Honda bf 50

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Honda bf 50

PostPostao/la Rafter » 24. 10. 2010. (17:46)

Pozdrav svima,

Planiram kupiti tog famoznog Navala 19 :) sa hondom bf 50 pa me zanimaju vasa iskustva sa tim motorom i naravno serviserima u Puli ili Istri

Hvala
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Honda bf 50

PostPostao/la volio_bi_na_more » 24. 10. 2010. (18:55)

bok,
nemam taj motor, ali sam isto bio razmisljao koji cu uzeti i koje jacine.
medju ostalog san gledal i tezinu motora. 50ks ima oko 110kg, kao i 60ks.
tako da bi ja uzeo radje onaj od 60ks.
za 'svoju' barku san se ipak odlucio na 40ks, jer mi se cini dovoljno, a tezina je oko 80kg.
volio_bi_na_more
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la Rafter » 24. 10. 2010. (20:02)

Koliko sam vidio honda 50 ima 90 kg ... sto je dosta lagan motor s obzirom na konkurenciju..sto je opet plus...bar se nadam da je plus..muci me servis i servisna mreza...odn. servis u puli ili negdje u okolici...znam da danasnji motori su svi kvalitetni i da je dos bitan servis pogotovo kod novih motora pod garancijom koji moraju bit servisirani od ovlastenih servisera...pogotovo jer je garancija 3god...a ako ovlasteni serviser nije kvalitetan mozes se naci samo u problemima..stoga..iskustva s hondom 50 i servisima u istri i puli bi mi dobrodosla.. :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la dome » 24. 10. 2010. (20:17)

Taj motor je među dva naj bolja u svojoj klasi, dakle vrhunski nećeš falit u odabiru.Za servis se dobro raspitaj jer to je jednako bitno kao i kvaliteta motora zato što taj motor ima kompjuter zadnje generacije i održavati ga može samo profesionalac stoga na kvartovske meštre zaboravi u startu......
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Rafter » 24. 10. 2010. (20:35)

Dome hvala na savjetu..Nisam mislio na kvarovske mestre..prvenstveno radi garancije...kako su neki moji poznanici imali problema sa hondama a tako i sa serviserima kod nas...tako da su po isteku garancije "presli" na lokalne mestre ..mene zanima dali netko ima iskustva sa serviserima honde u puli i istri naravno ovlastenim..i dakako sa doticnim motorom
Rafter
Senior Member

PostPostao/la dome » 24. 10. 2010. (21:04)

Motor je vrhunski ali kao i svaka honda traži ažurnost kod servisiranja jedino što kod tog motora nećeš moći ni po isteku garancije preći kod meštra crnjaka jer ima kompjuterski nadzor zadnje generacije kao i honda auti te traži softverski reset nakon obavljenog periodičnog servisa a, serviseri crnjaci obično nemaju porebni softver i interfejs za to obavit
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Rafter » 24. 10. 2010. (21:33)

Jos bolje ako je tako, samo da serviser odradi sve sto treba i kako treba..dali mozda okvirno znas koliko kosta godisnje odrzavanje takvog motora? Hvala
Rafter
Senior Member

PostPostao/la dome » 25. 10. 2010. (00:26)

Taj motor još nije na tržištu godinu dana a, i sve ovisi koliko uri ćeš godišnje odraditi može biti od par stotina kuna ako ga koristiš malo i ništa pa do par tisuća ako si stalno po moru ............
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Rafter » 25. 10. 2010. (08:34)

Pa planiram raditi oko 100h godišnje nadam se i koji sat više ako budem u mogućnosti :) ... najbliži sam odabiru Honde iako znam da Yamaha ima jeftinije servise i smatraju je pouzdanijom a i Yamaha nema u paketu s barkom koju planiram uzeti. i tohatsu tldi mi je bio u užem izboru..a nekako honda je za sada na 1 mjestu.... A što se tiče elektronike primjetio sam da u zadnje vrijeme kao što si i rekao Computerčić je zakon za sve motore.. to sam prvo vidio na novom E-tec-u da za skoro svaku sitnicu mora na komp( možda se i varam :?: ) .. vidim da je i s vanbrodskim m. postalo kao i sa autima.. u srevis priključi ..vidi.. pa onda riješavaj..serviserima lakše i unosnije a nama ovisnost o ovlaštenim serviserima što i nije loše samo da su svi na razini kakvoj bi trebali biti :|

