Izbor akumulatora

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Izbor akumulatora

PostPostao/la orcanic » 26. 03. 2013. (15:43)

Pozdrav. Trebaju mi dva akumulatora od jedno 70-80 Ah s time da bi se jedan koristio za startanje motora (unutrasnji lombardini 90ks) a drugi bi bio servisni.
Gledam malo ovaj Exide Premium 75Ah i Exide Nautilus 80Ah. Ovaj Premium bi trebao biti negdje oko 950kn a Nautilus sigurno skuplji. Sto vam se cini od tog Premiuma? Oba su startno/servisni sto mi se cini bolje uzet kao startni jer verglam motor cesto kod premjestanja sa poste na postu a ovi podnose vece praznjenje - ima li tu logike? Za servisni bi uzeo bas neki cisto servisni s mogucnoscu praznjenja do 80%. Moze neka preporuka? Kakvi su ovi Fiamm, jesu li bolji od Exide? Hvala.
orcanic
New Entry

Re: Izbor akumulatora

PostPostao/la Zagy » 26. 03. 2013. (15:50)

Imam Exide Premium u autu i nemam nikakvih primjedbi :thumbup: Isto se pali/gasi "često" i vozi na relativno kratkim relacijama..
Zagy
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika G-370 + Evinrude ETEC 25

Re: Izbor akumulatora

PostPostao/la dome » 26. 03. 2013. (16:18)

ovo je jedna od tema koja je prožvakana toliko puta da bi i najgladnijemu pala na stomak .......... molim koristiti pretražnik prije nego počmete pisati o nečemu o čemu su već napisane litanije ........ nije potrebno multiplicirati teme koje već postoje ...........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.