ARAUSA 25 GTR

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: ARAUSA 25 GTR

PostPostao/la kyosaki » 08. 10. 2010. (13:24)

Evo i ovaj brod je u mojim kombinacijama, pa da navedem njegove prednosti i mane....kako ja to vidim:

Dobro
-trup-galebov trup je odličan,a ovaj bi trebao biti isti ili još bolji
-niska silueta i odlične maritimne karakteristike
-dobar raspored u kabini i solidna dužina ležaja

Loše
-WC premali (ne znam jel išta veći od Galebovog...na slikama ne izgleda)
-previsoki kokpit i prenizak krov kabine
-premala platforma i nema otvora za prolaz

Pitanje
-Ja sam Galeb vozio do 11 NM, pa ne znam kako se ponaša kod 17-18 sa jačim motorom od cca 100 KS. Da li i tada dobro drži more, kao kod manjih brzina i koliko tada troši.
kyosaki
Member

Tip plovila: Barracuda 470

PostPostao/la Galun » 08. 10. 2010. (22:48)

Kiana je napisao/la:
Galun je napisao/la:ma možda je na godišnjem odmoru,šteta bi bila da se ovako dobra barka prestane proizvodit,neću je imat kamo kupit kad skupim šoldi

Galun - vidim da i dalje onaj 'galeb' stoji tamo u travi iza ringenšpila,...a rekao si da ga nema više!

Bio sam ovo ljeto u SB na kratko, u lućici je bio samo jedan stariji ribar. Razgovarali smo malo i rekao je da ti je kuća malo dalje od dučana, gledajuci iz porta prema SW...(ako je shvatio na koga sam mislio)

I ja razmišljam o malo većem (komotnijem) brodu (počela nasa djeca "štancat" unuke i situacija je takva, da ako hoću vidjet preko ljeta more, moram ih počet uzimat sa sobom [do sad je bila samo jedna, a dogodine ću morat uzet i drugog]) ili bebisiterstvo "gore" i plovit samo kad djeca imaju dopust)....muke mu ježove, šta sam ja Bogu skrivio da ne mogu u penziji plovit koliko hoću... :(

:) budi sretan da dica vole more i neka nauče nešto od dede,pa valjda će se i deda žrtvovat i kupit jednu veću barku,vidio sam i ja zadnji put onaj galeb u malinskoj i baš su nešto sređivali na njemu,a vidio sam i tvoju ljepoticu na mostću vezanu,a šteta da se nismo kuntrali,možda dogodine a možda i navratiš u ove hladne dane na lignjolov,od ove silne bure će se lignji udebljat u st baški jer ih ama baš nitko ne lovi,pozdrav!
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la ARAUSA 25 » 10. 10. 2010. (18:36)

Evo danas smo stavili kabinu wc-a sirina 78 cm dubina 96 . :twisted: Tako da wc vise nije mali .
slika
Ako je i priša za umrit nije priša za zakopat.
ARAUSA 25
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Arausa 25 Lombardini 87 ks

PostPostao/la Bat » 10. 10. 2010. (19:18)

Danas sam vidio uživo ovaj brod i priča sa vlasnikom jede arause,meni nije to,to...Kvlaiteta plastike i đelkota ajme meni.
Čoviku je brod star godinu dana a đelkot mu puca.Arausa i Gull 475 kod mene definitivno ispali su iz plana.
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la Mali Dabar » 11. 10. 2010. (09:45)

Bat je napisao/la:Danas sam vidio uživo ovaj brod i priča sa vlasnikom jede arause,meni nije to,to...Kvlaiteta plastike i đelkota ajme meni.
Čoviku je brod star godinu dana a đelkot mu puca.Arausa i Gull 475 kod mene definitivno ispali su iz plana.

Do sada su bili dobri brodovi,barem sto se tice plastike.
Znaci pocelo se fušarit !
Koji su to bili redovi prije 5-6 godina za kupita taj brod,mora si cekati pola godine i vise na isporuku,a vidi sada !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Bat » 11. 10. 2010. (11:40)

Neznam šta i kako,ja vam govorim što sam jučer vidio i sa vlasnikom pričao.Niti on a ni ja nismo bili zadovoljni.
Sad možda nije svakom isto napravljeno i saliveno,ali meni to ništa ne znači.Mene je to maklo od tih modela brodova.
Danas idem do Manikele pa ču vidit...
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

PostPostao/la histrion » 11. 10. 2010. (15:47)

Bat je napisao/la:...Mene je to maklo od tih modela brodova...

