Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
dimulius je napisao/la:
A sta se same fizicke montaze tice, dobra praksa (vidija san da ameri to rade uglavnom) je zalipit na krmeno zrcalo komad deblje plastike i onda nosac sonde vidas u njega. Tako ne buzas brod, a ako triba pomaknit sondu koji centimetar, ne boli te dusa buzat nove buze.
Darkopic je napisao/la:Svakakve neke nove ideje ste mi dali.
Uglavnom, sviđa mi se ideja plastificiranja nekog komada drva na krmi pa bušenje njega za staviti sondu, isto mi se sviđa i opcija fiksiranja na platformu.
To mi nije palo na pamet. Jako dobra ideja je i pokušati ju staviti iznutra, barem za probu iako mislim da neće to dati dovoljno dobru kvalitetu, ali dalo bi se probati.
A sigurno ću iskoristiti savijet prije bilo kakvog fiksiranja na nekom privremenom držaču isprobam pozicije prije montaže.
Uređaj je Garmin echoMap Ultra 122sv. On nije sporan, uglavnom jako dobar je.
lupis je napisao/la:Možeš probati stavit je u santinu,u npr tupervare posudu ,kojoj izrežeš dno,zalipiš je bostikom za ravniji dio oplate-santinu(ne na kontraštampu),napuniš npr za početak vodom...
street je napisao/la:Darkopic je napisao/la:Svakakve neke nove ideje ste mi dali.
Uglavnom, sviđa mi se ideja plastificiranja nekog komada drva na krmi pa bušenje njega za staviti sondu, isto mi se sviđa i opcija fiksiranja na platformu.
To mi nije palo na pamet. Jako dobra ideja je i pokušati ju staviti iznutra, barem za probu iako mislim da neće to dati dovoljno dobru kvalitetu, ali dalo bi se probati.
A sigurno ću iskoristiti savijet prije bilo kakvog fiksiranja na nekom privremenom držaču isprobam pozicije prije montaže.
Ako nije u moru, zaboravi na side view
Radi te sonde sam ja prvi put pokleknuo i morao bušiti krmu i ne imati sondu u brodu kroz trup
Inace sve do sad sam imao na svim brodovima zaljepljene silikonom. Ali zbog mogucnosti koje gt51 ima, morala je u more na krmu
street je napisao/la:Darkopic je napisao/la:Svakakve neke nove ideje ste mi dali.
Radi te sonde sam ja prvi put pokleknuo i morao bušiti krmu i ne imati sondu u brodu kroz trup
Inace sve do sad sam imao na svim brodovima zaljepljene silikonom. Ali zbog mogucnosti koje gt51 ima, morala je u more na krmu
riberer je napisao/la:Kako kaže lupis:lupis je napisao/la:Možeš probati stavit je u santinu,u npr tupervare posudu ,kojoj izrežeš dno,zalipiš je bostikom za ravniji dio oplate-santinu(ne na kontraštampu),napuniš npr za početak vodom...
a možeš i puno jednostavnije i brže, u najlonsku vrećicu stavi sondu i ulij vodu, kad položiš vrećicu punu vode sa sondom unutra, ona perfektno prijanja na vanjsku oplatu, a možeš je premještati po želji dok ne nađeš najpogodnije mjesto. Naravno, treba ti pomoćnik...
street je napisao/la:street je napisao/la:Darkopic je napisao/la:Svakakve neke nove ideje ste mi dali.
Hocu reci, ako vec imas gt51 steta je da ne koristis sve te opcije
Mogao si proci 200 eur jeftinije, za istu sondu bez sidea itd.i koristiti samo to ako ti ova bude u brodu a ne u moru
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.