NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la backspin » 28. 09. 2010. (12:14)

a jeste smijesni nekad :)
stvarno pasivno pratim ovaj forum uzasno dugo i iskreno, na milijun drugih foruma ovaj ima reputaciju "bolje nemoj tamo citat nista jer ces se samo zakacit s nekim"...
ima dosta istine u tome ...

malo koja tema je prosla u jednom tonu. doslovce u svakoj se pljuje po temi rasprave. ok, forumi tome i sluze, iznjet svoje misljenje, ali o temi, ne o ljudima tu jer, halo, tko smo mi da sudimo jedni drugima ?

lukabubi je covjek kao i svaki drugi, koji je kupio brod za koji sam se i sam zainteresirao. upoznao covjeka i normalan covjek ko svi drugi, nije prodavac, bez brige.
ako ste se jednom opekli sa userima na ovom forumu koji su ujedno i prodavaci, ne mora znacit da su odmah svi koji hvale svoj brod takvi.
lukabubi je jasno i glasno odmah u prvom postu nakon sto je sajam prosao napisao da je njegovo misljenje subjektivno.

ljudi moji pa svaki vlasnik broda ga je valjda kupio zato sto mu se nesto svidlo na njemu... ili ?

danas ce si svatko nac neki brod, barku, kako god...
problem je kod nas sto nasi proizvodjaci deru cijene do neba. i stojim iza ovog vec godinama, i jos par cu dok god se to ne promijeni.
probajte sagledat taj segment cijene danas. Naval 19 je ok brodic. taman sto bi rekli.
ovo "taman" je SUBJEKTIVNO .. meni je taman jedno, nekom drugom je nesto drugo...
backspin
New Entry

PostPostao/la perinjoza » 28. 09. 2010. (12:20)

Koliko ih je prodano na sajmu?
perinjoza
Member

PostPostao/la josme » 28. 09. 2010. (13:12)

lukabubi je napisao/la:
Pape je napisao/la:
teranavis je napisao/la: i još jedna zamjerka ...taj brod nije ništa cvršči neko stara dalmatinka koja je bila napravljena za 15 ks i 6 milja a ovdje se prica o neki 50 ks i 20 milja ...u tome je jedino dobro za majstore plastičare što ce bit posla

pa reci laički...nemoj kukuljit, mumuljit...tresneš o val od 0,5-0,7m sa 18-20 milja, i raspucaš ko da si tresnija o zid...jesi to tija reč?.... 8-)

Mislim da ste oboje u velikoj zabludi, Naval19 je projektiran i testiran za 18-20 milja brzinu, certificiran od Hrv.reg.brod. radili su stručnjaci male brodogradnje na njemu, ima cijeli sistem poprečnih i uzdužnih ukruta trupa, iako max. preporučena snaga motora je 50 ks, testiran je i podnosi 90 bez problema, jak je i kompaktan izrađen od najboljih materijala što postoje na tržištu...itd.
Trvrditi da Naval19 nije čvršće građen od stare Dalmatinke bez da se usporedi projektna dokumentacija oba plovila neozbiljno je.
Ako su stručnjaci HRB-a odobrili projekt, onda i stoje i odgovaraju za njega, naravno ako je sve napravljeno po projektu, a ja osobno sumnjam da proizvođač koji je uložio 4 godine rada i hrpu love u projekt Naval19 dozvolio bi si da ne izrađuje sve po projektu. Štoviše, skloniji je staviti ako netko traži i sloj više na uštrp brzine. Naposljetku, Naval19, bar se to jasno vidjelo na sajmu naručuju normalni obični divni ljudi zaljubljenici u more, ribolov i kratka obiteljska krstarenja uz minimum konfora, a ti ljudi sigurno ne jure 20 milja po valovitom moru.

Lukalubi,ovo što si napisao sve stoji ali ja bih dodao da Teranavis nije mislio na to da je ovo loš brod i mislim da će se i on složiti samnom da je ovo jedan od boljih brodova na sajmu.Mali problem je u stabilnosti,brodica je vergulastija od dalmatinke.Zašto!?zato jer se preinakama u pd skratila kolumba radi dobivanja boljih maritimnih svojstava ali je zato platila na stabilnosti,Hodanjem po boku se više naginje od dalmatinke i to se može riješiti dodavanjem balasta,da je unutarnji motor možda i nebi trebalo ali za vanbrodski treba jer se mjenja težište broda.To je moja jedina zamjerka toj brodici pa i dalje stojim da je na sajmu bila best-by,pa kome krivo kome drago.Triputa rađe bi je kupio nego m...21.Barem što se tiče kvalitete.
BDW i za Dalmatinku i Primorku su stručnjaci odobrili projekt ali tada JRB a sada HRB.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Administrator » 28. 09. 2010. (13:17)

backspin je napisao/la: ...
stvarno pasivno pratim ovaj forum uzasno dugo i iskreno, na milijun drugih foruma ovaj ima reputaciju "bolje nemoj tamo citat nista jer ces se samo zakacit s nekim"...
ima dosta istine u tome ...

Milijun? Da bi se nabrojilo do milijun trebalo bi sigurno desetak dana. Samo za brojanje.

Shvatite ovo kao posljednje upozorenje i pročitajte još jedanput OVO !!!

Sumnje i primjedbe na "temu" (reklamira - ne reklamira) idu isključivo na adresu moderatora i administratora putem privatnih poruka.
Za one koji o svojim brodovima pišu previše revno (nikakva krivnja u tome) postoji mogućnost da će za daljnje sudjelovanje na Forumu biti potrebna ponovna registracija i to samo sa osobnom email adresom, te punim imenom i prezimenom.

