ARAUSA 25 GTR

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: ARAUSA 25 GTR

PostPostao/la josme » 25. 10. 2010. (07:42)

ARAUSA 25 je napisao/la:Postoje i unutarnje lajsne prozora al sam odustao od stavljanja ide samo sika oko . :twisted:

Zašto bez lajsni??? :o
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ARAUSA 25 » 25. 10. 2010. (09:22)

Kabinu smo podebljali taman na mjeru da je u ravnini s prozorima,tako da lajsne vise nemaju svrhu .Rez oko prozora je uredan tako da nemaju sta pokriti .lajsne idu super kad je barka bez kontraštampe pa ti okvir prozora viri u kabinu I ako ne radiš tenkovsku kupolu ko ja. :twisted:
Ako je i priša za umrit nije priša za zakopat.
ARAUSA 25
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Arausa 25 Lombardini 87 ks

PostPostao/la Mali Dabar » 25. 10. 2010. (12:11)

Super arausa,samo nabacaj jos slika ! :thumbup:
Nego ovaj pult dodatno sam ubacujes i unutra ce ti biti WC,jer to nije bilo na brodu kod isporuke ili ?
Nigdi nisi napisa koji motor planiras ugraditi ?
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 25. 10. 2010. (12:33)

ARAUSA 25 je napisao/la:Kabinu smo podebljali taman na mjeru da je u ravnini s prozorima,tako da lajsne vise nemaju svrhu .Rez oko prozora je uredan tako da nemaju sta pokriti .lajsne idu super kad je barka bez kontraštampe pa ti okvir prozora viri u kabinu I ako ne radiš tenkovsku kupolu ko ja. :twisted:

Lajsna, baš suprotno tome šta ti navodiš da je samo dekorativna, služi za pritegnit prozor na oplatu.
Kako se cijeli brod u plovidbi giba i napreže u različitim smjerovima, tako će i prozori bez lajsni koje pritežu kroz oplatu prije ili kasnije početi puštati. I ja sam mislio tako, pa stavit lipo drveni okvirić, al' kako je prozore stavlja meštar koji se u firmi bavi samo time i stavio ih je na stotine ako ne i tisuću, poslušao sam njegov savjet.

isto smo podebljali sve i unutarnji rub vanjskog okvira je došao u ravninu, al' opet sam poslušao dobar savjet.
čak smo morali stavljat i duže vide od onih koje se dobiju, a kako je na original vidama prilagođenima utoru na vanjskom okviru prozora poseban navrez, bilo je i malo muke...

razmisli još jednom o tome ;-)
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la ARAUSA 25 » 25. 10. 2010. (14:15)

Hvala Ami na savjetu ,svakako ću te poslušat .Ja sm ti računao da će sika kad stegne držat dovoljno al ako praksa i iskustvo kaže stavljaj vide skroz šta se ima mislit .

Dabre Wc sam utovario kod isporuke prvi koji je bio i vozi doma .Nisam više htio čekati da se radi novi malo me uvatila panika oko propasti male brodogradnje u Hrvata pa reko vozi kući dok se ima šta . Sami smo ga proširili prema novom interijeru jer ti je stari wc bio uži nekih 10 cm .Makinja planirana Lombardini 87 ks .
ARAUSA 25
New Entry

PostPostao/la ARAUSA 25 » 30. 10. 2010. (19:45)

Da se ne bace komadi od prozora iskoristio sam ih za poklopce klupe i prednjih ležajeva. :twisted:
slika
slika
slika
ARAUSA 25
New Entry

PostPostao/la josme » 31. 10. 2010. (07:25)

amiklic1 je napisao/la:
ARAUSA 25 je napisao/la:Kabinu smo podebljali taman na mjeru da je u ravnini s prozorima,tako da lajsne vise nemaju svrhu .Rez oko prozora je uredan tako da nemaju sta pokriti .lajsne idu super kad je barka bez kontraštampe pa ti okvir prozora viri u kabinu I ako ne radiš tenkovsku kupolu ko ja. :twisted:

