Kvarnerski zaljev

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Kvarnerski zaljev

PostPostao/la gonič zmajeva » 18. 09. 2010. (22:04)

pjacal je napisao/la:Što je sa roniocima sa bocama koji tamane po noći sa halogenkama , oni su isto selektivna skupina . Selektiraju sve što se nađe isperd nišana , zar ne ?

Jbg možda im je teška situacija doma i nemaju love za živit :Other41: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la grizly » 19. 09. 2010. (00:56)

mala od kužine je napisao/la:Zatim vadim mobitel i pravim se da zovem policiju(koja kad bi i krenula ne bi tako brzo stigla).Ima učinka.

Nažalost i da zapravo nazoveš policiju nebi imalo učinka jer su u međusobnom dogovoru s roniocima s bocama u krivolovu.

Ovaj mu da nešto ribe(a s bocom je ko na placi samo bira i tamani a nis ne placa,pa ima i za poklonit korumpiranoj policiji ne policajcima vec hrvatskoj korumpiranoj policiji) i ovi izmeti policijski ih puste!!!

Pred jedno 3 tj. ja i frend na barci vraćamo se u lučicu na kantridu kad ono tamo na ulazu 4 barke i gnjusovi opdvratni pohlepni vade iz mora lignje fetuse, još su bijele bez boje manje od varalice, ajmo rec po mojoj procjeni 3 do 4 cm u vrh glave.

To tako krene, kad mogu i drugi mogu i ja.Užas
Nevera s kvarnera
grizly
New Entry

PostPostao/la lupis » 19. 09. 2010. (11:44)

ti mali su najslađi,i nisu žilavi ko one šlape od 80 dek...,treba i gurmane razumit..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la pjacal » 19. 09. 2010. (12:07)

lupis je napisao/la:ti mali su najslađi,i nisu žilavi ko one šlape od 80 dek...,treba i gurmane razumit..

Jeb. . . .eš "govedinu" , "teletina je slađa , ha hanha ha ha ha :P
Pitura ne znači nužno zaštita !
pjacal
New Entry

PostPostao/la Thomy » 19. 09. 2010. (12:18)

mala od kužine je napisao/la:Mislim da je zakon jasan što se tiče noćnog podvodnog lova,lova bocama,veličine ulova....
Problem je u provedbi.Kad vidim nekog da roni i lovi s bocom,a nagledala sam ih se,prvo im svojom pilom prođem po glavi,a kada izrone,stanem s upaljenim motorom kraj njih i gledam ih bez treptanja.Zatim vadim mobitel i pravim se da zovem policiju(koja kad bi i krenula ne bi tako brzo stigla).Ima učinka.

borro je napisao/la:Takvog treba selektirtat propelom preko kičme, pa nek se onda pravda kad nađu tijelo s bocom i puškom + lampa, što je radio i tko je kriv u mračnoj oblačnoj noći... :thumbdown:

Jel vi znate šta pišete... :crazy:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la grizly » 19. 09. 2010. (16:29)

da mi znamo o čemu pišemo, o KUKAVIČKOM KRIVOLOVU, poveži to sa nazubljenim klopkama kojim se koriste krivolovci na divlje svinje, teško osuđujem te tetkice i mlakonje koje love s bocama

lupis je napisao/la:ti mali su najslađi,i nisu žilavi ko one šlape od 80 dek...,treba i gurmane razumit..

i ja sam veliki gurman, al to je pohlepni krivolov kojeg teško osuđujem, te lignjice imaju 10 g a sta bi im falilo da narastu do 20-30 dek,ništa zar ne?
Nevera s kvarnera
grizly
New Entry

PostPostao/la Thomy » 19. 09. 2010. (17:09)

grizly je napisao/la:da mi znamo o čemu pišemo, o KUKAVIČKOM KRIVOLOVU, poveži to sa nazubljenim klopkama kojim se koriste krivolovci na divlje svinje, teško osuđujem te tetkice i mlakonje koje love s bocama

Jedno je nekog osuđivat za njegove radnje i djela, a drugo je nekom ugroziti ili oduzeti život...

