Lovostaj za tunu

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Lovostaj za tunu

PostPostao/la karamba » 16. 10. 2008. (15:19)

mene najmanje zabrinjavaju školjke i lavandini u moru , mene brine što lokalni puk prodaje strancima zemlju i nekretnine i upravo taj puk poslje prodaje sere po istom, ali interesantno najviše seru oni koji su najviše prodali a oni koji ne prodaju ti šute i ne pačaju se , stoga boduli i ostali primorci : okanite se prodaje i čapajte se dela pa neče bit problema ! :shock:
poz
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la riberer » 16. 10. 2008. (15:47)

al bundy je napisao/la:Uvik krivite Slovence,Talijane, BRAVO !
Najviše domači bacaju sve u more ! Biće Slovenci,Taljani vuku sa sabom na ljetovanje sve one wc skoljke, aute, lavore, gume and co. sto se vidje gdje god zaronis uz obalu :lol:
Kad si ti što izvuko iz mora ?Aladine :lol:

aladin je napisao/la:Gore nabrojani su ti koji sa donijeli sa sobom i pobacali sve one wc skoljke, aute, lavore, gume and co. sto se vidje gdje god zaronis uz obalu.

I nadalje...primjetio sam da samo lokalni vlasnici plovila placaju "naknadu za koristenje pomorskog dobra" nadleznoj zupaniji.... i naravno da uredno placaju svake godine obavezno osiguranje te kupuju ribolovne dozvole... naravno da ne prodaju ribu lokalnim restoranima.... oni znaju da na taj nacin uzimaju kruh profesionalnim ribarima iz svog mjesta sa kojima su uvijek u poslovicno dobrim i susjedskim odnosima... Primjetio sam da samo furesti i ostali alieni ne placaju nikakve dozvole pristojbe and co. ne poznaju pravila i zakone, i naravno....... bacaju emajlirane lavore u more

sea (al bundy), aladinov je ... ironičan ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Gaso » 16. 10. 2008. (16:55)

Svima se unaprijed ispičavam, pošto sam uopšte reagirao i slao svoj post i nisam htio da se počne razvijati u ovom smjeru.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la lupis » 16. 10. 2008. (17:05)

Pa da,Aladin zapravo misli suprotno,to sam i ja odmah isčitao!
Zadnja izmjena: lupis; 16. 10. 2008. (17:16); ukupno mijenjano 1 put/a.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 16. 10. 2008. (17:11)

Gaso je napisao/la:Svima se unaprijed ispičavam, pošto sam uopšte reagirao i slao svoj post i nisam htio da se počne razvijati u ovom smjeru.

Nemaš se potrebe ispričavat,jedno si mislio dobronamjerno ispalo je drugačije,i to kako je ispalo je meni poznato i prije nego si ti napisao svoje viđenje!

Svi vi kontinentalci imate svog dreka kod kuće dovoljno,ne trebate se zamarat s našim,ko što lovi i kada...
Zadnja izmjena: lupis; 16. 10. 2008. (17:18); ukupno mijenjano 1 put/a.
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la aladin » 16. 10. 2008. (17:16)

lupis je napisao/la:Pa da,Aladin zapravo misli suprotno,to sam i ja odmah isčitao!

pa nisam niti sumnjao da ces iscitati ironiju... tebi je i bila namjenjena... da je bila namjenjena nekome drugome onda bi pisao malo jednostavnijom metodom jer ironiju ocito ne razumiju bas svi a ti si tu prvak foruma (zato te i cijenim)

neces vjerovati ali slazem se i sa ovim drugim... ali samo djelomicno..... ja nikome nisam docirao kako treba sa ovim i onim u svom dvoristu (mada ne mislim da itko ima ekskluzivno pravo na javna dobra kao sto je more) ali sam reagirao i uvijek cu reagirati na generalizacije i izvlacenje na neke druge koji su jedini krivci... znas i sam da nisu uvijek drugi krivi... samo sam ukazao da postoji i veliko, veliko smece u vlastitom dvoristu

Da se vratimo na konkretan slucaj..... nisam niciji odvjetnik (na kraju dana nisam uopce odvjetnik) ali Gaso je jedan od najplodonosnijih clanova ovog foruma u smislu davanja savjeta i nesebicnog djeljenja iskustva (a to je valjda svrha foruma ..... i za*ebancija je takodjer svrha foruma da ne mislis da tebe optuzujem necim) i ne mogu se oteti dojmu da se njemu i slicnima sve gleda pod povecalom samo zato jer je Slovenac (ili stagod drugo) a to principijelno ne mogu presutjeti u mojoj okolini (sada ce se naci moralisti koji ce reci da onda odem iz te okoline - da to je isto nacin... ali mozda bas necu)
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lupis » 16. 10. 2008. (17:42)

Gašo dragi i lipi i prekrasni,Aladin ima pravo,ti si jedan od najplodonosnijih pisaca,i kapa dole!
Aladin je poput tebe,ni on ne reagira napaljeno ko ja ili raptor ili još poneko.
Jedino nema (Aladin) pravo kad misli da ja imam nešto protiv tebe jer si SLO.

Nemam ništa protiv tebe ni protiv tvojih zemljaka dok imate na umu da je ovo Hrvatska a ne Slovenija!
Protiv tebe nemam ni sad ,nisam imao ni prije,to što ja imam moj stav a ti tvoj ne treba generalizirat ni širit na neku višu razinu.
Znam da ćeš ti to shvatit na pravi način!