Bilo bi dobro da ima više servisa uz more pa da kao sa autom uletiš sa barkom u nekakav Drive - in :Other41: i tamo ti sve obave ... malo sanjam ali nebi bilo loše :idea:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 25. 10. 2010. (11:00)

Kako je napisano,motor je nov i trebao bi biti dobar.
Jedina stvar je vidit koji ti je servis blizi.
Druga stvar je da Honda previse forsira svoje motore kod brodograditelja,nemos vidit novi brod bez Honde na krmi. :D
Vidis i sam da ti brod prodaju samo s Hondom :o , a zasto ti nebi uzeo neki drugi motor,ako tebi više odgovara ?
I stvar koja me najviše smeta kod njihovih testova je teška obmana javnosti vezane za potrošnju.
Svi lažu,ali ovo je ipak previše. Na njihov test pomnoži s 2 i dobiješ potrošnju. :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Rafter » 25. 10. 2010. (14:56)

Pa dobro sto se tice motora tu mogu birati tohatsu,evinrude,honda,cak je i yamaha bila u kombinaciji ali meni je honda nekako ok, e sad sto se tice servisa neki hvale a drugima je katastrofa pa bi htio cuti jos misljenja ..
A o potrosnji svi "lazu" i u kod auta je ista stvar, neznam kome auto trosi onako kako je deklarirano od strane proizvodaca pogotovo benzinci..tako je i sa vanbrodskim motorima... ja neocekujem da ce mi ijedan motor od navedenih sa 50 ks trositi manje od 10l/h osim u nekim idealnim uvjetima
Rafter
Senior Member

PostPostao/la karamba » 25. 10. 2010. (16:23)

ja imam hondu 40 a prije sam imao i 50 , obe su karburatorice. motor je odličan i ja s njim problema nikad nisam imao a sati imam koliko ti nečeš nikad napravit tako da ti mogu iz prve ruke reč da je motor stvarno dobar . Za servis ti je najbolje zvat direktno bobeka u vodice i pitati ga za preporuku za taj dio gdje živiš i on če ti dati najkvalitetniji odgovor . Potrošnja je priča za sebe , meni bakan ne troši preko 8lit na sat s 40 ks , a vjerujem da če na tom teškom navalu biti potrošnja veča tj u tim okvirima koje spominješ .
Honda ima jednu jako bitnu stavku a to je postprodajna politika gdje uvjek izlaze u susret i možeš dosta povoljno kasnije zamjenit motor za novi dok je kod svih drugih to naučna fantastika a to nije ljepo naučit na svojoj koži !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Rafter » 25. 10. 2010. (17:19)

Pa bobeka cu sigurno zvati kad dode vrijeme..a ovo staro za novo mi se svida :thumbup: :thumbup: i hvala za savijet...cuo sam da je bobek dost susretljiv. :?: :?:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la karamba » 25. 10. 2010. (19:04)

Rafter je napisao/la:Pa bobeka cu sigurno zvati kad dode vrijeme..a ovo staro za novo mi se svida :thumbup: :thumbup: i hvala za savijet...cuo sam da je bobek dost susretljiv. :?: :?:

dobro si čuo :thumbup: , čovik je prva liga i par puta me ugodno iznenadio , evo i primjer : prodavao sam prvi gliser s hondom 50 ks i nikako prodat smanjivao sam cjenu i opet ništa i onda sam odlučio nazvat bobeka i pitat dali bi on uzeo staru hondu nazad jer sam ja htio drugi motor i on ju je uzeo i platio više nego sam ja tražio za hondu i gliser zajedno :thumbup: :thumbup: , tako da sam i gliser posebno prodao i čistu lovu stavio u đep ! Bili smo u BBS prije dva dana i neven je tražio isto zamjenu yamahe 40/60 za yamahu 100 uz nadoplatu i oni (prodavači yamahe) su je procjenili na 20 000kn !!!! za motor koji nema ni godinu dana , praktički je nov , eto toliko o njihovoj prodajnoj politici ! Neznam koja je točno to firma bila bili su na sam ulazu u sajam . Taj bezobrazluk čemo mailom poslat u japan u središnjicu yamahe tako da znaju šta ovi naši lopovi rade :thumbdown:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Rafter » 25. 10. 2010. (20:27)

A cuj sto se tice prodajne politike to je ipak stvar firme koja zastupa odredeni proizvod..nazalost bilo bi bolje za sve nas da su zastupnici malo susretljiviji :thumbdown: cast izuzecima :thumbup:
Iskreno nadam se da ih necu trebati previse :mrgreen:
Rafter
Senior Member

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.