Vlasnik Arause25 kupljene u kitu isporučeni je brod reklamirao i dobio drugi. On zadovoljan.
Postoji mogućnost da su taj prvi podvalili nekome.
Ali to opet znači da ako znaš što kupuješ to ćeš i dobiti.
More wet
more fun
histrion
Member

Tip plovila: Gobbi 5,0 + Yamaha 50

PostPostao/la Galun » 12. 10. 2010. (21:33)

100 ljudi 100 čudi,ja sam bio na toj barci i pričo sa čovikom koji je ima među prvima ako ne i prvu,100 ks motor i čovik je sa barkom oduševljen i ne želi ni čut za prodaju,tako da ovisi šta je taj nezadovoljni naručio,izgleda da je htjeo malo povoljniju izvedbu pa sad plače.
Galun
Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 13. 10. 2010. (10:44)

Galun je napisao/la:100 ljudi 100 čudi,ja sam bio na toj barci i pričo sa čovikom koji je ima među prvima ako ne i prvu,100 ks motor i čovik je sa barkom oduševljen i ne želi ni čut za prodaju,tako da ovisi šta je taj nezadovoljni naručio,izgleda da je htjeo malo povoljniju izvedbu pa sad plače.

Vidio dosta Arausa i Galebova,ali ni na jednome nisam primjetio da je "slabo" napravljen,mislim na cvrstocu,uvijanje,gelcoat.... :thumbup:,tako da mi ovo prije bilo malo cudno :o
Jedina im "mana"sto su vrata malo pobigla van škvare . :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Bat » 13. 10. 2010. (14:00)

Neznam sa tim brodovima iskustva nemam,ja vam samo prenosim što mi je vlasnik jednog pričao a i sam sam vidio o čemu on govori.
Bat
Member

PostPostao/la Galun » 13. 10. 2010. (14:48)

šteta da to nisi poslikao malo,da vidimo o čemu je riječ.
Galun
Senior Member

PostPostao/la ARAUSA 25 » 13. 10. 2010. (15:35)

Istina vrata malo treba našpanat kod montaže pa zapinju kod zatvaranja .Ako i puca đelkot oće na rubovima di nije dobro zavaljan pa su ostali mjehurići zraka istučeš pokitaš i ploviš idučih 100 godina(kila kita s staklenim vlaknima je 45 kuna).Kad platiš brod od 7,5 m u kitu s kontraštampom 12-13 000 euri svako mora biti svjestan da će biti sitnijih nedostataka .Da sam uzo Raba 720 za 130 000 eura bio bi s pravom ljut .Ovako ću za 30 000 s familijom ko u hotelu s 5 zvjezdica .Od vale do vale .A to niko nemože platit .A ako zaškripi ikad opet ću ga prodat za iste novce .E kad nađete takav brod to je to . :evil:
Ako je i priša za umrit nije priša za zakopat.
ARAUSA 25
New Entry

Tip plovila: Arausa 25 Lombardini 87 ks

PostPostao/la Bat » 13. 10. 2010. (22:01)

A ljudi moji šta da vam kažen,to je stvar ukusa,netko voli ovo a netko ono.Samo taj kit je isti kad ja njemu dam 65000€ i tražim kompletno opremljen brod.Od istih temelja se gradi.
I sad iskesim tu lovu pa poslje špatulicu i kit u ruke.Neznam šta bi rekao...
Bat
Member

PostPostao/la Mali Dabar » 14. 10. 2010. (08:18)

ARAUSA 25 je napisao/la:Istina vrata malo treba našpanat kod montaže pa zapinju kod zatvaranja .Ako i puca đelkot oće na rubovima di nije dobro zavaljan pa su ostali mjehurići zraka istučeš pokitaš i ploviš idučih 100 godina(kila kita s staklenim vlaknima je 45 kuna).Kad platiš brod od 7,5 m u kitu s kontraštampom 12-13 000 euri svako mora biti svjestan da će biti sitnijih nedostataka .Da sam uzo Raba 720 za 130 000 eura bio bi s pravom ljut .Ovako ću za 30 000 s familijom ko u hotelu s 5 zvjezdica .Od vale do vale .A to niko nemože platit .A ako zaškripi ikad opet ću ga prodat za iste novce .E kad nađete takav brod to je to . :evil:

S takvom poslovnom politikom osuđen si na propast.
Ne moze covik kupiti novi brod i sada traziti di je zrak i kitati. Netko da,ali vecina ne.
Zato se i kupuje novo. Ako je i u kitu,ali taj "kit" mora biti dobar,na kupcu je da oprema brod ,a ne popravlja kupljeno.
Takva su i trenutno "najprodavanija" plovila u RH, gelcoat katastrofa,plastika u debelom minusu,zavrsna obrada na visini djece u jaslicama........ i onda je to povoljna kupnja.
Jos trebas toliko novaca utuci da bi imao koliko-toliko sigurno plovilo,a da kada ujutro dodjes na brod on ne sidi na dnu mora !
Bolje je raditi ispocetka nego za nekim krpati i popravljati !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 14. 10. 2010. (12:06)

ARAUSA 25 je napisao/la:Ovako ću za 30 000 s familijom ko u hotelu s 5 zvjezdica .

neće baš bit samo 30,a i da skineš 2-3 zvjezdice bilo bi realnije...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.