Lowrance Hook2 X4 GPS iskustvo

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Lowrance Hook2 X4 GPS iskustvo

PostPostao/la bouton » 10. 07. 2018. (18:28)

Pozdrav!

Nabavio sam Lowrance Hook2 X4 GPS fishfinder. Znam, da je to jeftini ulazni model. Ali za moj ribolov bi mi bio dovoljan ako bi radio kako bih trebao. Po specifikacijama radi do dubine 150m. Moje ribolovno podrućje ima dubine od 35-45m.
Fishfinder radi kako treba negdje do 20m, poslije toga više ne prikazuje taćno dubine. U stvari ne prikazuje ništa od dubine. Na slici se inaće lijepo vidi dno, pa se može sa time pomoći.
Dali ima ko iskustvo sa ovim sonderom? Dali mu radi kako treba i na dubinama ispod 20-30m?
bouton
New Entry

Re: Lowrance Hook2 X4 GPS iskustvo

PostPostao/la dimulius » 11. 07. 2018. (06:25)

generalno su problemi ocitanjem dubine vezani uz los polozaj sonde, a ne uz sonder.

Vodi racuna da bilo kakav zrak (mjehurici od rada motora, ili bilo sta slicno) ispod sonde u potpunosti blokira njen rad.

Pokusaj u mirovanju staviti sondu rukom u more pa onda vidi radi li kako treba i kreni od toga.

edit: tek sad vidim da spominjes da ti se vidi dno. Znaci, crta ti dno, ali nema broja koji pokazuje dubinu? To je dosta cudno i ako je tako onda ide u smjeru software-a na sonderu.
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la zore70 » 11. 07. 2018. (07:24)

Bouton...kako je montirana sonda i koji je položaj iste?
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la bouton » 11. 07. 2018. (09:24)

Sonda je montirana na krmi. Da bi isključio mehurčiće, sve sam probao na bonaci i sa isključenim motorm. Isto i tako, da sam sondu držao u ruci.
Znam da je 200W malo, ali ako je po specifikaciji 150m ja sam očekivao, da če radit kako treba do 50m.
bouton
New Entry

PostPostao/la Panbo » 12. 07. 2018. (06:58)

Ispis dubine kod takvih uređaja je dosta puta povezan sa autorange funkcijom, probaj radit sa manualnim range-om, probaj resetirat uređaj, ako već nisi. Mora to radit. Ako ne uspije nista od toga, slikaj to i reklamiraj. Bez obzira na 200W dno se mora vidit.
Panbo
Meštar za morsku elektroniku

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Galeb 6,75

PostPostao/la bouton » 12. 07. 2018. (16:45)

Pokošao sam i manual range - 50m. U stvari mi je to i jedini način, da iz grafičke slike dobijem približnu dubinu. Jer se dno dobro vidi. Samo dubina u brojevima na radi, kada je dubina viša od otprilike 20-30m. Pisao sam i na tehnićku podršku ali još nisam primio odgovor. Izgleda mi, da software za dubinu sa brojkama radi po drugom algorimu i ne radi sa parametrima koje podesiš za prikaz na ekranu.

Panbo je napisao/la:Ispis dubine kod takvih uređaja je dosta puta povezan sa autorange funkcijom, probaj radit sa manualnim range-om, probaj resetirat uređaj, ako već nisi. Mora to radit. Ako ne uspije nista od toga, slikaj to i reklamiraj. Bez obzira na 200W dno se mora vidit.
bouton
New Entry

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.