bluestar murter 600

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: bluestar murter 600

PostPostao/la ghost_rider » 27. 09. 2010. (20:48)

pozdravjljam ekipu!
moran vam priznat da neznam šta bi prije...smija se ili plaka!!!
toliko žara... protiv jadnog "murterina"
a on se jadnik brani valjda tako....sto ga nakon 3 miseca prodaje nema u malo kojoj lučici!!!!!!!!!
ma jeste li vi samo vidili koliko "naivnih " Hrvata ima!!!!!!

nego
meštre (murter 600)
Je li može jednim P.P na sto triba obratit pozornost prilikom preuzimanja....
bija bi ti zahvalan!
ghost_rider
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Murterino 21...(Nani 60..ps)

PostPostao/la histrion » 27. 09. 2010. (21:40)

Na prvi pogled (ako stojiš dovoljno daleko) i Dacia izgleda kao auto.
I kao što reče ghost_rider (za Murterina, a vrijedi i za ...) u Hr danas gotovo nema parkirališta, a da na njemu nema Dacie.
Možda među vlasnicima ima i takvih poput MURTER-a 600 koji hvale svoje (pa nazovimo ga) vozilo ... ipak znam da 95% vlasnika razgovor započinje: Za taj novac ...

I to je to.
Za taj novac!

Da mi ne smeta što je plastika kriva i popucana, što su spojevi popravljani silikonom, što su rubovi oštri, što su vide zarđale, što oprema izgleda kao slaba kopija Lego i Mehanotehnike ... onda bi Murterino bio pravi brod za mene. Ovako ... moje skromno mišljenje je radije 30 godina staru Istrijanku nego novog Murterina. Ali naravno to je samo moje mišljenje.
More wet
more fun
histrion
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gobbi 5,0 + Yamaha 50

PostPostao/la josme » 27. 09. 2010. (21:42)

MURTER 600 je napisao/la:
josme je napisao/la:Ne treba ga zamišljati,bez špiruna je bio na sajmu,i od dodatne opreme je imao jedino ogradu.Ruku na srce,je skuplji ali ja bi ga rađe uzeo.Uostalom jesi navalio na čovjeka,Murter600 jesi li ti kupio ovaj brod?Jeli ploviš sa njime?Jesi li zadovoljan?Ako jesi, ne navaljuj, pusti čovjeka da stekne svoj dojam a ne tvoj.
E sada zamisli Mercedes,a unutra oprema od stojadina,gume od fiće,motor od peglice, i dakako jeftiniji od drugih auta za 50%.Ali izvana merđa................... :Other12:

Josme; ča se ti toliko cimaš? Imaš li graškiča ili murterija 21??? N E M A Š !!! Imaš istranku pa se pitam zašto
si baš ti toliko žestok u raspravi o kvaliteti i vrijednostima brodica? Nemoj da me pčneš uvjeravati a ja
to nebi prihvatio da si Grašin čovjek makar potpisuješ lokaciju Pula???
Ja niti jednim odgovorom ne sugeriram čovjeku što da kupi nego iz osobnog iskustva (kao vlasnik murterinja 21)
čovjeku odgovaram na pitanja .
Molio bi forumaša koji bi mi sa konkretnim primjerom (propis ili nešto drugo) što nalaže graditelju brodice
ugradnju te famozne kaljužne pumpe.
Sada je massa pokrenuo i pitanje instrumenta za temperaturu; pa dragi massa znaj da je to uz motor i da to
dobivaš na komandnoj tabli sa motorom.Nemoj samo reč da ti i to žele posebno naplatiti jer ču početi
vjerovati da pomalo provociraš takovim pitanjima.
Bdv Josme na sajmu smo dvoje imali majice sa logom murterinja pa neznam kojega si vidio da se pravi....
Onaj drugi ima bijelu kosu.
Molim bez ljutnje.

