NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la udica » 27. 09. 2010. (17:07)

...meni se sviđa, da nisan kupija kupija bi ga :)
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la brodić » 27. 09. 2010. (17:17)

Ovaj brod je toliko dobar da se ne mogu nagledat
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la Homer » 27. 09. 2010. (17:32)

Gledao sam ga malo na sajmu i moram priznat da nije loš ali mi nije niti ništa posebno. Osvojio je nagradu, ali realno gledano ni konkurencija nije bila neka!
Stajao je pored graše i odmah se vidjela razlika - kod malo marete grašo je stajao gotovo nepomično dok se naval poprilično valjao. Kod hodanja po barci razlika je još veća.
Dizajn je čista klasika - korito i kabina od dalmatinke jedino je natkabina redizajnirana i dosta dobro izgleda. Kvaliteta izrade će se pokazat s vremenom.
Sve u svemu za sajamsku cijenu od 99.000 kn za barku i motor od 40 KS dobije se solidna barka za na ribe i kupanje.
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (18:05)

roža ri je napisao/la:nemam pojma,samo mi je rekao da elan radi za njih,nisam ulazio u detalje.Rekao mi je da preporučuju i garantiraju za snagu motora do 50KS,ali da je trup pojačan da bez problema podnosi do 80 KS(KAŽE PROVJERENO),te da se može doć pogledat prije finiširanja u Zagreb na velesajam gdje im se nalazi firma.

Evo i mene konačno natrag na forum. Kako sam bio kao gost u timu Gata Porta s mojim plavim Navalom 19 pun sam utisaka i mislim da sam kompetentan izvor informacija.
Prvo da riješimo nedoumice;
1) Svi Navali se od bačvi smole do zadnjeg šarafića izrađuju u radionama Gata Porta u Zagrebu i to s Elanom nema nikakve veze.
2) Sajamska cijena od 99.000,- kn uključivala je brodicu s dijelom dodatne opreme i motorom od 40 ks prema izboru kupaca (Honda, Yamaha, Evinrude ili Tohatsu) i ta sajamska cijena bila je samo sada u Rijeci na hrvatskoj premijeri Navala 19. Na svakom slijedećem sajmu, kako su rekli biti će uobičajeni sajamski popust na cijenu brodice s osnovnom opremom bez motora.
3) Naval19 pokazao se izrazito stabilna i čvrsta barka za svoju klasu, znatno stabilnija od stare Dalmatinke kojoj samo djelomice sliči, jer iako joj je zadnji dio kobilice skraćen, cijeli krmeni dio trupa i spojleri odozada stabiliziraju je dodatno. Ljudi od preko 100 kg bez imalo problema šetali su se po bandama, ponekad i dvoje odjednom.
4) Izloženi sajamski primjerak s Evinrude 40 postizao je kao od šale 20 milja s 2 čovjeka, a moj plavi s Yamahom 20 vršno je imao 12,7 milja s jednom osobom, a 10,5 s dvije, no ipak mu je to preslab motor treba svakako uzeti 40 bolje 50 ks.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la aladin » 27. 09. 2010. (18:14)

lukabubi je napisao/la: a moj plavi s Yamahom 40 vršno je imao 12,7 milja s jednom osobom, a 10,5 s dvije, no ipak mu je to preslab motor treba svakako uzeti 40 bolje 50 ks.

ovdje nesta ne stima?
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (18:32)

aladin je napisao/la:
lukabubi je napisao/la: a moj plavi s Yamahom 40 vršno je imao 12,7 milja s jednom osobom, a 10,5 s dvije, no ipak mu je to preslab motor treba svakako uzeti 40 bolje 50 ks.

ovdje nesta ne stima?

da, isprike, umoran sam još od sajma, s Yamahom 25 je 12,7 milja išao.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (19:27)

Evo nekih mojih utisaka;

Pri deplasmanskom režimu plovidbe do 7 milja nema nepoznanica, okretan je i stabilan i s 5 putnika koji se po njemu vrte kao da ništa neosjeti, od 7 do 15 milja lagano mu se izdigne prova no i dalje je jako upravljiv i nikakve promjene rasporeda težine pri plovidbi ne osjeća. Iznad 15 do 20 milja uslijed strujanja vode uz kobilicu teže okreće na mjestu, ali dobro drži pravac i potrebne su samo blage korekture putanje, no nema više šetanja po brodu jer promjenom rasporeda težine mijenja se i kurs plovidbe.
Nadalje, valove reže fenomenalno, nažalost nije ih bilo za vrijeme trajanja sajma iako su ih konstruktori iz Gataporta baš priželjkivali. S ozirom da ima 100 kg balasta duž cijele kobilice čvrst je i stabilan bez obzira na svoju relativno manju širinu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la teranavis » 27. 09. 2010. (19:51)

lukabubi je napisao/la:Evo nekih mojih utisaka;

