Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Nino » 26. 09. 2010. (14:02)

and je napisao/la:
Kad vučem panulu izvadim ekran i postavim ga ispred klupice ljevo u kokpitu. Tako stoji ekran dovoljno blizu, da vidim dubinu i brzinu panulavanja a da u kokpitu nema nepotrebnih kablova.

slika

Cestitke na ideji.
Ali...uvik ima ali ;)
...oli nebi bilo bolje taj sonder montirat za stalno na krmeni dil kasuna od motora (po mogucnosti "flush") kad vec taj kasun postoji. Ovako ti je taj dil kokpita izgubljen. Plus kasun, malo toga ostaje.
Ja mislin da san takvu montazu vidija na Gasinoj slici sa drvenjaka kojeg je prije ima.
Gaso jeli tako?
A onda uzmi jos jedan sonder onako "jednostavniji i jeftiniji" i njega montiraj u kabinu.
Sta mislis o tome?
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la Bat » 26. 09. 2010. (20:53)

Puno prakticnije rijesenje nego ovako sa sipkom i ovaj prostor je sad izgubljen
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la gof1 » 27. 09. 2010. (00:07)

Staviti samo "zglob" da se može micat i po potrebi maknut uz bandu i sve5 :thumbup:
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la amiklic1 » 27. 09. 2010. (06:32)

A neman pojma, ovako je stvarno nezgodno, sigurno smeta kad bi htio brzo proć tuda (iz neman pojma kojeg razloga).

Ja sam nakon dosta razmišljanja i modeliranja napravio ovako:
slika

Može se po potrebi okretat oko svoje osi, pa di god sidnem u kokpitu vidim sonder, a kad ga spremam samo izvučem i ploter i nosač i spremim.

najveći problem mi je nać' fiksnu utičnicu za kabel sonde, al' riješit će se i to, makar sam proizveo ;-)

Ovaj T-nosač kojeg sam stavio na ogradu sam kupio, i onda na komad inox ploče zavario komadić cijevi i to je to.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Bat » 27. 09. 2010. (07:40)

Ovo mi izgleda puno bolje i prakticnije
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

PostPostao/la niksa » 27. 09. 2010. (08:15)

Je, bolje je ovako sto puta, samo je je pitanje "hlada" nad ekranima, ako je u suncu slabo se vidi... a može se stavit suncobrančić od koktela... :thumbup:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la amiklic1 » 27. 09. 2010. (08:18)

niksa je napisao/la:Je, bolje je ovako sto puta, samo je je pitanje "hlada" nad ekranima, ako je u suncu slabo se vidi... a može se stavit suncobrančić od koktela... :thumbup:

danas većina novih ekrana ima više-manje dobru čitljivost na suncu. bar se tako deklariraju. Ipak, svi vidimo da to ponekad i nije baš tako, jer ako sunce tuče baš drito onda se dosta slabije vidi. Ako ga stavim okomito, onda se vidi bolje. Fora je da se može podešavat kako želiš, pa ga mo'š zakrenit malo od sunca livo-desno ili gori-doli.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la and » 27. 09. 2010. (12:11)

Lep pozdrav.

Ekran mi se čini da je na dobrom mjestu. Verovatno ču stavit zglob na šipku što je predložio Gof1. Inače ne šetam brodom kad panulam, a kad ne panulam sve što mi ne treba spremim ispod klupice. Po mom mišljuenju kasun nije dobro mjesto za ekran. Kad se kasun otvara morao bi maknut ekran i kad ostavim brod na vezu isto bi ga morao spremati. Mislim, da imaju sad svi ekrani mogučnost podešavanja osvetljenja. Tako da bilo kdje stoji ne bi smjelo biti problema, da se loše vidi. Kad ga ne trebam u kokpitu i spremim ga , kako sad stvari stoje, najmanje se vidi.

[quote="Bat"]Koji motor je u betini koliko ide i koliko troši.Koliko te je došla i dali su ti oni stavljali cilu opremu ili si nešto kupija sam,pa oni ugradili.Ja sam razgovara sa njima i rekli su mi da cijenu dogovaramo kad dojdem u solin.Da cijena nije kao sta je na internetu kao zbog recesije.Pa me zanima kako si ti prosao.

Stavio sa motor Nanni diesel 175 ks. Do sada sam ga najviše vozio na 2.600 - 2.900 okretaja, što bi trebao biti optimum. Kod tih oketaja ide oko 16 čv. Maksimum nisam probao jer do sada nisam imao baš mirno more. Svi vikendi su više manje kišoviti sa burom. Jedino sam probao voziti na minimumu zbog panule. Što se potrošnje tiče, ne mogu dati konkretan odgovor. Mislim da troši oko 1 l/1 nm, ako ga voziš na optimumu okreta. Verovatno bi sa tim okretajima išao brže, da je more mirno.

