Trebam pomoć u projektiranju bazenčića za ješku.
Imam na boku barke, u kantunu gdje razma prelazi u bokoštitnik, dva inox nosača (na onom primitivnom crtežu desno
), koje je prvi vlasnik vjerojatno koristio kao držače skale.
Sada kao "bazen" koristim kantu na platformi, ali mi se to rješenje na sviđa, pa sam mislio napraviti okvir od inox cijevi koji bi nekako objesio na ove nosače, a od plastične cerade dati zavariti bazen koji bi se navukao na taj okvir (možda samo dvije bočne stranice). Takav bazen bi se stavljao po potrebi, a inače bi stajao složen ... negdje.
Nosači su na razmaku od oko 25 cm, a onaj uski utor u koji bi se natakao okvir je dubok 2 mm i dug 2 cm.
Okvir sam zamislio da bude dužine (duž boka) cca 50 cm, širine cca 40 cm, a visina bazena cca 35 cm. Na dnu bazena bih napravio ventil za pražnjenje, duž gornjeg ruba rupice za preljev. Mora bi bilo oko 60 litara.
Muči me znači slijedeće:
1. Kako napraviti okvir da bude dovoljno čvrst, da se može objesiti na ona dva nosača, da se na njega može navući bazen i da se eventualno može rastaviti
2. Da li bi, s obzirom na težinu od 60-ak kg, trebalo napraviti još jedan upor koji bi išao dijagonalno od vanjskog kantuna bazena na bok barke
3. Pumpa - da li ovakva izvedba kao na slici ili staviti uronjivu pumpu za santine
Ovo je samo idejna skica i svi dobri savjeti će biti uzeti u obzir