :) moga si reć waterproof, e... A kako ću znat, krhko je znanje. Ja san ti više onako za šarane kapitalce u Peruči, na veliko zrnje od kukuruza :lol:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la DAMIR » 07. 10. 2008. (17:31)

Pa ima u moru i drugih beštija osim liganja. Lignja i tako ne služi ničemu osim za ješku. :lol:
DAMIR

PostPostao/la primorac » 09. 10. 2008. (00:31)

DAMIR je napisao/la:Pa ima u moru i drugih beštija osim liganja. Lignja i tako ne služi ničemu osim za ješku. :lol:

Moga si brate Damire maknut ovu guzaru jerbo ne čitan ništa šta si napisa vengo samo gledam onog mulca kako je pogladija pa mi nešto ljubomora, i ja bi sinko....
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la DAMIR » 09. 10. 2008. (09:08)

Ma jeli Bogati...da maknem tu pozadinu? Pa ko će onda više čitat moje postove? :lol: :lol:
DAMIR

PostPostao/la ALBATROSSES » 13. 10. 2008. (07:33)

raptor je napisao/la:ps.pitaj ti te tvoje stručnjake neka ti pokažu ulov na ti sistem :lol:
[/quote]

slažem se , ali znaš onu staru ako laže, laže sebi a ne meni, ali ideja kao ideja mi se čini
ok triba pokušati pa greške u hodu ispravljati .
kad provam stavljam na forum :?
ALBATROSSES
New Entry

PostPostao/la Jenny » 13. 10. 2008. (19:14)

Upravo tražim prikladan kolut oni ka šta koristi elektrodalmacija da mogu namotat 500 metri kabela pa da to montiran na provu. :D :D :D :D
Jenny
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la ALBATROSSES » 17. 10. 2008. (21:41)

napravio , isprobao , super

15 kom. (mala kilaza 0,70 sve skupa ali covika veseli)

ovi sto su sumnjicavi pls probajte pa onda javite kak radi ako se ne :oops: :oops:
ALBATROSSES
New Entry

PostPostao/la raptor » 19. 10. 2008. (11:34)

ALBATROSSES je napisao/la:napravio , isprobao , super

15 kom. (mala kilaza 0,70 sve skupa ali covika veseli)

ovi sto su sumnjicavi pls probajte pa onda javite kak radi ako se ne :oops: :oops:

Dragi moj,i sam koristim razne inovacije pa tako sam sad dobija i regulator za smanjit svizlo lampe a ti bi svitlo koje je inaće prejako spušta nadno :?: Još i moren svatit ako se lovi na velikim dubinama potribu spuštanja svitla dublje ali na nekakvim "standardnim" lovnim dubinama ne vidim smisao.Lignja vidi odlično i na dubinama od preko 100m te joj ni potriba imat "danje"svitlo glede lova.
ps.sad bi ti moj riberer napisa :koristite vaše halogene lampe kako najbolje znate i umijete ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la ALBATROSSES » 20. 10. 2008. (10:53)

raptor je napisao/la:Dragi moj,i sam koristim razne inovacije pa tako sam sad dobija i regulator za smanjit svizlo lampe a ti bi svitlo koje je inaće prejako spušta nadno :?: Još i moren svatit ako se lovi na velikim dubinama potribu spuštanja svitla dublje ali na nekakvim "standardnim" lovnim dubinama ne vidim smisao.Lignja vidi odlično i na dubinama od preko 100m te joj ni potriba imat "danje"svitlo glede lova.
ps.sad bi ti moj riberer napisa :koristite vaše halogene lampe kako najbolje znate i umijete ;)

Dragi moj . mozes li mi pojasniti sto zapravo znaci svitlo (feral odnosno halogen ili sl.) za lov liganja?
nije valjda kad izvlacis da vidis sto ti se zakacilo :o
ili mozda ( u sto sumnjam ) da privuce lignje :idea:
svitlo privlaci ribicu a ribicu hvata lignjica a lignjicu hvata ivica a ivicu hvata police (ako nema dozvolu)
takav je zakon u nasoj prirodi.
ukratko da skratim. kad komentiras , ne bi bilo lose da dobro procitas post vec prije napisan ali dobro procitati.
kolege daju neka iskustva i inovacije ne samo kuditi a u isto vrime raditi to isto
usput kad nesto komentiras i ako ti autor to lipo ric po ric objasni ne bi bilo lose
reci ok u pravu si nisam na taj nacin razmislja ( sitna satisfakcija he he :D
ne mislim samo na sebe vec vidim i na drugim postovima slicna tvoja razmisljanja
bez uvrede ovo je zamisljeno kao razmjena iskustva inovacija i sl a ne sprdoludnja ;)
ALBATROSSES
New Entry

PostPostao/la emils » 20. 10. 2008. (13:41)

emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la raptor » 20. 10. 2008. (18:29)