Vidim da ti smeta iskrenost.Ako smatraš da netko tko ima Istranku nije tvoja kategorija i da nema veze sa nekim određenim znanjem,onda te mogu samo žaliti.Ja naprimjer nisam nigdje rekao da murterino nije dobar već da mu oprema i uređenje nikako ne odgovaraju i nauštrb toga postavljaju nisku cijenu.Sam brod je dobra gradnja izvana ali iznutra je katastrofa.Ja sam se čak i malo zagrijao za murterino dok nisam vidio neke stvari koje su mi jako zasmetale.Evo npr.Na slici se vidi kako strše vide iz prozora,zar treba netko oko izgubiti zbog niske cijene i prodaje. A pogledaj maštovito izrađen pult,kao da je odrezan sa nečije komode.Pa i djeca bi na tehničkom odgoju bolje napravila.
slika
Što se tiče ograde,svi murterino i onaj bluestar su imali u dlaku iste ograde (malo čudno-recesija)Plastične pante na vratima neće izdržati jednu zimu.
Što se kaljužne pumpe tiče kod ugradnje motora mora se ugraditi i kaljužna pumpa,kod vanbrodskih motora se ne mora,Instrumenti u pravilu dolaze sa pakovanjem motora u kompletu.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la massa.st » 28. 09. 2010. (07:07)

molio bi mederatore da malo pronjuskaju ovu temu jer se opet pocelo pisat svasta...

MURTER 600 nisam uopce mislio zajebavat niti zajebavam.......svidja mi se brod mislim da kupit iako se puno toga losega napisalo o brodu ali to me bas i ne briga puno, i bas radi toga sa tobom i ostalim vlasnicima murterina pokusavam razrjesit neke stvari koje me zanimaju, bez ikakvog provociranja. Sta se tice onoga pokazivaca temp. za njega sam pitao jer na izlozenom primjerku (Murterina 21 u Splitu) nema pokazivaca temp. pa mi samo na kraju fali da mi i to oce naplatiti. (valjda nece)........ :D :D :D :D.................

sta ce tice broda rekao sam sam sebi da iduci tjedan idem do gosp. Grase i u ABC plovila na konacne dogovore..........ali sinoc su mi za Murterina 21 dali konacnu ponudu i jako je dobra pa mislim da je gops. Graso tesko dostici.........
massa.st
Old Senior Member

Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la Mali Dabar » 28. 09. 2010. (08:37)

massa.st je napisao/la:iako mi se brod svidja to mi je malo ciganski.........formiraj cijenu broda kakva je i stavi sve sto taj brod treba imat u std opremi.......posto masu mojih prijatelja zna sa kupujem brod pa mi svi kazu kao sta ne kupis onoj od 99000,00 kn brod izgleda odlicno.........onda se ja nasmijem....onda im ja pokazem ponudu pa gledaj pravu cijenu..... :D :D :D :D

Massa; što je standardna oprema, dalo bi se raspravljati i vjerujem da bi mogli potrošiti više stranica.
Po meni je standardna oprema ono što zahtijeva Hrvatski registar plovila.
Pogledaj stranicu 44 (josme 24 09)o graškiću na pentu što je sve dodatna oprema i vidjeti češ da je čak i
špirun dodatna oprema!
Pokušaj zamisliti graškiča bez te dodatne opreme. ;)
Za 99.000,00kn mogao si kupiti plavi murterino21 sa 21PS kojim se vršila prezentacija u moru.

Moze mi se pojasniti sto to HRB zahtjeva pod standardnom opremom ?
Hoce li gosp.Murter doci i u Biograd na prezentaciju kada vec ima maicu,da malo procakulamo ?
Dali gsp.Murter isto tako i prezentira Murterinja 15 ili 17 (ko ce ga znati) da me uputi u sve prednosti i kvalitete tog novog uspjesnog projekta firme iz poslovne zone Buzin !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la massa.st » 28. 09. 2010. (08:55)

Mali Dabar je napisao/la:
massa.st je napisao/la:iako mi se brod svidja to mi je malo ciganski.........formiraj cijenu broda kakva je i stavi sve sto taj brod treba imat u std opremi.......posto masu mojih prijatelja zna sa kupujem brod pa mi svi kazu kao sta ne kupis onoj od 99000,00 kn brod izgleda odlicno.........onda se ja nasmijem....onda im ja pokazem ponudu pa gledaj pravu cijenu..... :D :D :D :D

Massa; što je standardna oprema, dalo bi se raspravljati i vjerujem da bi mogli potrošiti više stranica.
Po meni je standardna oprema ono što zahtijeva Hrvatski registar plovila.
Pogledaj stranicu 44 (josme 24 09)o graškiću na pentu što je sve dodatna oprema i vidjeti češ da je čak i
špirun dodatna oprema!
Pokušaj zamisliti graškiča bez te dodatne opreme. ;)
Za 99.000,00kn mogao si kupiti plavi murterino21 sa 21PS kojim se vršila prezentacija u moru.

