Frižider 220 V sa pretvaračem

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Frižider 220 V sa pretvaračem

PostPostao/la marselomm » 22. 11. 2008. (17:17)

koliko zadnji kraj frižidera mora biti udaljen od kraja broda(zbog vručine), i koliko to troši plina
marselomm
Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la svouk1 » 03. 01. 2009. (12:39)

i koliko to troši plina

moj je 60l plinski , puna boca 24h dnevno 30 dana i još ostane plina, temperatura od 3 do 12 stupnjeva ovisi o vanjskoj temperaraturi i koliko često se otvaraju vrata, plamen na žišku kao na upaljaču jedino mu treba oko 15h da rashladi unutrašnjost frižidera ima imali prostor za duboko cca 1,5 do 2l zapremine. moj savjetje sve što možeš rasladi ili smrzni kod kuče i to ubaci u frižider.
svouk1
New Entry

PostPostao/la mali od palube » 13. 02. 2009. (10:19)

Godinama sam na brodovima imao plinske hladnjake. Što se sigurnosti tiče, kao i sve ostalo s plinom - treba napraviti dobro i nema problema. No, hlađenje je uvijek na brodu bilo li-la. Tamo negdje na početku sam mislio da je hladnjak neispravan, pa sam ga instalirao na dvorištu, na žarkome suncu i hladio je bez greške. Najvjerojatnije mu smeta ljuljanje. Na zadnjem sam ga brodu smontirao u WC kabini i stavio na kardan (da se ljulja). Mislim da su rezultati bili bolji, iako je opet imao svoje dobre i loše dane. Inače, vlasnik firme OMNIBUS, koja prodaje kompresorske hladnjake na 12 V je moj dugogodišnji prijatelj i nedavno smo razgovarali o tim hladnjacima. Nazivne snage kompresora su male, ali to zavarava. Kompresorski hladnjak na 12 V ne ide bez nekog ozbiljnijeg akumulatora i solarnog panela. Ili puno rada motora (vožnje). Budući da će moj brod više biti apartman na vezu, a manje prijevozno sredstvo, najvjerojatnije ću ponovno staviti plinski hladnjak, iako nisam baš najzadovoljniji. Ovaj put ću os ljuljanja hladnjaka postaviti paralelno s uzdužnom osi broda, pa možda i rezultati budu bolji. Razlika u cijeni hladnjaka je poprilična, pogotovo ako tome treba dodati i solarni panel.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

Prethodna

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.