Pri deplasmanskom režimu plovidbe do 7 milja nema nepoznanica, okretan je i stabilan i s 5 putnika koji se po njemu vrte kao da ništa neosjeti, od 7 do 15 milja lagano mu se izdigne prova no i dalje je jako upravljiv i nikakve promjene rasporeda težine pri plovidbi ne osjeća. Iznad 15 do 20 milja uslijed strujanja vode uz kobilicu teže okreće na mjestu, ali dobro drži pravac i potrebne su samo blage korekture putanje, no nema više šetanja po brodu jer promjenom rasporeda težine mijenja se i kurs plovidbe.
Nadalje, valove reže fenomenalno, nažalost nije ih bilo za vrijeme trajanja sajma iako su ih konstruktori iz Gataporta baš priželjkivali. S ozirom da ima 100 kg balasta duž cijele kobilice čvrst je i stabilan bez obzira na svoju relativno manju širinu.

a reci mi koliko si do sada probao brodova na moru da si stim toliko oduševljen ?
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (20:12)

Od malena me barke zanimaju, plovio sam i upravljao mnogima od malog gumenjaka do 12m jahte, ne samo po Jadranu već po raznim morima ( dugo sam živio u tuđini).
Nadalje, oduševljen sam ja i s nekim drugim domaćim plovilima. Jako mi se sviđa Šibenik 800 od Dunkića, Leidi 600, Bakan veći ima ih još da sada ne nabrajam.
Ne mogu reći da mi se Galeb, Grašo, ne sviđaju, no mnogo sam skloniji ravnim krmama nego zaobljenim.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (20:21)

Nisam ja dakle "toliko oduševljen" Navalom19, jer znam da ima još dobrih brodica, meni samo Naval19 nudi dovoljno koliko ja trebam.
Kakvo je tvoje mišljenje, da li si ga ti vidio na sajmu Teranavis?
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 27. 09. 2010. (20:47)

Evo par slika sa sajma
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la berti » 27. 09. 2010. (20:51)

lukabubi je napisao/la:Evo par slika sa sajma

Vidim da si vodija zenu na brod, znaci - ozbiljan si kupac :D
berti
Member

Tip plovila: Beneteau 27

PostPostao/la teranavis » 27. 09. 2010. (21:26)

lukabubi je napisao/la:Nisam ja dakle "toliko oduševljen" Navalom19, jer znam da ima još dobrih brodica, meni samo Naval19 nudi dovoljno koliko ja trebam.
Kakvo je tvoje mišljenje, da li si ga ti vidio na sajmu Teranavis?

da i bio sam na njemu ....jako dobro znam sto je dalmatinka .....njega bi nazvao dobrim i uspješnim tedizajnom dobre stare dalmatinke ali u esteckom i funkcionalnom smislu ....
zamjerka je ......to sto su u preradi iz DP u PD izgubili stabilitet jet su ga poravnali po meni na krivi način ali ok tako je kako je i još jedna zamjerka ...taj brod nije ništa cvršči neko stara dalmatinka koja je bila napravljena za 15 ks i 6 milja a ovdje se prica o neki 50 ks i 20 milja ...u tome je jedino dobro za majstore plastičare što ce bit posla
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la Pape » 27. 09. 2010. (22:19)

teranavis je napisao/la: i još jedna zamjerka ...taj brod nije ništa cvršči neko stara dalmatinka koja je bila napravljena za 15 ks i 6 milja a ovdje se prica o neki 50 ks i 20 milja ...u tome je jedino dobro za majstore plastičare što ce bit posla

pa reci laički...nemoj kukuljit, mumuljit...tresneš o val od 0,5-0,7m sa 18-20 milja, i raspucaš ko da si tresnija o zid...jesi to tija reč?.... 8-)
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la lukabubi » 28. 09. 2010. (07:52)

Pape je napisao/la:
teranavis je napisao/la: i još jedna zamjerka ...taj brod nije ništa cvršči neko stara dalmatinka koja je bila napravljena za 15 ks i 6 milja a ovdje se prica o neki 50 ks i 20 milja ...u tome je jedino dobro za majstore plastičare što ce bit posla

pa reci laički...nemoj kukuljit, mumuljit...tresneš o val od 0,5-0,7m sa 18-20 milja, i raspucaš ko da si tresnija o zid...jesi to tija reč?.... 8-)

Mislim da ste oboje u velikoj zabludi, Naval19 je projektiran i testiran za 18-20 milja brzinu, certificiran od Hrv.reg.brod. radili su stručnjaci male brodogradnje na njemu, ima cijeli sistem poprečnih i uzdužnih ukruta trupa, iako max. preporučena snaga motora je 50 ks, testiran je i podnosi 90 bez problema, jak je i kompaktan izrađen od najboljih materijala što postoje na tržištu...itd.
Trvrditi da Naval19 nije čvršće građen od stare Dalmatinke bez da se usporedi projektna dokumentacija oba plovila neozbiljno je.
Ako su stručnjaci HRB-a odobrili projekt, onda i stoje i odgovaraju za njega, naravno ako je sve napravljeno po projektu, a ja osobno sumnjam da proizvođač koji je uložio 4 godine rada i hrpu love u projekt Naval19 dozvolio bi si da ne izrađuje sve po projektu. Štoviše, skloniji je staviti ako netko traži i sloj više na uštrp brzine. Naposljetku, Naval19, bar se to jasno vidjelo na sajmu naručuju normalni obični divni ljudi zaljubljenici u more, ribolov i kratka obiteljska krstarenja uz minimum konfora, a ti ljudi sigurno ne jure 20 milja po valovitom moru.
lukabubi
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.