Vinjete imaju veze utoliko da ja ne sudjelujem na slovenskom forumu i ne solim pamet slovencima da to nije u redu!

Inače,...točim samo Laško,a od negaziranih sokova samo Fructal te Radenska...,mene nećeš "dignut" na te nacionalne fore,Aladin!

Što se mene tiče ja sam tu završio!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 16. 10. 2008. (17:47)

Nebi se trebao tako ispričati, sam skoro zaplako :D :D
Nisam ja zamirljiv ili bilo šta, sve uredu, ja pijem u Hrvatskoj samo Ožujsko, pošto nije više onako sladak okus, i puno bolji je nego ispred 5 godina.
Ajmo mi na ribe. :D
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la aladin » 16. 10. 2008. (18:12)

lupis je napisao/la: .
Jedino nema (Aladin) pravo kad misli da ja imam nešto protiv tebe jer si SLO.

Inače,...točim samo Laško,a od negaziranih sokova samo Fructal te Radenska...,mene nećeš "dignut" na te nacionalne fore,Aladin!

Što se mene tiče ja sam tu završio!

Nisam tu mislio na tebe pa se ispricavam ako sam te strpao u krivi kazan (vidi temu "Luc(trup)" by Teo pa ce ti biti jasnije o cemu sam govorio). Ali volis generalzirati "fureste" to nadam se ne bjezis
aladin
Moderator

PostPostao/la opus » 16. 10. 2008. (18:28)

Gaso je napisao/la:Svima se unaprijed ispičavam, pošto sam uopšte reagirao i slao svoj post i nisam htio da se počne razvijati u ovom smjeru.

Nemas se sto ispricavati. :!:
Nisi napisao nista lose. ;)
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la ab ovo » 17. 10. 2008. (08:15)

Brate mili, evo malo čitam ovu temu i :o :shock: :o :shock: :o :shock:
Svako se svakom izvinjava. Pa to nije u duhu ovog foruma :mrgreen:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la riberer » 21. 10. 2008. (10:26)

Sada, nakon što su se svi "poizvinjavali", molim da ostanete u temi !

Inače, tema bi bila: Lovostaj za tunu slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la DAMIR » 21. 10. 2008. (15:12)

riberer je napisao/la:Sada, nakon što su se svi "poizvinjavali", molim da ostanete u temi !

Inače, tema bi bila: Lovostaj za tunu slika

je uvaženi kolega,ali ja bi puka ka cvrčak kad nebi reka svoju....

Potpisujem izjavu za Gasu da je stvarno forumaš kakvih je iznimno malo. A teza o Slovencima kao lošim ljudima kod mene otpada. Posebno je ugodno iznenadio odaziv Slovenaca na jednu humanitarnu akciju kod nas prošle godine. Mislim da ne triba previše pratit prepucavanja naših i njihovih debilnih kvazipolitičara,jer zapravo jedino oni stvaraju taj jaz među pripadnicima dvaju naroda.
U real life,odnosi između nas običnih,malih ljudi su gotovo uvijek sasvim normalni,više je nesloge i sapunanja daske među nama Hrvatima nego prema ijednoj drugoj naciji.
Svako pravilo ima iznimaka,pa se tako ponekad zna dogodit da i zaiskri između kojeg Hrvata i Slovenca ali to nikako ne može bit pravilo koje nam nameću "vladari".
DAMIR

PostPostao/la tomi » 21. 10. 2008. (15:55)

a da pustiš gašu na miru i da ne pričaš puno (pizdiš),hvala na razumijevanju
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 21. 10. 2008. (16:21)

cijenim trud moderatora da moderira temu ali, na zalost, moram se pobuniti nakon ovakvog ciscenja....

s obzirom da je dobar dio rasprave izbacen van molio bih da se makne sve sto nije vezano uz lovostaj za tunu (inace cu ja svoje "urediti" pa ce tek onda izgledati debilno) jer se ovim "ciscenjem" ipak promijenio smisao rasprave.

U raspravu sam usao, prvenstveno, zbog nekih opcih principa koje mislim da se moraju braniti a taj dio je izbacen. Ostavljeno je samo ispricavanje uzduz i poprijeko i "mir, mir, mir nitko nije kriv".

U pravilima ponasanja na forumu stoji "Osim uobičajenih normi ponašanja, koje su prihvaćene u civiliziranom svijetu,..." a obicno je medju prvim stvarima u "civiliziranom svijetu" zabrana bilo kakve diskriminacije po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i bilo kakvoj manjinskoj osnovi (spolnoj, rodnoj etc.), mislim da su moderatori ti koji prvi trebaju reagirati na takve pojave a ne jos i brisati postove koji ukazuju bas na tu pojavu.
Raptorovi postovi su vecinom izbrisani i cijela prica sada izgleda otprilike..... eto pocela tema o lovostaju.... javio se Gaso sa svojim komentarom .... uzelo ga pljuvati jer je krivo shvacen... nekolicina stala u obranu.... aladin i lupis se prepucavali i na kraju se izljubili i ispricali svi svima..... Mislim da je poanta ove rasprave (koja je doduse bila potpuno OT) bila sasvim drugacija i zao mi je da nije prepoznata od moderatora.

Stoga jos jednom molim da se tema "uredi" na taj nacin da ostanu samo postovi vezani striktno uz temu.... ako se Gaso slaze neka se makne i njegov inicijalni post

Lijep pozdrav
aladin
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.