Cijenjeni(ovo već dugo nisam napisa) Pelik....ovaj Albatrosses(meni nepoznata beštija valjdas misli na Albatrosa :mrgreen: )
vidim po ovome ča si napisa da ti lignjolov ni jača strana.Istina-svitlo privlači ribicu a ribica lignjicu ali ako je svitlo prejako i ribica i lignjica se dignu do površine, te onda uvatiš karicu :mrgreen: Dalje,ti pitaš a ja ti dajem savjet ali ti ne ,uporan ka tovar :lol:
Znam ekipu koja godinama na spušteno svitlo dublje uspješno lovi mole(oslić) i ostalu ribu ali da love lignje tako, bome nisan zna.
A da si u pravu nisi te ti ja nemogu podržat tvoju teoriju koja po meni nije realna i ostvariva u praksi(ovo se odnosi na lignjolov na nekim "standardnim"dubinama )a ne za lov na ekstremnim dubinama.A ča se tiće mojih razmišljanja ona su takva kakva jesu,otvorena bes susprezanja pri odgovorima šta ne znači da san uvik u pravu.Ja se ne intrigajem u panulu ili neke druge teme o kojima nemam pojma ali o lignjolovu :lol: e tu sam doma,pa ako ćeš poslušat savjet poslušaj a ako ne ja ti nemoren pomoć ;)
A da ti pričam ovdi o ton...ovaj kilažama koje ća san čapa u životu nema smisla :mrgreen:
Eto juće san bija na lignji,potrošija 4 sata na vožnju tamo-nazad a uvatija tri male lignjice ,vidiš kako je ribarska tuga pregolema :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la ALBATROSSES » 22. 10. 2008. (22:28)

Postovani

cini mi se da se lose sluzis s internetom pa evo pomoc
bestija na slici je pelikan klikni na ovaj link pa ako ti treba pomoc za prevesti s engleskog
drage volje javi. :D

http://www.antarctica.ac.uk/about_antar ... atross.php

malo se hvalis s svojim ulovima ( u tonama) i po nacinu pisanja cini mi se da bas nemas puno
morskih milja iza sebe
ukratko na postama gdje ti odlazis mislim na podinu orud za tvoju informaciju ja sam 1969
( upravo te godine dobro si procitao 1969 godine) prvi put uhvatio lignju priko 1 kg ( odnosno da
budem tocan 1,35 kg) i cini mi se da imam negdi na sufitu sliku od tog ulova ako je nađem bez
problema staviti cu je na forum da vidis da ne govorim u vitar.
usput eto da znas kome dajes savjete ( dobronamjerni uvjek i sirom ruke primam)
nema mora odnosno oceana na kojem nisam vata lignjice ( 15 godina sam plovio na
trgovackim brodima) Viruj mi doslovno po cilom svitu ( lakse mi je nabrojiti gdje nisam bio)
samo toliko bez uvride . na forum sam jer od svega vridi ova sitna iskustva koja tu i tamo
netko iskreno podjeli s drugima . svako ima svoj nacin lova pa valja to bar saslusati
jer to je to

p.s . albatrosa s slike ( ne tog ali slicnog) hranio sam 10 dana na putu od n.zelanada preko c.horna
za argentinu ( 10 dana stalno nas je pratio a kad smo se priblizili dosta jugu vratio se odnosno
bice nasa drugi brod da ga prati i hrani

vidimo se na veloj podini sritan ulov :D
ALBATROSSES
New Entry

PostPostao/la raptor » 22. 10. 2008. (23:02)

Opalac,pa vi ste onda stari iskusni albatros :mrgreen: Kako velite 1969 godine je i moja mater stegla sličnu lignju u Mavarštici iliti Movarčici :mrgreen: A to ča ste prošli na trgovačkim brodima mi se pari isto kako san ja obaša cilu Njemačku vlakom,zurla cilin putem kroz prozor i ča san vidija :?: karu barba :mrgreen: Tako i vi niste vidili ništa osin šporkih luka i kake prostitutke pune čireva u nekom portu :lol: (šala ;) Ča se recimo moje plovidbe tiće ,pa ćetiri godine san gliserom razvaža turiste po Kvarneru(cca.50-60milja dnevno)Ovdi di san sad u zadnja tri leta imam baren 200 izlaza na podinu (cca.20 milja tamo-nazad)pa se onda da izračunat :mrgreen: I sve to oplovia drvenim brodićem od 7m a ne tankerom od 300m :mrgreen: Dakle još par let i napraviću više milja nego vi ča ste napravili u životu :lol: Sad ozbiljno-vi ste pitali ili ste predložili a ja san reka svoje mišljenje koje je kompetentno naravno :mrgreen: Pa evo mali prijedlog-kad malo lignja proradi ja vas pozivam da mojim brodom odemo na podinu
uštekat koju kilicu liganja :!: pozdrav
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la GeN0 » 23. 10. 2008. (00:23)

raptore kako ti se da vozit svaki dan 10 milja do pošte? :shock:
zamisli, ja izletin isprid kuce 500 metara a ulovi su nam trenutno, brat bratu jako slični kilažon 8-)
Bolje kiša nego ružno vrime
GeN0
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.