NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (12:27)

koko je napisao/la:Lukabubi ajde malo detalja ono :brzina, potrošnja i.t.d. Rekao si da ćeš staviti onaj svoj motor od 25 ks sad vidim 40, što niije bilo ok sa 25 konja?
Može li informacija o ležajevima to nismo obradili koja im je dužina može li se prespavati koju noć?Ima li u kabini mjesta za hladnjak , kakv ormarić ?
Nama je Rijeka bila daleko pa ga još nismo uspjeli vidjeti u živo.
Hvala Lp i ugodnu vožnju sa tvojim Navalom (malo ti i zavidim)

Ovako Ti Koko stoje stvari;
S Yamahom 25f četverotaktnom dobio sam 12,5 milja u max, putno 9-10 zavisno od marete. Meni ipak malo premalo, a šteta motora novi je satrao bi ga brzo, za poludeplasmanca 4,5-5m bio bi taman, tako da ću ga morati zamijeniti za 40 ks. Za nekog tko se vozi 8-9 milja igrao bi sigurno (mala potrošnja), no meni ipak treba 15 milja putno, a to je 40 KS.
Ovaj žuti je divno išao 22,7 milja s nama dvojicom u max., 17-18 putno, 15,5 na 4500 okretaja, no njegov vlasnik je stavio Evinrudea E-tec 40 KS, ja ću radije Hondu ili Yamahu.
Za krevete me pitaš, evo da Ti odgovorim, spavali smo kao bebe, ne sjećam se kada sam se tako dobro u brodu naspavao, glave su nam bile prema vratima, mjesta kao u priči, dužina 2,10, zraka dosta, ma sve ok. Od kraja kreveta do vrata ima jedno 45-50 cm, tako da bi tu sigurno stao frižider i iznad ormarić ili police, a s druge strane je kutija za struju, a ispod nje bi bio kemijski wc.
Eto, to ti je Koko otprilike sadržaj interijera, pri ribolovu imali smo troje mjesta , za bacat i vadit parangale radna površina na krmi i lijevo i desno na poklopcu bazena za živu ješku pokazala se dobrom. Evo par slika cocpita s klupama/kutijama od kojih je lijeva termoizolirana (ledenica), obje su na skidanje.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la Mali Dabar » 06. 10. 2010. (12:35)

Drago je napisao/la:Stvarno je bilo orkansko jugo, vidi se ni trajekti nisu vozili :lol:

A jugo je strašno !

I na ribama su bili ???

Pa ima motor 25. a na ribe ide s 40 !

Koji muljator,samo toliko da ne napišem još mesto ! :D

:wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (12:48)

Drago je napisao/la:Stvarno je bilo orkansko jugo, vidi se ni trajekti nisu vozili :lol:

Tko je rekao da je bilo orkansko jugo?
Uz kraj naravno nije bilo jako, ali zato prema Pagu na pola kanala lijepo je tuklo, a prošli smo 12 milja.
Vozili smo brzinom 13-14 milja, bez imalo lupanja malo smo ga iztrimali i na provi da je netko bio ostao bi suh.
Za one koji govore o verguli, ljuljanju i stabilitetu; moj test je Naval položio i to s peticom!
Baš smo ga imali prilike usporediti s Dalmatinkom s kobilicom bez spojlera: znatno je stabilniji i na sidru i na hodanju po bandi.
U vožnji ne buba po valovima već ih lijepo rasjeca razmiče i amortizira.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (12:59)

Mali Dabar je napisao/la:

A jugo je strašno !

I na ribama su bili ???

Pa ima motor 25. a na ribe ide s 40 !

Koji muljator,samo toliko da ne napišem još mesto ! :D

:wave:

E, moj Dabre, da imaš mogućnost povezivanja pročitanoga s sivom materijom u mozgu, shvatio bi da nije moj plavi Naval na slici već me novi vlasnik žutog Navala s E-tecom koji je prodan na Riječkom sajmu pozvao za vikend na ribičiju i da ga isprobamo.
Ali nisi ti kriv, ne uzbuđuj se!
lukabubi
New Entry

PostPostao/la Mali Dabar » 06. 10. 2010. (13:02)

Vidi se na filmu: http://www.youtube.com/watch?v=qlIhVQ0Xkbg

Ja uljevo on udesno ! :D
Ali to je bonaca,na Jugu je punoooo bolje ! :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la kalibanos » 06. 10. 2010. (13:05)

A di će ti duša Mali Dabre, što si tako antiprotivan. Uzmi brod, probaj ga, ...reci svoje mišljenje....
Fališ se svojim "zmajem" sa natkabinom od "propalog abortusa" i samo tražiš kakvu nedosljednost ili nepažnju oko pisanja postova da bi uzgrizao. Aj budi malo pozitivan, sunce je i mirno more, odi na lignje i slikaj što si uvatija.
kalibanos
New Entry

PostPostao/la kalibanos » 06. 10. 2010. (15:37)

Za more kao na snimci izgleda dobar, ali ovi je stvarno opizdija u bovu. Ko da malo proklizava nosom u zavojima ala auti sa prednjim pogonom.
kalibanos
New Entry