Moze mi se pojasniti sto to HRB zahtjeva pod standardnom opremom ?
Hoce li gosp.Murter doci i u Biograd na prezentaciju kada vec ima maicu,da malo procakulamo ?
Dali gsp.Murter isto tako i prezentira Murterinja 15 ili 17 (ko ce ga znati) da me uputi u sve prednosti i kvalitete tog novog uspjesnog projekta firme iz poslovne zone Buzin !

otisla je tema u skroz krivom smjeru............. :thumbdown:
massa.st
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 28. 09. 2010. (09:10)

Kakav brod takva tema !!!
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la massa.st » 28. 09. 2010. (09:19)

to kakav je brod cemo komentirati kroz koju godinu...............
massa.st
Old Senior Member

PostPostao/la volio_bi_na_more » 28. 09. 2010. (15:28)

MURTER 600 je napisao/la:Molio bi forumaša koji bi mi sa konkretnim primjerom (propis ili nešto drugo) što nalaže graditelju brodice ugradnju te famozne kaljužne pumpe.

Bok Murter600,
evo, ima ovdje napisano ća se rabi od opreme:
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=10&t=1155

pregledaj sve stranice, jer su se propisi minjali.

koliko san skužil propise, ća se tiće te kaljužne pumpe, ovisi za koju klasu ti je registrirana brodica. ako za klasu 3, onda je obavezno, već od klase 3a nije.

i, koliko san skužil, nije graditelj odgovoran za opremu, već ti, tj. osoba koja registrira brodicu i koja ju plovi. jer će tebi udarit kaznu dok te kontrolira na moru.
volio_bi_na_more
Member

Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la veslo » 28. 09. 2010. (15:58)

"vidi kako strše vide iz prozora" :lol:

Pa ako je komu to razlog za ne kupiti brod neka ne kupi.
Ja bi da mi te vide smetaju otiša u dućan s inox opremom i kupio šaku vida pa ih lipo prominija :thumbup: .
veslo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Murterino 23

PostPostao/la MURTER 600 » 28. 09. 2010. (17:09)

Mali Dabar; ovo nije chet več forum da pričamo međusobno no smatram tvoje pitanje ozbiljnim pa makar budem
špotan od nekog moderatora odgovaram. Ako budem pozvan od firme ABC plovila na sajam biti če mi čast a posebno
da upoznam tebe.Maicu odnosno majicu ču sigurno obući. Prezentaciju odnosno savjete za murterinja 15 ili 17 ili
kako već se zvao ne mogu davati jer nisam osobno isprobao a ono o čemu neznam ne želim komentirati da nebi
ispao previše pametan.
Josme, Josme čega češ se ti još uloviti.Stvarno su vide na prozorima opasne po život ali samo da su ugrađene na
plovilu koja su vergulasta(ja ih znam ali ih ne želim reklamirati jer nisam od njih dobio maicu-majicu) ali murterinjo
ipak to nije! Neznam kako ti je promaklo na sajmu da nisi vidio jedan murterinjo 21 sa novim prozorima koji imaju
i šiber(F 4)???
Gospodo nakon svega ja sam zakljućio da vrijedi izreka da možeš: prajcu, prascu ,gudi, gujdi ,svinjčetu ilti prasetu
oprati njušku ili rilo ono če ponovo u kopanju i ponovo izgledati kao prije.
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la som » 28. 09. 2010. (21:43)

