Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la amiklic1 » 04. 10. 2010. (12:54)

bajica je napisao/la:dodao bi da svaki radar zrači. stajati ispod antene trebalo bi značit da si u ''mrtvoj zoni'', kad ne bi bilo bočnih lepeza i kad ta antena ne bi bila tako blizu tijelu.
dakle- kome treba kemoterapija, ovo je prilika imat je besplatno.

U pravu si, al' odnedavno tek djelomično.

Broadband radare možeš doslovce držat u krilu bez nekih posljedica, jer rade na potpuno drugi način.
http://www.lowrance.com/en/About/Press- ... and-Radar/

...the new radome transmits at 1/20,000 the power of traditional radar (less than 1/10th the energy of a cell phone) and emits no harmful radiation outside the dome...
ili u prijevodu

...nova 'radome' antena emitira 1/20000 snage tradicionalnog radara (manje od 1/10 energije mobilnog telefona) i ne emitira štetno zračenje van kupole...

Naravno, iako zasad to ima samo Navico (Lowrance, Simrad i Northstar), očekuje se i odgovor dugih jakih igrača s područja brodske elektronike...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Mad Hacker » 07. 10. 2010. (21:50)

Vidim da su svi poludili za ovom betinom :? Meni ide na zivce ona kutija od motora na krmi :P Damor mi je puno lipsi :D
Mad Hacker
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adria 800

PostPostao/la kyosaki » 08. 10. 2010. (09:20)

Evo da i ja kažem neka svoja mišljenja o Betini, jer mi je na širem popisu brodova za kupnju.

Prednosti:
-Trup-nisam se vozio, ali čujem samo pozitivna iskustva....i kažu da je jedan od najdebljih i od najkvalitetnije plastike izrađen trup
-Niska silueta-kabina ne "strši" i ne stvara veliki bočni otpor vjetru
-veliki ležaji-meni ne treba 4 ležaja, ali od viška glava ne boli

Nedostaci
-WC-premali WC, ali ipak iskoristiv....za razliku od onog u Galebu, recimo
-kutija motora-ona ima svojih prednosti i zbog nje se moglo smanjiti nadgrađe, ali meni se ne uklapa u moju viziju praznog kokpita, koji se lako pretvara u sjedeću garnituru sa otklopnim klupama i demontažnim stolom
-platforma-bilo bi bolje da je veća, a prolaz na platformu nije moguće ni izvesti.

Pitanja:
-što se tiče sporije vožnje-pisalo se ovdje da je optimalna brzina 16-20 NM, a da na deplasmanskim brzinama puno troši. Moram priznati da mi to nije jasno. Tako se ponaša gliser, a Betina ima dno slično Galebu ili Adriji 1002 (s njima uspoređujem, jer sam puno vozio ta 2 broda), a oni što brže voziš više troše (L/NM)
-vožnja na teškom moru-kako se ponaša kod mora 3-4, recimo kod valova u po krme.
kyosaki
Member

Tip plovila: Barracuda 470

PostPostao/la Gaso » 08. 10. 2010. (11:44)

Prestavljaj si da na malim brzinama prova gura more slično što bi radio MoP-ov trajekt, a ne reže ko u deplasmancu zato brod treba bit van mora, jer tek onda prova reže valove kako treba. Po mom osječaju je najnepovolnije plovit u režimu 6-10čv, kad ide 10 čvorova treba gotovo 2500 okretaja, a da daš još samo malo više gasa 100 okretaja, ona se izvadi iz mora i poleti na 14čv. Ove brojke okretaja sam napisao od oka, jer neznam sad iz glave, ali je tu nekdje. 150HP je minimum za ovaj brod inače mislim da je bolje za deplasmanske brzine kupit čistog deplasmanca. Gliseri sigurno troše manje kod deplasmanskih brzina nego kad glisiraju, pa tako i gotovo svi brodovi, moža ako voziš B700 6čv isto je tako, ali ovo područje 7-10čv, mislim po osječaju da više troši. Ako očeš sa B700 vozit štedljivo, treba bit brzina barem toliko da je trup iz mora, znači tamo nekih 14čv. Nije baš ovakav trup, kao kod galeba, ja mislim da je galeb više deplasmanski, znači ljepše reže prova valove kod manjh brzina.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Gaso » 08. 10. 2010. (12:00)

Za brzine tamo oko 10čv, možda je čak bolji trup sličan ko kod Calafurije, znači više kao neki deplasmanac sa spojlerom, pošto je tamo je obrnuti problem, jer brod treba veliku snagu za izglisiranje, dok mislim da bi bez problema dobio 10čv i manjim motorom, tamo je bezveze stavljat jači motor od 80HP.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la kyosaki » 08. 10. 2010. (12:13)

Sad si mi dao dobre smjernice....znači kad brod ima širok pramac, onda on tek kad se izdigne iz mora donjim djelom, koji je oštriji sječe valove. Dok se god ne izdigne on gura more i naravno valovi ga bacaju, jer ih ne reže.

