borro je napisao/la:Nekako bi najradije od mata i smole, dakle plastike, ali to bi morao zaplasttificirati na ravnom - na nekakvom stolu pa onda od tih ploča napraviti nadkabinu. Ma trenutna varijanta ima u planu cijevi - to je stari zapeo, a meni se to nikako ne sviđa. Ja si sve mislim napravit da to izgleda kao kod npr. Graše, Nerezina i slično.
Btw nije još, radovi se bliže kraju i biti će dosta slike. Odužilo se jer smo išli raditi i što nismo planirali. Al će biti bolji nego novi. A to još neće biti sve što sam htio, osim ako baš ne dobijem neku nenadanu financijsku injekciju od svoja 2 soma eura.
Napravi od iverice glatke kalup,sta nije skupo,dvi ploce su dovoljno za to ,pilaj ivericu i slazi na brodu oblik,bocne,plafon mos napravit blagi luk da ima mota... s tim da s unutarnje strane nista ne zavidajes i pazis da di vida ne izleti unutra,bitno je da ostane glatka povrsina,cilu tu natkabinu od iverice dobro ucvrsti sa vanjske strane,letvama s cim bilo,skini je sa broda okrenes naopako i s tim si dobija kalup za livat natkabinu,unutra spojeve sa kitom napravis,tonde-zaobljenja,kit lipo obrusis bar do 240 papirom,nemoj vodom brusit jel ce se iverica nagrispat,kit bi bilo dobro polirat i odvajivacem vostanim proc da ne zalip,ivericu netriba,nemoj,stavis tekuci odvajivac,gelcoat,smola,mat,kad se osusi razbijes ivericu i imas gotovu natkabinu koju samo triba pripasat i montirat,stavit prozore...