ARAUSA 25 je napisao/la:Postoje i unutarnje lajsne prozora al sam odustao od stavljanja ide samo sika oko .
Zašto bez lajsni???
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
ARAUSA 25 je napisao/la:Postoje i unutarnje lajsne prozora al sam odustao od stavljanja ide samo sika oko .
ARAUSA 25 je napisao/la:Kabinu smo podebljali taman na mjeru da je u ravnini s prozorima,tako da lajsne vise nemaju svrhu .Rez oko prozora je uredan tako da nemaju sta pokriti .lajsne idu super kad je barka bez kontraštampe pa ti okvir prozora viri u kabinu I ako ne radiš tenkovsku kupolu ko ja.
amiklic1 je napisao/la:ARAUSA 25 je napisao/la:Kabinu smo podebljali taman na mjeru da je u ravnini s prozorima,tako da lajsne vise nemaju svrhu .Rez oko prozora je uredan tako da nemaju sta pokriti .lajsne idu super kad je barka bez kontraštampe pa ti okvir prozora viri u kabinu I ako ne radiš tenkovsku kupolu ko ja.
Lajsna, baš suprotno tome šta ti navodiš da je samo dekorativna, služi za pritegnit prozor na oplatu.
Kako se cijeli brod u plovidbi giba i napreže u različitim smjerovima, tako će i prozori bez lajsni koje pritežu kroz oplatu prije ili kasnije početi puštati. I ja sam mislio tako, pa stavit lipo drveni okvirić, al' kako je prozore stavlja meštar koji se u firmi bavi samo time i stavio ih je na stotine ako ne i tisuću, poslušao sam njegov savjet.
isto smo podebljali sve i unutarnji rub vanjskog okvira je došao u ravninu, al' opet sam poslušao dobar savjet.
čak smo morali stavljat i duže vide od onih koje se dobiju, a kako je na original vidama prilagođenima utoru na vanjskom okviru prozora poseban navrez, bilo je i malo muke...
razmisli još jednom o tome
josme je napisao/la:Tako je Zore ali ako već imaš vide kod kuće zašto kupovati druge......
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.