PostPostao/la aladin » 06. 10. 2010. (15:53)

lukabubi je napisao/la: S Yamahom 25f četverotaktnom dobio sam 12,5 milja u max, putno 9-10 zavisno od marete. Meni ipak malo premalo, a šteta motora novi je satrao bi ga brzo, za poludeplasmanca 4,5-5m bio bi taman, tako da ću ga morati zamijeniti za 40 ks. Za nekog tko se vozi 8-9 milja igrao bi sigurno (mala potrošnja), no meni ipak treba 15 milja putno, a to je 40 KS.
Ovaj žuti je divno išao 22,7 milja s nama dvojicom u max., 17-18 putno, 15,5 na 4500 okretaja, no njegov vlasnik je stavio Evinrudea E-tec 40 KS, ja ću radije Hondu ili Yamahu.

i sada ona omiljena "I've told you so" :-D

aladin je napisao/la: Jedino ako ti je bitna ova brzina koju spominjes od 25cv to zaboravi. Ako sa 40ks dobijes putnu od 18cv i maximalnu od 22cv mozes biti sretan. Ali 18cv na ovakvoj brodici je najugodnija brzina za voznju
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (16:13)

Da, Aladine, ipak si ti to jako točno procjenio. Gle, s obzirom da su model testirali s 25 ks mercuryem dvotaktnim i dobili 16,5 milja dvije su stvari u igri.
Na modelu iako je bilo po pričanju 250 kila pijeska u vrečama, nije bilo nadkabine, tankova, pumpi i sto stvari koje pojedinačno nisu težina, ali se sve skupa zbroji i onda je opterećenje, ili je tolika razlika od dvotaktnog mercurya do četverotaktne Yamahe...
Možda i elisa nije pogođena na mojoj Yamahi.
No osjetio sam da se motor muči i da treba više konja...
Netko je na forumu jednom rekao da treba uzeti najveću preporučenu snagu... nije to bezveze.
Pričali su na sajmu da je jedan u Novom Vinodolskom stavio na Naval19 mercurya dvotaktnog 60 ks i da s njim ide preko 30 milja...
Po papirima je Naval19 projektiran za brzine do 18 milja i do 50 ks snage motora.
Do sada koliko sam ga imao prilike upoznat najugodnije ga je voziti 15 milja i 4500 okretaja.
Ipak je to troduplo brže od stare Dalmatinke, a potrošnja nije veća od 5 lit/sat
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (16:33)

kalibanos je napisao/la:Za more kao na snimci izgleda dobar, ali ovi je stvarno opizdija u bovu. Ko da malo proklizava nosom u zavojima ala auti sa prednjim pogonom.

Ma kakvi, to se ovaj moj pajdaš igra i vozi slalom među bovama, kada zna naravno kud idu štrikovi...
Nikud on ne proklizava, velim ti bjesno drži pravac po valovima nema skoro uopće korekcije, isprobao sam ga dobro, čak malo i previše ravno ide, valjda mu kobilica neda ili spojleri.
Jedinu manu koju sam primjetio je kao i na sajmu, na brzini večoj od 16 milja posada mora sjediti na svojim mjestima, jer kad se hoda po brodu naginje se malo, a to nije ugodno u toj brzini.
Kada sam imao gliser nikom nije ni palo na pamet da se miče sa svojih sjedala pri brzini, i stalno je stajao naheren na lijevu bandu valjda zbog vrtnje propele, vozio sam se na raznoraznim brzim plovilima i bez flapsova svi donekle vise na jednu stranu. Problem je kod ovog Navala da se ljudi šeću po cocpitu za vrijeme vožnje, a zaštičeni su nadkabinom pa ni neosjete koliko brzo idu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la macro » 06. 10. 2010. (16:50)

lukabubi je napisao/la:Do sada koliko sam ga imao prilike upoznat najugodnije ga je voziti 15 milja i 4500 okretaja.
Ipak je to troduplo brže od stare Dalmatinke, a potrošnja nije veća od 5 lit/sat

muktaš. ako je ovi podatak točan onda je na razini golfa jedinice 1,6 D na ložu :D
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la žbirac » 06. 10. 2010. (16:57)

i meni je nekako neshvatljivo, samo 5 lit???
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (17:01)

žbirac je napisao/la:i meni je nekako neshvatljivo, samo 5 lit???

Pa koliko vi mislite da troši honda 40?
lukabubi
New Entry

PostPostao/la žbirac » 06. 10. 2010. (17:06)

lukabubi je napisao/la:
žbirac je napisao/la:i meni je nekako neshvatljivo, samo 5 lit???

Pa koliko vi mislite da troši honda 40?

Kolega iz lučice ima arbo 500 i yamahu 40, kaže između 7 i 8 na 3/4 gasa...
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la lukabubi » 06. 10. 2010. (17:12)

Evo podaci iz Hondinog kataloga. Zvijezdica kod potrošnje je prosječna potrošnja po Hondinim testovima
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
lukabubi
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.