Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
porer je napisao/la:Imajte na umu da kad (i ako) Meridijan dobije rješenje da skine lock to će vam napraviti samo na uređajima za koje je plaćena carina i sva davanja.
Rafter je napisao/la:Meni je malo zao sto isto nisam potegnuo do Trsta jer kod njih u ducanima je dost povoljna cijena ..HDS5 sa krmenom sondom 83/200 je bio cca 750eur a elite 5 420eur + iva s tim da imate i povrat poreza...a uredjaji sigurno nemaju geo fence jer su za talijansko trziste ... cijene su od motomarine.it u Trstu
đirandula je napisao/la:Rafter je napisao/la:Meni je malo zao sto isto nisam potegnuo do Trsta jer kod njih u ducanima je dost povoljna cijena ..HDS5 sa krmenom sondom 83/200 je bio cca 750eur a elite 5 420eur + iva s tim da imate i povrat poreza...a uredjaji sigurno nemaju geo fence jer su za talijansko trziste ... cijene su od motomarine.it u Trstu
Bar jednom godišnje sam u Trstu i često tamo uzmen neke stvari koje mi tribaju... carina... kad uzmeš nešto i želiš povrat poreza moraš doć na granicu EU a to je Slovenija i uredno možeš sve prijaviti i bez problema dobiti fakturu o povratu poreza... međutim naši carinici nisu budale i imaju neki međusobni ugovor sa Slovenijom i kad ti slovenci izdaju fakturu moraju nazvat našu carinarnicu i to njima prijavit... kod njih je 20% IVA a kod nas 22% PDV znači "pušiš" 2% kako god okreneš ... bio, vidio, proba samo me spasio slovenski carinik (svaka mu čast) i reka mi za tu stvar pa nisan prijavio ništa i proša lišo
BTW danas san tražio na stranici motomarine.it ove uređaje ali nisan naša cijenik za njih? Di je?
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.