Problemi sa Lowrance HDS 7

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la porer » 02. 04. 2011. (10:55)

Sveti ratnik je napisao/la:
porer je napisao/la:Imajte na umu da kad (i ako) Meridijan dobije rješenje da skine lock to će vam napraviti samo na uređajima za koje je plaćena carina i sva davanja.

Odakle ti to????? :wave:


Kućni red :)
Avatar
porer
Old Senior Member
 
Postovi: 8685
Pridružen/a: 09. 06. 2008. (13:49)
Lokacija: Pješčana Uvala
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la amiklic1 » 02. 04. 2011. (10:55)

Mislim da imam Lowrance HDS softvare negdje na kompu, od prošle godine, zadnja verzija prije Geofencing opcije koju su ubacili. Ima li šanse to spremit' na karticu pa napravit update na tu verziju, možda se izgubi zaštita?

Verzija je 3.0 i kod mene sve radi super. Moj uređaj je kupljen u Hong Kongu, pa nisam siguran može li to tako (izgleda da radi samo s uređajima kupljenim u S. i J. Americi (bar tako piše), ne i na "International" verzijama).

EDIT: Evo kažu na jednom forumu da su probali, hardverski je problem ;-)... Možda da mu izvadimo koji organ?
Avatar
amiklic1
Old Senior Member
 
Postovi: 3137
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (13:14)
Lokacija: Stobreč
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la porer » 02. 04. 2011. (10:56)

Koliko sam ja skužio zaštita je na nivou prijemnika, znači promjena firmware-a ne bi ti ništa napravila...
Avatar
porer
Old Senior Member
 
Postovi: 8685
Pridružen/a: 09. 06. 2008. (13:49)
Lokacija: Pješčana Uvala
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la amiklic1 » 02. 04. 2011. (10:56)

Onda znači ništa. Vidim da su i svim kupcima iz SAD-a zagorčali život ako prijeđu Atlantik (OK; takvi će uzet' internacionalnu verziju i to je to ;-) ), al' vidim da firmware mijenja dosad ispravni uređaj u neispravni :twisted: , za što bi mogli popit tužbu. naravno, oni će stavit upozorenje na download stranice, i riješena stvar.

Ja nemam problema, al' kako većina kupuje u SAD-u onda vidim dosta loših komentara na forumima ;-)

Znači, taj geofencing je ono što mi je tip iz Meridijan Projekta najavio prošle godine :-) :-)...

P_zde plaču i zovu u Navico da im ljudi kupuju izvan EU (a poznati su u cijelom svijetu kao "pljačkaši kupaca", jer su im cijene više nego duple u nekim slučajevima), pa su im ovi valjda odlučili izaći u susret.

Srećom, tu je Wheelmark pa možemo to koristit' dok LPS (Local Positioning System) ne proradi za svaku držav(ic)u posebno.

Već vidim kako i drugi proizvođači uključuju istu shemu u svoje uređaje...
Avatar
amiklic1
Old Senior Member
 
Postovi: 3137
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (13:14)
Lokacija: Stobreč
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la maxx » 02. 04. 2011. (10:57)

amiklic1 je napisao/la:Mislim da imam Lowrance HDS softvare negdje na kompu, od prošle godine, zadnja verzija prije Geofencing opcije koju su ubacili. Ima li šanse to spremit' na karticu pa napravit update na tu verziju, možda se izgubi zaštita?

Verzija je 3.0 i kod mene sve radi super. Moj uređaj je kupljen u Hong Kongu, pa nisam siguran može li to tako (izgleda da radi samo s uređajima kupljenim u S. i J. Americi (bar tako piše), ne i na "International" verzijama).

EDIT: Evo kažu na jednom forumu da su probali, hardverski je problem ;-)... Možda da mu izvadimo koji organ?