Podaci članova nisu javni (ostaju u arhivi) i nadam se da to nikome ne bi trebao biti problem.

Hvala!
Administrator
Administrator/ica

PostPostao/la niksa » 28. 09. 2010. (13:31)

Ja sam donio odluku, prvom prilikom idem provat ovi brod u moru... para mi se, po svemu dosad napisanom i viđenom na slikama da je ovo moj sljedeći brod... :Happy31:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la lukabubi » 28. 09. 2010. (13:34)

Razumijem te Josme, znam da ima stabilnijh brodova, no ja samo pišem ono što znam i što sam vidio radi razmjene istinitih informacija. Kobilica je skraćivana u zadnjem dijelu, ali zaravnatim krmenim dijelom i platformama na krmi ponovo mu je vraćena oduzeta stabilnost, te još pojačana s 100 kg balasta po ostatku kobilice i pozicioniranjem tanka za gorivo u podpalublje zapremine 95 litara. Sve to čini brodicu unatoč visini nadkabine stabilnom pri bočnom naginjanju, no naravno da to nije splav ili gumenjak. Naginje se pri ulasku s prove ali čak i za mene sa 100 kg minimalno jer joj balast u kobilici i zaravnati stažnji dio trupa i spojleri ne daju puno. Na sajmu su i po 2-3 čovijeka bila na jednoj bandi i to nije bio problem.
Bilo bi interesantno imati staru Dalmatinku i Navala jedno pored drugog da ih možemo usporediti.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la backspin » 28. 09. 2010. (13:51)

Administrator je napisao/la: ...

Shvatite ovo kao posljednje upozorenje i pročitajte još jedanput OVO !!!

Hvala!

Pozdrav,

Buduci da je OVO !!! zakljucano za reply,dajem prijedlog tu--> mozda ne bi bilo lose da se napise tko je upozoren, kao sto je to i inace slucaj...

p.s. nije bitno je li milijun ili 10 puta, reputacija je reputacija... na zalost.. i da, slazem se da se osobni napadi trebaju srezati u startu. nadam se da ce TO !!! promijeniti trenutno stanje.
backspin
New Entry

PostPostao/la niko » 28. 09. 2010. (14:53)

Dosta puta san pročita priče o nekakvoj stabilnosti. Ajmo definirat šta je to stabilno a šta nestabilno.Ako se Naval ne privrne kad dva macana stanu na bandu onda je to po meni stabilan brod.Bande ionako koristite samo kad ulazite u brod misli bukvalno.Neki bi tili kupit brod od 5-6 metara da tuče more4-5, da ne mrdne kad ugaziš na njega da ide 25 milja i da troši 4-5 litara lože.
Ribolov je posebno umno stanje, neko umije neko neumije....
niko
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 15

PostPostao/la borro » 29. 09. 2010. (07:31)

Mali Dabar je napisao/la:
borro je napisao/la:Zašto? Što fali bokoštitnici? Ja na brodu iz '76 imam original bijelu bokoštitnicu i kao nova je! Doduše kao nova je sad kad uređujem brod pa sam slučajno prošao sa krpom i acetonom po noj i skužio da iza ostaje kao da je iz dućana, pa rekoh doooobro, ajmo sad sve! I za 20 min je bila sva kao nova!

Onda ti nece biti problem izloziti malenu sliku da i ostali vide !

Evo jučer slikao svoju bokoštitnicu nakon tretiranja acetonom. Doduše, obzirom da je padala kiša prije toga pa ju je zaprljalo prskanje od kiše, nije baš sjajno bijela, inaće je kao nova, a i vidi se razlika.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la stipe76 » 29. 09. 2010. (07:39)

Nema na čemu lukabubi, barka je prava i bit će moja... :clap: :clap: :clap: :thumbup:
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la peroLA » 29. 09. 2010. (11:12)

Gledajući ovo i znajući da dobre primorke i dalmatinke stoje u oglasima za 10,11,12.. mogu reć da je ovo pun pogodak... zbog cijene i brzine... time dobivam dalmatinku/primorku koja ide i ne košta previše, a i ljepša je od nekog s limun krmom tipa grašo 19 itd... U svakom slučaju ja bi u taj brod, brodski dizel motor i to je to...Dali se to uopće može usporedit s nekim grašom 19 ili sličnim plovilom? Koliko bi izašla cijena navala s npr. lomatecom 38ks?
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la peroLA » 29. 09. 2010. (11:12)

p.s. dali će naval biti izložen na pula Boat show-u?
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la backspin » 29. 09. 2010. (11:44)

peroLA je napisao/la:. U svakom slučaju ja bi u taj brod, brodski dizel motor i to je to...

Koliko bi izašla cijena navala s npr. lomatecom 38ks?

za sad ti postoje samo verzija za vanbrodski motor...
backspin
New Entry

PostPostao/la perinjoza » 29. 09. 2010. (11:56)

Riječ proizvođača na upit o motorima:

Plovilu je max. preporučena snaga motora 50 Ks i s Hondom 50 dostignuto je 21 milja u idealnim uvjetima mirnog mora i s jednom osobom.
14-15 milja je putna brzina s tim motorom pri potrošnji od 6 lit/sat
perinjoza
Member

PostPostao/la teranavis » 29. 09. 2010. (12:45)

perinjoza je napisao/la:Riječ proizvođača na upit o motorima:

Plovilu je max. preporučena snaga motora 50 Ks i s Hondom 50 dostignuto je 21 milja u idealnim uvjetima mirnog mora i s jednom osobom.
14-15 milja je putna brzina s tim motorom pri potrošnji od 6 lit/sat

samo je problem sto motor od 50 ks na putnoj brzini troši i 12 litara
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.