Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Gaso » 19. 09. 2010. (21:47)

betinaši je napisao/la:Brave za sve gavune sa istin klučen.Ograda u kokpitu krača šta znači završiti je iza bitve.Bolji inox( brzo dobije patinu),
stabilniji stol u salonu, hidraulični nosač za kutiju motora.

Kad češ vezat na kraju plovidbe brod, samo prođi suhom krpom, 2min rada i to je to i neče bit patine, ako to ne radiš imaš patinu za 14dana, ali tako je kod svih brodova ipak je to AISI 316, tako da boljeg u stvari nema, ali ni on nije zlato. Jedino što bi moglo bit bolje su varovi na ogradi, nisu loši da se razumije, ali upoznao sam još boljeg majstora, koji je sada na našoj kuči radio ograde i bio sam oduševljen kvalitetom vara i završne obrade, znači nema ga odnosno ne vidi se, pa sam na kraju poželjeo, da bi i na brodu imao takve vare, meni to ne smeta toliko, ali moj stari je univ.ing.metalurgije, pa je fanatičar u vezi inoxa i varova.
Ovaj majstor ima i vikend na Susku, ali inače radi profesionalno inox, pa i za brodove dosta radi inače je iz ZG, ako kome traba kontakt, mogu slat PP, ja boljeg majstora od ovog do sada nikada nisam upoznao, ali znam ih dosta pošto mi je stari u struci i slušam čitavi život inox, inox i inox....
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la aladin » 19. 09. 2010. (21:59)

Gaso je napisao/la: Ovaj majstor ima i vikend na Susku, ali inače radi profesionalno inox, pa i za brodove dosta radi inače je iz ZG, ako kome traba kontakt, mogu slat PP, ja boljeg majstora od ovog do sada nikada nisam upoznao, ali znam ih dosta pošto mi je stari u struci i slušam čitavi život inox, inox i inox....

Herceg?
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Gaso » 19. 09. 2010. (22:07)

Neznam prezime, ali je Roberto, koliko se sječam ili nešto na R, ču do sutra starog pitat, ja sam samo par riječi sa njim rekao.
Onu ogradu, u lučici na Susku je on radio, pa može svatko vidit kako to treba izgledat.

Inče jedna stvar koju sam primjetio, pa če ovaj sad napravit, kod onog tunela za sidro treba imat na kraju jednu osovinu, da drži profil, da se ne uvija, jer inače če sika brzo odstupiti, tamo treba ugradit neku malu osovinu, da sa strane drži profil, pa če možda več kod sljedečih brodova to ispraviti ako to vide, a znam da prate :) , drugih ispravka za sad nemam, na to sam mislio:
slika
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Bat » 20. 09. 2010. (10:44)

Lipi brod,a di je u Šibeniku mogli bi je pogledati i da mi daš koji savjet prije nego je i ja naručim
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la Thomy » 20. 09. 2010. (10:49)

Moga si napisat u lokaciji Zablaće.
:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Bat » 20. 09. 2010. (12:40)

Šta ču trošit prste kad se sve zna ;)
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

PostPostao/la Bat » 23. 09. 2010. (10:13)

Ima sam priliku pogledati B 700 ode u Šibeniku od jednog gospodina sa foruma,i jednostavno nemam riječi.Skočiš na nju a ona te nije ni primjetila.Prekrasan brod i moje je mišljenje vridi svaku uloženu kunu.
Bat
Member

PostPostao/la Pape » 23. 09. 2010. (11:50)

Bat je napisao/la:.Skočiš na nju a ona te nije ni primjetila.

...tako ti o Bobijevioj curici...a?.... cccccc......... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la madi » 23. 09. 2010. (11:56)

Pape je napisao/la:
Bat je napisao/la:.Skočiš na nju a ona te nije ni primjetila.

...tako ti o Bobijevioj curici...a?.... cccccc......... :lol:

: Laughing3: : Laughing4: : Claping5:
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la bofa » 23. 09. 2010. (15:12)

Zna li itko ima li koja Betina u okolici Dubrovnika i gdje da se moze pogledat?
bofa
Member

Tip plovila: Sibenik 800 VM MR706LS

PostPostao/la zore70 » 23. 09. 2010. (17:54)

bofa je napisao/la:Zna li itko ima li koja Betina u okolici Dubrovnika i gdje da se moze pogledat?

Vidi sa Landom,njegov susid je friško kupija Betinu 700 pa možeš poć vidit ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la and » 24. 09. 2010. (12:29)

Lep pozdrav.

Prije skoro mjesec dana u more je spuštena još jedna Betina 700.
Ekipa se je potrudila i brodica je u more spuštena na dogovoreni dan. Bobi je imao razumevanje za sve moje želje. Tako sam je opremio za krače izlete i za panulu.

slika

Neču stavljati slike koje ste več videli. Tako ču pokazati samo tisto, što je novo ili ja još nisam vidio.
U brodici sta dvije sonde. Prva je sa kabelom spojena sa Garminom, koji stoji ispred volana. Kabel druge sonde izlazi u prvoj klupici kokpita sa ljeve strane. Kad ne panulam Garmin stoji unutra i u kokpitu se vidi samo držač šipke.

slika

Kad vučem panulu izvadim ekran i postavim ga ispred klupice ljevo u kokpitu. Tako stoji ekran dovoljno blizu, da vidim dubinu i brzinu panulavanja a da u kokpitu nema nepotrebnih kablova.

slika

U kokpitu su duple komande i trolling ventil. Na platformi stoji pomočni motor. Tako mogu sporo voziti sa ili bez glavnog motora. Bobi je napravio i ljepo argolo, tako da imam u kokpitu sve što mi treba za panulu.

slika

Prije sam panulao sa malim gumenjakom, koji je bio vrlo okreta. Malo sam se plašio kako če biti sa večom brodicom. Po nekoliko sati panulavanja mogu reči, da zubaci izlaze isto kako kod gumenjaka.

slika

Brodicom sa vrlo zadovoljan i priporučio bi je tistima, koji razmišljaju o novom brodu.
Ako neko treba kakvo informacijo o mojoj brodici radu ču odgovoriti.
and
New Entry

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la zlovic » 24. 09. 2010. (12:55)

bofa je napisao/la:Zna li itko ima li koja Betina u okolici Dubrovnika i gdje da se moze pogledat?

U gradu su kupili B700 g.Lobrović iz Mokošice i g.Biličić. Prva je komplet opremljena, a druga u kitu. Inače g.Biličić navega i radi je sam pomalo. Radio je jedno vrijeme kod "Karingtonke" na parkingu,a sada je negdje preselio.

Pozdrav
zlovic
New Entry

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la Bat » 24. 09. 2010. (22:26)

Koji motor je u betini koliko ide i koliko troši.Koliko te je došla i dali su ti oni stavljali cilu opremu ili si nešto kupija sam,pa oni ugradili.Ja sam razgovara sa njima i rekli su mi da cijenu dogovaramo kad dojdem u solin.Da cijena nije kao sta je na internetu kao zbog recesije.Pa me zanima kako si ti prosao.
Bat
Member

PostPostao/la capiton » 25. 09. 2010. (01:41)

,And lijep brod,ovo sa sonderom je vrhunski odrađeno.Bome vidim da te i zubonje idu :clap: :clap: :clap: :clap:,riba dobro radi idem i ja provjerit ako lignja radi :lol:
capiton
Member

Tip plovila: ARVOR215,cumminis115ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.