Ja sam ga kupio 12.2009. u usa,mislio sam naručiti LSS-1 al me sad malo strah ubaciti novi software,jer stari mi ga ne podržava,
makar ako je hardverski problem nebi trebalo biti problema


Ima i clip na youtube

HDS Lowrance - Geo Fencing
http://www.youtube.com/watch?v=eWtFzv2s-mg
Avatar
maxx
Member
 
Postovi: 296
Pridružen/a: 18. 12. 2009. (22:18)
Lokacija: Primorje,CK
Lokacija: CK,Primorje
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bakan

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la amiklic1 » 02. 04. 2011. (10:57)

Čekaj. kad je izaša Structure scan? ja kod svog nisam imao uključen SS izbornik, treba ga uključit posebno, ili se uključi sam čim prepozna uređaj da je priključen (isto je i s radarom).
Avatar
amiklic1
Old Senior Member
 
Postovi: 3137
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (13:14)
Lokacija: Stobreč
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 02. 04. 2011. (10:58)

SEA je napisao/la:Ovo za carinu i da vas slovenac prijavi je istina ali samo robu u iznosu vecem od 500eur
sad ako mozete prepolovit racun na dva tri ok to prolazi a povrat poreza predignete u HP posta glavni ured barem u Splitu

blokada uredaja
da zakljucimo nema metricke jedinice iako je u butizi u usa to imao
na dnu ekrana im mali natpis nije za to podrucije upotrebe

sve to se i moze prozvakat

i na kraju po rijecima zastupnika ima vremenski tajmer da nakon odredenog vremena ekran postane crno bijel

sad kod kupovine manjeg uredaja hds5 cijena vani je oko 550-600usd razlika je mala recimo ali kod vecih uredaja postaje astronomska
na hds7 ili hds8 razlika postaje preko dupla :?




Ako si ga kupio u Bassproshopu u USA onda ne bi triba imat problema sa vraćanjem uređaja i povratom novca, samo tribaš ih kontaktirat i reć koji je problem, ako imaš račun uzet će ti ga nazad i vratit lovu!
RAFTER ovo važi i za tebe ako je kupljen na istom mistu!
Šta sad ako sa brodom želiš priplovit atlantik i doć u Europu ili još lakše u Mexico ili Kanadu? Kako onda to riješit kad ti uređaj blokira?
Čekam da moj kontakt u USA uvati malo vrimena i ode do Bassproshopa i pita to sve na licu mista, kako, šta, di pa da onda vidimo kako to rješavaju sa američkim državljanima koji kupuju uređaje i nose ih vani di imaju vikendice i brodove?
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la emils » 02. 04. 2011. (10:58)

Pa uređaj i dalje radi, a amerikancima sigurno ne smeta što im je sve u stopama i farenhajtima.
Avatar
emils
Moderator
 
Postovi: 3542
Pridružen/a: 15. 09. 2008. (12:32)
Lokacija: Pariz, Francuska
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 02. 04. 2011. (10:59)

đirandula je napisao/la:
SEA je napisao/la:Ovo za carinu i da vas slovenac prijavi je istina ali samo robu u iznosu vecem od 500eur
sad ako mozete prepolovit racun na dva tri ok to prolazi a povrat poreza predignete u HP posta glavni ured barem u Splitu

blokada uredaja
da zakljucimo nema metricke jedinice iako je u butizi u usa to imao
na dnu ekrana im mali natpis nije za to podrucije upotrebe

sve to se i moze prozvakat

i na kraju po rijecima zastupnika ima vremenski tajmer da nakon odredenog vremena ekran postane crno bijel

sad kod kupovine manjeg uredaja hds5 cijena vani je oko 550-600usd razlika je mala recimo ali kod vecih uredaja postaje astronomska
na hds7 ili hds8 razlika postaje preko dupla :?




Ako si ga kupio u Bassproshopu u USA onda ne bi triba imat problema sa vraćanjem uređaja i povratom novca, samo tribaš ih kontaktirat i reć koji je problem, ako imaš račun uzet će ti ga nazad i vratit lovu!
RAFTER ovo važi i za tebe ako je kupljen na istom mistu!
Šta sad ako sa brodom želiš priplovit atlantik i doć u Europu ili još lakše u Mexico ili Kanadu? Kako onda to riješit kad ti uređaj blokira?
Čekam da moj kontakt u USA uvati malo vrimena i ode do Bassproshopa i pita to sve na licu mista, kako, šta, di pa da onda vidimo kako to rješavaju sa američkim državljanima koji kupuju uređaje i nose ih vani di imaju vikendice i brodove?