50 % ovdi nema brod,20% ima nešto što se ni uz dobru volju ne može zvati brod, 10 % bi-nebi ili upravo kupuju bilo što,neki su kupili pa makar i 25 godina staro a neki i starije,tu i tamo netko napravi ili obnovi neki dobar brod a ostatak? 5-6 % ima brod a o ostalima prosudite sami po pitanjima koja postavljaju.Ali svi su stručnjaci za Murterino.Mene taj brod ne interesira u smislu da bi ga kupio-prodao ili neznamtijašta.U subotu na sajmu u Šibeniku sjedio sam na malo većem brodu koji je možda i postavio neke sasvim druge standarde u proizvodnji moglo bi se prije reći jahti nego brodica.Tako smo pomalo pijuckali ,vlasnik firme koji je izlagao taj brod,moja ljepša polovica i ja.Znate šta smo cijelo vrime gledali (oko 4 ure možda i više)?Čak smo i ogladnili,pa naručili pizzu da ne propustimo nešto.Pored nas su bila mislim dva ili tri Murterinjosa i po njima su se verali mali,veliki,debeli,mršavi,krivi i pravi pa i stručnjaci.Hodali su po bandama (začudilo me da nije ni malo vergulast), kuckali po njemu,otvarali i zatvarali i neznamtijaštajoš.Ispitivali su sve i svašta.Ksnije sam i ja malo išao u inspekciju da vidim jel se to djeli badava.Po meni malo je napravljeno amaterski ali ako pogledate omjer cijene i prostranosti moglo bi se reči da je to folcika a ne Damor 580 tj.Gradac na kojem ima sjedečeg mjesta za pola dupeta ali mršavog.Koga toliko j....e taj brod nek si kupi Pičuljana (koji je ruku na srce prekrasan brod ali skup do bola i malo se zna o njegovom ponašanju na moru) pa neka nam napiše kakav je da ga i mi kupimo.Sad samo krenite s .............a, posebno stručnjaci.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la josme » 28. 09. 2010. (22:11)

veslo je napisao/la:"vidi kako strše vide iz prozora" :lol:

Pa ako je komu to razlog za ne kupiti brod neka ne kupi.
Ja bi da mi te vide smetaju otiša u dućan s inox opremom i kupio šaku vida pa ih lipo prominija :thumbup: .

Šta bi promijenio?Prozore?Jedino to jer vide nemožeš promjeniti.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 28. 09. 2010. (22:14)

MURTER 600 je napisao/la:Gospodo nakon svega ja sam zakljućio da vrijedi izreka da možeš: prajcu, prascu ,gudi, gujdi ,svinjčetu ilti prasetu
oprati njušku ili rilo ono če ponovo u kopanju i ponovo izgledati kao prije.

Što je umjetnik htio s ovim reći????????Da je brod kao svinja,ili mi koji debatiramo??
josme
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 28. 09. 2010. (22:24)

MURTER 600 je napisao/la:Josme, Josme čega češ se ti još uloviti.Stvarno su vide na prozorima opasne po život ali samo da su ugrađene na
plovilu koja su vergulasta(ja ih znam ali ih ne želim reklamirati jer nisam od njih dobio maicu-majicu) ali murterinjo
ipak to nije! Neznam kako ti je promaklo na sajmu da nisi vidio jedan murterinjo 21 sa novim prozorima koji imaju
i šiber(F 4)???

Jedna lasta ne čini proljeće! :thumbup:

Nije samo vida u pitanju,sada mi je žao što sam uopće se i pohvalno izražavao u nekim postovima jer vidim da te istina boli.Zar je toliko teško prihvatiti tu činjenicu da ima manjkavosti i šlamperaja,pa to ne znači da je brod loš nego da treba uložiti malo više truda u njega.Ništa nisam rekao ni protiv cijene ni maritimnih sposobnosti pa prema tome ne trebaš se pjeniti i prihvati kritiku.Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja.Ovo je zemlja demokracije i tako se ponašam.Ne vrijeđam nikoga i otvoreno postavljam svoje mišljenje.To što si ti kupio ovaj brod daje ti za pravo da ga braniš-normalno.Ali počeo si pretjerivati do te mjere da se već poistovječuješ sa prikrivenim marketingom a to nije poželjno na ovom forumu.
Evo toliko od mene.Ja sam na ovu temu završio.KRAJ.
:clap: :clap: :clap:
josme
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.