bofa je napisao/la:Stari moj oprosti ali meni je tesko shvatit da bi ti radije kupio brod sa kasunom, pa uvijek mozes stavit neki stol u kokpit, ne znam meni je to mana ove betine koja mi je inace super brod i nitko me ne moze uvjerit u suprotno, sto ne znaci da ne bi presao preko toga i da ga ne bi volio imat
Puno čimbenika tu igra ulogu u tome kojom ćeš lakoćom shvatit!
Najbitniji faktor je praxa,odnosno korištenje broda!
"Čista" krma ima smisla samo ako se radi o nekakvom teškom profesionalizmu tipa isključivo mriže i vrše!
Svaki drugi oblik ribolova,od najobičnije tunje s dvi udice,preko štapa,panule pa do parangala daleko je nezgodniji bez kašuna,pogotovo na plovilima gdje nema ni klupice ili su u tragovima!
Ima još jedan oblik korištenja broda di "igra" "čista" krma,a to je kad brod u stvari se i ne koristi,pa sam vlasnik i ne zna što mu fali!Takvih ima ohoho!
Proizvođači kako bi pridobili kupce(koji nemaju pojma) prodaju brodove bez klupica i kašuna,a sve kako bi mogli reć kako je u krmi prostrano i kako je sve lakše!A to je prodavanje magle doslovno,jer oni prodaju ono čega nema,a to su kašun i klupice!
E sad takav kupi brod s helidromom u krmi pa shvati da nema di sjest,di narezat pomidor,nema di ješku narezat,nema gdje
odložit tunju osim na pod,skosavicu itd,na kraju balade nema di ni sjest ako lovi štapom priko bande...
Al zato ima helidrom di se uvik more spustit helikopter!
Naravno,problem nedostatka kašuna se može riješit sa demontažnim stolom i stolicama,raznim,na sklapanje ili najobičnijih plastičnih iz Pijevca!
Sad se s riješavanjem tog problema javlja drugi,a taj je da sve to negdi treba pospremi kad se ne koristi,ali čekaj malo ako se koristi onda to sve zajedno smeta više nego kašun i klupice koje su sastavni dio broda,a ako se ne koristi sve 5!Onda ti stvarno netrebbaju ni klupice,ni kašun,ni stolice...,puno toga ti netreba...
Ali recimo da bi to mi sad trebali pospremit iz nekog razloga,di bi to sve trebao stajat a da opet ne smeta i ne zauzima prostor drugim stvarima???
Iz praxe tvrdim da ja mogu rezat pancetu na moru 1 ,dok na pomičnoj garnituri to neće sigurno bit moguće jer će prva briga bit sve pospremit prije negoli odleti preko bande u more!
Eh te bande!
Zašto su tako niske na brodovima bez kašuna?Zato jer je sam pod podignut kako bi motor stao pod noge ,a svi znamo da je visok pod i niska banda odlika(
) radnih brodova koji moraju isplovljavat i po trojci!
Imam oduvjek kašun,i kad se navikneš na njega nećeš zapinjat,imat ćeš višu bandu,niži pod,prostor ionako neophodan za sportski ribolov i za provest dan na moru!
A te leteće stvari koje malo jesu a malo nisu na nekoj poziciji dušu su dale da se na njih nikad ne navikneš i da jednom kreneš preko stola ili u prazno!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.