Postao/la Pape » 29. 09. 2010. (17:07)
evo ja ću se složit sa Josmom šta je napisa iz viđenoga....međutizim ovo rješenje timuna mi se ne sviđa...prvo pari mi se da je osovinski vod malo ili ništa iznad vodene linije, drugo... brtvljene ovog starog načina sa o ringovima mi se ne sviđa, pogotovo šta ćeš vratit o ringove na stari osovinski vod i staru osovinu....na ovi naćin ovo će držat sigurno neko vrime, ali po meni nije trajnije rješenje...ne znan koliko imaš prostora iznad argole, i koliko imaš volje, ali da se mene pita...ja bi osovinski vod iščupa, osovinu sa lista otpila, i i stavija novi osovinski vod timuna (dosta duži) i inox osovinu (zavarija novu na list)....a kako bi to izvea, uzeja bi dva teflonska ležaja od osvine propelera stavija na odgovarajuču osovinu, umota plastikom, kasnije potokarija da dobijen cijev (ležaji bi unutra ostali), ukopa na izlazu osovine prima argoli misto za utisnit jedan-dva semeringa....gore na vrhu osovinskog voda timuna pošto je viseći timun potokarija od teflona ležaj okrugli...na osovini napravija mesingani nosač ko ovaj teflonski ležaj tako da ako skidaš argolu ili se nešto s njom desi list ne profunda u more(dodatno osiguranje) i gore stavija argolu...tako da je cila priča jedno 40-tak cenata iznad vodene linije....i onda prst u uvo idučih 20 godin!...
e, sad Borro jel ti ostalo šta volje i nojaca i živaca....ne znan...ali vridilo bi to napravit kako triba...belive ju mi....