Što se tiče Galeba, ja sam jako bio zadovoljan njegovim maritimnim sposobnostima, ali je imao preslabi motor (50 KS), koji je još bio zagušen (charterske fore), pa mu je max brzina bila 10 NM. Ne znam sa cca 100 KS da li on može ići putnih 15 NM?
kyosaki
Member

PostPostao/la zore70 » 08. 10. 2010. (23:55)

Evo san Batu obeća par slika ugradnje ribarskog vitla za mriže na B700 pa nek se vidi...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la zore70 » 09. 10. 2010. (00:20)

Evo i još par slika porinuća jedne od Betina700
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la SEA » 09. 10. 2010. (07:19)

Zore

koliko te Manikela placaja za reklamnu kampanju?

inace nakon 60hrs s Betinom 700
mogu rec da je brodic za svaku pohvalu od stabilnosti, kvalitete izrade, ugradnje motora,slozene struje
bia sam i na malom Damoru na Galebu i sl brodima ali barem meni Betina se pokazala naj :thumbup:
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la kyosaki » 09. 10. 2010. (15:08)

Hvala Zore za slike. Sad sam 1. put vidio ovako detaljno trup. Po meni je to nevjerojatno ravna daska sa dosta izraženom kolumnom. Ne mogu reći da se puno kužim, ali mislim da se to puno bolje moglo rješiti.
kyosaki
Member

PostPostao/la betinaši » 09. 10. 2010. (16:30)

Kyosaki,

Gašo je reka dio odgovora i ne kažen da nema pravo. Moji dojmovi su sljedeći šta se tiče brzine.
Kad ima mora vozin je od 10-12 milja i ide odlično. Tada joj val dođe na po broda i ne tuče i ne buba. Kad je mirnije vozin je 16 milja i super. U početku me nerviralo šta puno štrica i baca priko prove kod večeg mora ali to mora tako. Neki dan san se vrača s Kornata a do mene Damor furija 900. Mora ka u priči . Tip se teke kurč.... i nakon malo vrimena spustija je na 11 milja ka i ja. Reka mi je kasnije da mu je u brodu sve popadalo a brod je bija priliven. Nema tu puno pameti . Ovo je brod s kojin možeš i teže more ali polakše.
Baš me zanima je li i drugi vlasnici Betine ovako misle.
Pozdrav
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la Gaso » 09. 10. 2010. (18:29)

Kyosaki, baš zbog tako ravnog trupa, brod je stabilan, nije vergulast, prova se ne diže kao kod sličnih PD, i kad je jednom brod iz mora, lakše dobije brzinu. Ja mislim, da je baš zbog ravnog dna trup pogođen, ali ne dozvoljava dizanja prove, zato ti kod malih brzina brod gura more, da nebi bilo tako, imao bi problem kopanja krme, a vjerojatno bi mu trebala veča snaga za izglisiranje.

Možeš sa tim brodom bilokoje more, ali brzinom ne večom od 11čv, jer je prova tvrda i razbija val, baš zbog onog gore napisanog, za valove do 1m nije problem i večom brzinom.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Bat » 09. 10. 2010. (18:57)

Zore zasto je na ovoj B700 hidraulicni vinc montiran na provi.Zanima me kako betina slusa voznja krmon tako bi covik moga sam dizati mrize krmon i lipo komanda na krmi.To govorim da nekad mozes sam dizati kad je od potribe.
Ili recimo na boku ovo rjesenje na provi i nije mi nesto.Ali ako se nemoze drugcije onda sta se moze.

Pa dno od b700 govori sve o tome brodu,mislim ko se razumi iti malo u brodove jasno bi mu trebalo biti da to nije brod za voziti ga 6,ili 7 NM.Dno ovog broda i galeba nema nikakve veze.Samo neki ljudi kupe galeba pa zele brzinu betine.Mislim da to neide.Duboka kolumba i brzina neidu zajedno.Zato se treba odluciti deplasmanac,poludeplasman ili gliser.
A u veliku maretu neide ni jedan brod velikom brzinom,jer se nemoze glavom kroz zid.ja 12 godina plovim morima svita i sa brodom od 100m i snagom od 18000KS kad je veliko more ako se ne smanji sve se ruši.

Zore ova Betina sa vinčom di se nalazi da li bi se mogla pogledati :?:
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la Gaso » 09. 10. 2010. (19:23)

Bat, krmom nečeš moči dizati vitlom, jer brod slabo sluša ako voziš krmom.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 09. 10. 2010. (22:01)

SEA je napisao/la:Zore

koliko te Manikela placaja za reklamnu kampanju?

inace nakon 60hrs s Betinom 700
mogu rec da je brodic za svaku pohvalu od stabilnosti, kvalitete izrade, ugradnje motora,slozene struje
bia sam i na malom Damoru na Galebu i sl brodima ali barem meni Betina se pokazala naj :thumbup:

Ma koja reklamna kampanja?Stavija san koju sliku da se vidi,potakne rasprava....osim toga i brode drugih proizvođača san uslika,stavija na forum...
U stvari pitan se sve češče koji k.... radin ovdi..valjda ovisnost :?:
Moga bi se ograničit samo na pokoju sliku kamena ili ribice ili samo mučat i čitat ka svi "pametni"??
Ili valjat pizdarije za nabrojit postove?
Odoh za pametnijim poslom...
zore70
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: pagus, peroLA i 2 gostiju.