Lajsna, baš suprotno tome šta ti navodiš da je samo dekorativna, služi za pritegnit prozor na oplatu.
Kako se cijeli brod u plovidbi giba i napreže u različitim smjerovima, tako će i prozori bez lajsni koje pritežu kroz oplatu prije ili kasnije početi puštati. I ja sam mislio tako, pa stavit lipo drveni okvirić, al' kako je prozore stavlja meštar koji se u firmi bavi samo time i stavio ih je na stotine ako ne i tisuću, poslušao sam njegov savjet.

isto smo podebljali sve i unutarnji rub vanjskog okvira je došao u ravninu, al' opet sam poslušao dobar savjet.
čak smo morali stavljat i duže vide od onih koje se dobiju, a kako je na original vidama prilagođenima utoru na vanjskom okviru prozora poseban navrez, bilo je i malo muke...

razmisli još jednom o tome ;-)

Baš zbog ovih navoda sam i pitao zašto bez lajsni,jer iz iskustva znam da se učvršćuju sa vidama i sikom uz obavezno stavljanje prajmera za siku.Kabina će na moru raditi pa postoji mogućnost ispadanja prozora.Ako se stavljaju duže vide -obavezno im rezati vrh da ne probiju drugu stranu.Na lajsnu ide ,na utor sa vidama,gumena trakica koja to sve elegantno pokriva.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la waitapu » 31. 10. 2010. (12:03)

Zavisi koji prozori,ovi sta je ARAUSA montira,ZADARPLAST-ovi se montiraju tako da se s vidicama vata kroz plastiku,a okvir se naknadno stavlja isto na plastiku,ne vataju se medjusobno.
waitapu
New Entry

PostPostao/la josme » 31. 10. 2010. (17:22)

Stari bez ljutnje 4 god sam montirao te prozore pa znam što pričam,lajsna se spaja sa vidama sa prozorom a ne posebno,na prozoru postoji utor za vide a na lajsnama rupe i te rupe se nakon montaže pokrivaju sa gumenom trakom.Otvor prozora se reže tako da bi utor bio slobodan,znači malo više nego što je ovdje rezano.Lajsna ne služi samo za ukras već i pojačava čvrstoću prozora i bolje nalijeganje prozora uz plastiku.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la ARAUSA 25 » 31. 10. 2010. (18:40)

Hvala Josme to je taj sistem spajanja rupe su pomaknute u stranu kanali su i na prozoru I na lajsni šarafi idu popreko direkt u aluminij.Na mjestu stezanja se oštečuje zaštita jel ima dugoročnih posljedica iz iskustva. :twisted:
ARAUSA 25
New Entry

PostPostao/la josme » 01. 11. 2010. (07:37)

Na mjestu stezanja pogotovo na prednjem špicu(bočni prozori)treba pripaziti jer je kabina,uglavnom,"bombe" a prozori nisu uvijek dobro savijeni pa ih treba pažljivo pritezati,do oštečenja dolazi ako su vide preduge a treba dosta pritezati ali osim vizualnog efekta nema nekih trajnih posljedica na kvalitetu prozora.Posebno treba pripaziti da vide ne "preskoče"jer onda treba obavezno staviti drugu na drugo mjesto pored.Inače ne drži.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 01. 11. 2010. (11:13)

Kod mene su stavljanej duže vide, nema nikakvih problema ni vidljivih oštećenja. Potrwebno je skinit vrh, špic vide, jer neće uhvatit u utoru u koji uđe. Triba skinit vrh sve do pune širine.

Pažljivo vidat jednu po jednu vidu, najbolje lagano križno (livo-desno-doli-gori, pa tako pomalo sve okolo, ne prvo naprid, pa natrag niti gori pa doli. ravnomjerno. Tako će sve ispast OK.

Malo sami prednji špic triba pazit, i ja sam dodatno stavio ioš dvi vide da bolje stegne. (probiješ unutarnji opkvir i svažaš malo rupu da uđe glava vide...)
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la zore70 » 01. 11. 2010. (12:59)

I mala informacija..za ne zezat se svakoj vidi kidat vrh,postoje patent vide sa već tvornički tupim vrhom... :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la josme » 01. 11. 2010. (17:36)

Tako je Zore ali ako već imaš vide kod kuće zašto kupovati druge......
josme
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 01. 11. 2010. (18:05)

josme je napisao/la:Tako je Zore ali ako već imaš vide kod kuće zašto kupovati druge......

Šta je je ,a moreš malo i brusilicon nokte pokresat usput :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.