Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Panbo je napisao/la:Mislim da svi ti HDS-ovi imaju isti interni sounder neovisno o veličini ekrana, ali to triba provjerit.
Ja san skeptican prema tome lowrancu a da ni sam neznan zasto. Iako mi ga je puno ljudi savjetovalo ka nelos izbor uvik mi je nekako u mojoj glavi ili furuno ili zimrad a cak I raymarine. Neznan mozda zato sta sam dosta sa furunom radija doduse s, starijim verzijama ali se pokaza ka dosta pouzdana oprema. Isto tako sam radia sa simradom ali ne.toliko cesto.
SEA je napisao/la:Kongsberg Maritime, Simrad is a part of Kongsberg Maritime AS
oni imaju siroku platu proizvoda od prof za ribare do proizvoda koji se koriste u offshore,subsea system
od uredaja za pozicioniranje ,transpondera ,kamera,bezicnog upravljanaj s bop blow out prevent valve sistemom,potrenog samo u brazilu
osobno ih ne volim jer su preplavili market postali nekakav standard a druge kompanije manje razvikane imaju puno postojanje uredjaje,recimo za mene otisli su previse u sirinu
Panbo je napisao/la:Norveški Simrad radi samo full professional uređaje koji su mnogo skupi, te da ga netko ovdje ima svi bi mi sigurno znali da taj ima dosta para i/ili bi ga smatrali nekim poluluđakom. Ti uređaji se veoma razlikuju od ovih pod kapom Simrad Yachting branda i mislim da nema smisla o njima puno raspravljati. Ovdje se raspravlja o ovim uređajima niže cijene. Evidentno je da se performanse sportskog i profi fishfindera sve manje razlikuju, ali ovdje se radi o zaista prevelikoj razlici jos uvijek.
Mozda nekad u buducnosti Konsberg I napravi nesto za trziste sportskog ribolova, neki super fish finder koji skenira samo plemenitu ribu... e to bi bilo to
To sam I primjetija kod ovih novijih Simrada. Uglavnom u ducanima di ima Lowrance-a ima I Simrada. Međutim kad sam jednom prilikom pita prodavaca jesu li ta dva brenda sada od istog proizvođaca on je reka da ne. Da je Simrad Simrad a Lowrance Lowrance odnosno da su to dva razlicita proizvođaca.
Naprimjer kod Furuna i JRC-a se moze lako prepoznat ona njihova izvornost i specificnost dok kod Simrada razlika između ovih novijih i starijih uređaja je ogromna u toj nekoj izvornosti.
Inace jako cijenim i JRC kojeg san zaboravija napomenit. Npr JRC ff50 iako stariji model uređaja (sta bi rekli demode uspoređujuci sa svim tim Lowrencima, Garminima...) meni je nekako poseban jos kad bi moga na njega izvuc cilu snagu ove sonde mislim da bi to bilo to (ajde Panbo izmisli nesto ). Uz to bi nadoda jedan radar JRC1000, jos neki ploter i stvar bi bila rijesena.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.