Što se cjene tiče, sve je stvar dogovora. Na samu brodicu baš nisam dobio popust, ali sam na nju stavio dosta opreme pa se tu stvarao popust. Stavio sam: premčani propeler, el. vinč sa sidrom i lancem, solarne panele, duple komande i troling ventil, frižider 85l, radio, vhs stanicu, Garmin, bazen za živu ješku, ljetnu i zimsku tendu, vebasto, reflektor, antene, blazine za sunčanje, jaceru, ... Praktički su sve stvari nabavili i ugradili kod Bobija. Najbitnije mi je bilo, da se je brodica spustila u more na dogovoreni rok.
and
New Entry

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la madi » 27. 09. 2010. (12:23)

Počasti nas kojom sličicom, i ne štedi pri tom ....
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la bofa » 27. 09. 2010. (12:50)

Super ti je brod i sve si lijepo opisao, a najbitnije nisi rekao, dakle ako nije tajna koliko si ti to platio
bofa
Member

Tip plovila: Sibenik 800 VM MR706LS

PostPostao/la Bat » 27. 09. 2010. (22:07)

Svi izgleda sakrivaju koliko su je platili,pa dajte ljudi nije to nikakva tajna.Ajde i koja slika bi dobro dosla
Bat
Member

PostPostao/la Gaso » 27. 09. 2010. (23:20)

Nino, nije to prijašni brod, imam ga i sada za ribolov, dok sa B700 sam probao panulat samo par puta, ali definitivno sam mišljenja da treba bit u slučaju panulanja sa b700 FF u kokpitu, to je bio i moj prijedlog and-u, kad smo razgovarali, sada je Bat na redu :lol:
Dali ga nekdje fiksno montirat ili nešto ovako, to svatko radi po svojim željama, na kašun milslim da nije najbolje, jer je stjena dosta nizko napram mom kašunu u pasari, pa bi brzo netko sa nogom oštetio FF montiranog ma kašunu. Ako če bit ikad potreba, ja ču montirat na B700 sa strane broda neki jeftini FF na inox cjev, na kojoj bi bila krmena sonda dole a gore FF, tek toliko da vidim dubino ostalo mi ne treba, jer sada i sam imam problem pošto ne vidim sonder dok panulam ako sam u kokpitu, pa makar imam sonder od 12". Ali opet mogli bi ovi Raymarine napravit neku WiFi variantu pomočnog ekrana, onda bi mogao koristit glavnu sondu od 1kw i u kokpitu, šteta što se nitko to ne sjeti, nego se brodska mreža radi samo običnim switchevima i UTP kablovima.
Opet brodska mreža mi ne dolazi u obzir, jer trebam dodatno kupit switch pa opet Raymarine ekran itd..., jeftinije je uzet neki garmin sa krmenom sondom, pa kad panulaš motiraš, a kad ti ne treba ga skineš, upaljač 12V ionako imam u kokpitu. Ja imam brod za panulo pasaru, pa mi ne treba sad ovo radit, tako da vjerojatno i neču.

And, čestitke na brodu, i zubatcu :thumbup:
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la betinaši » 28. 09. 2010. (18:16)

Priša danas i 100 radnih sati.
I nadalje - dobar brod.
Vrtimo se oko Žirija u potrazi za lignjon a pusti brodovi na nas.
Vičen : ma ljudi, nema ih ode šta se svi cikajete.
Viču i oni : ma ko tebe je... gledamo brod.
Eto to je Betina.
E moj Bobi , platit ćeš mi ove reklame.
Vidim da ljude muči cijena. Ja nisan dobija popust na brod ali jesan na opremu .
Ugradija sam vinč, radio , frižider, tendu.
Nisan tija troling jer san namjerava imat pentu. Kako su me pripali s tin trolingon ( nedaj Bože da neko u kabini uključi naprid izgori kopča...!!!?? ) stavin pentu. Iman pomoćni motor a i za panulu odlično.
Nisan tija ( čitaj moga ) pramčani propeler ali sad i ne žalin . Uvatija san mot i mogu je okrenit di god triba.
E sad najvažnije .POTROŠNJA.
Ovo je 5-6 mirenje i uvik isto.Zadnji put san mirija ovako:Nalija pun pun rezervar , učinija točno , TOČNO NAPOMINJEN 20 sati , ponovno ulija ---točno 140 l .Motor je 155 ks. Vozin ga 15-16 milja na 2800 okretaja.Ima tu i lera dok se ugrije dok ga ne ugasin ....Aj neka mi neko izračuna potrošnju jer sam sebi ne virujen.....

Pozdrav svima
Zadnja izmjena: dome; 29. 09. 2010. (14:24); ukupno mijenjano 2 put/a.
Razlog: ne lipiti jambo plakate..... molim pročitati upute kako postavljati slike......http://www.forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=63&t=271
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la bofa » 28. 09. 2010. (18:22)

Eto nas muci cijena, a i ti nisi napisao koliko je to para
bofa
Member

Tip plovila: Sibenik 800 VM MR706LS

PostPostao/la kyosaki » 28. 09. 2010. (18:59)

betinaši je napisao/la:
E sad najvažnije .POTROŠNJA.
Ovo je 5-6 mirenje i uvik isto.Zadnji put san mirija ovako:Nalija pun pun rezervar , učinija točno , TOČNO NAPOMINJEN 20 sati , ponovno ulija ---točno 140 l .Motor je 155 ks. Vozin ga 15-16 milja na 2800 okretaja.Ima tu i lera dok se ugrije dok ga ne ugasin ....Aj neka mi neko izračuna potrošnju jer sam sebi ne virujen.....

Pozdrav svima

Evo da ti pomognem...ni ja ti ne vjerujem....osim ako nisi u tih 20 sati napravio 4-5 sati vožnje, a ostalo, što kažeš lera :lol:
kyosaki
Member

Tip plovila: Barracuda 470

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: josey i 2 gostiju.