Pa to i ja cekam...prijatelju sam rekao da pita bas to da ce ploviti preko atlantika i da ce mu brod biti neko vrijeme u europi...bas me zanima sto ce reci...ja sam uredjaj uzeo u Marinediscoutcenter...cekam odgovor od njih
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 02. 04. 2011. (19:09)

posto me zainteresirao ovi problem iman par stvari za odgovorit

Meredijan nije plaka u Navico oni su mali kao i mi to je napravljeno globalno taj problem je u sout Africa cila europa australija new zelanand
svugdi se moze nac na netu po forumima u vezi ovog problema

s uppgrade software na HDS ne moze se dobit geo lock problem tako da to nije problem(ovo su info s new zeland foruma)

radi sve u iperijalnim mjerama sta i nije neki problem medutimpricaju o tajmeru u software koji kad se ispuni pretvori ekran u crno bijeli
ovo se jos nije desilo

nekidan na telefonu s Navico UK rekli su da Meredijan to mora/moze rijesit.
Meredijan opet kaze da nemaju info da im iz UK posalju mail ....???

po info sa foruma Navico to rijesava i naplacuje naravno

vracatu bass proo?? neznam nemam vrimena a ni force mislim da ce se rijesit
budemo vidjeli

humminbird je uvik opcija 898c SI combo (sad mi je za za njega :( )
i jos je ovi sistem korak ispred HDS(ali na hds mozes tavit radar)
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 745
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 04. 04. 2011. (06:32)

evo moj je danas poslan poštom nazad iz amerike u ameriku :) imat ću 10% troškova..sad se orijentiram na kupovinu u ITA kad dođe vrijeme...malo će Lowrance pričekati :thumbup:
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la maxx » 04. 04. 2011. (12:57)

amiklic1 je napisao/la:Čekaj. kad je izaša Structure scan? ja kod svog nisam imao uključen SS izbornik, treba ga uključit posebno, ili se uključi sam čim prepozna uređaj da je priključen (isto je i s radarom).


structure scan je izašao krajem 2009,al baš sam išao gledati uputstva i kutiju i nigdje se ne spominje LSS-1,uređaji koji su isporučuju sa softwareom 3.0 imaju geolocka to je od aprila 2010,svi stariji uređaji 2.5 ili manji nemaju geolock i može se nadograditi softver,tako barem piše na ovom švedskom forumu,zadnje dvije stranice,pa koga zanima google translate :)

http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php/57586-importera-HDS-%28USA%29/page5
Avatar
maxx
Member
 
Postovi: 296
Pridružen/a: 18. 12. 2009. (22:18)
Lokacija: Primorje,CK
Lokacija: CK,Primorje
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bakan

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 14. 04. 2011. (17:27)

Amo šta ste stali kolege, je li ima neko neko novo saznanje o svemu ovome, je li probijena blokada ili da kupujemo u Italiji?
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 14. 04. 2011. (21:52)

nije vrimena igrat se s tim problemom
trenutno me SIMRAD sistem zaokuplja i pravi probleme
ali kad dodem doma vidit cu kakva je situacija

da ponovim uredaj radi normalno
osim poruke na donjem djelu ekrana(mala diskretna, iako su je neki skidali s ekrana ima na australskom forumu), da nije predviden radit u tom podruciju + mjerne jedinice su mu imperijalne(sta nije problem) sve ostalo za 5(iako mi je za sat nisam uzea humminbird i da nije biulo problema s hds)

ima jedna stavr sta je reka gospodin iz zagreba da uredaj ima tajmer tako da nakon odredenog vrimena postane crno bjel
e to me interesira dali je stvarno jer ako se to desava onda treba zaboravit lowrance i ic na humminbird i pogotovo garmin koji je 100% otvoren za cili svit
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 745
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la amiklic1 » 29. 04. 2011. (16:26)

Evo, kaže jedan čovik na jednom drugom forumu (http://dev.fishing.net.nz/asp_forums/fo ... 43&OB=DESC)

da triba samo napravit "downgrade" softvera na ovaj: ftp://download.lowrance.com/HDS/HDS_253156b.exe

i to je to...
Avatar
amiklic1
Old Senior Member
 
Postovi: 3137
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (13:14)
Lokacija: Stobreč
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fishfinder-i

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.