-prvo im svojom pilom prođem po glavi
-selektirtat propelom preko kičme, pa nek se onda pravda kad nađu tijelo
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la lupis » 19. 09. 2010. (18:59)

grizly je napisao/la: te lignjice imaju 10 g a sta bi im falilo da narastu do 20-30 dek,ništa zar ne?

A ča sad,nećemo jist ni janjetinu od 10-12 kil nego ovčine od 30....,ma ki to more prožvakat alooooo?!?!?!?!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la gonič zmajeva » 19. 09. 2010. (21:03)

Thomy je napisao/la:
grizly je napisao/la:da mi znamo o čemu pišemo, o KUKAVIČKOM KRIVOLOVU, poveži to sa nazubljenim klopkama kojim se koriste krivolovci na divlje svinje, teško osuđujem te tetkice i mlakonje koje love s bocama

Jedno je nekog osuđivat za njegove radnje i djela, a drugo je nekom ugroziti ili oduzeti život...

-prvo im svojom pilom prođem po glavi
-selektirtat propelom preko kičme, pa nek se onda pravda kad nađu tijelo

Thomy :clap: . Često mi se zna dogodit dok lovin iz kaića da nalete oko mene ovi pod sviču. Jedna od klasičnih rečenica je jeli ko roni. Jer bi se oni mogli zajebat i slučajno ubost ronioca ostima. Ono zaminit ronioca za ribu :wtf: .Poznanik mi se bavi tim nezakonitim ribolovom. Doma mu situacija nije bajna i šta bi ga tribalo ubit radi toga. Puno gora stvar mi se dogodila prije dosta godina na Pločici. Došli smo sa štapima popodne i vezali gumu u portić. Rasporedili se po kraju i počeli močit tunje u moru. Posli jednu uru vrimena sa punte Pelješca policija ravno na mul. Vezali se i gle čuda pojave se dva ronioca s bocama. Nismo ih vidili prije jer su ronili južnu stranu na kojoj se ne može lovit radi zadiva. Lipo su potovarili opremu i ribu u brod i išli ubit koju kunu. Fina fatureta priko radnoga vrimena :thumbdown: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la pjacal » 20. 09. 2010. (10:20)

gonič zmajeva je napisao/la:
pjacal je napisao/la:Što je sa roniocima sa bocama koji tamane po noći sa halogenkama , oni su isto selektivna skupina . Selektiraju sve što se nađe isperd nišana , zar ne ?

Možda su u šumi mi mi mi m , ha hs ha ha ha ha :)
Pitura ne znači nužno zaštita !
pjacal
New Entry

PostPostao/la gonič zmajeva » 20. 09. 2010. (20:02)

pjacal je napisao/la:
gonič zmajeva je napisao/la:

Možda su u šumi mi mi mi m , ha hs ha ha ha ha :)

Možda su u bunaru ;) .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la Strici » 18. 11. 2010. (21:48)

Sve je več rečeno još na prvoj strani, od Jablana ponajbolje. Jedino bih ispravio ono o spašavanju mora. More spašavati; smiješno. More se nemože uništiti, ali se mi možemo. More ima vremena, ali ga mi nemamo.
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la Dare Superstar » 08. 12. 2010. (13:08)

Dok god bude razmišljanje išlo u smjeru "kud svi tu i mali Mujo", jadikovat će se zbog nedostatka ribe
Dare Superstar
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gumenjak Marshall m60, Yamaha 35

PostPostao/la IVEK 85 » 06. 09. 2011. (22:21)

Pozdrav ljudi novi sam na forumu,tema je više nego zanimljiva,kad se govori da je ribe sve manje,nije samo u moru več svugdje gdje se ne provodi zakon kolko tolko,bile rjeke,jezera itd.Ribar sam otkad znam za sebe,volim sve vrste i načine ribolova od spina,postave i sl.,nisam neki obožavatelj ribe,al svejedno je nosim jer moji doma pojedu tu i tamo,al žalosno da se nosi baš sve,recimo primjer od puno ljudi čujem Arbun mi je jedna od najljepših riba,mislim si daj pusti onda ono kaj ti je u kanti,arbunčeki nemaš ih kaj vidit!Uglavnom sve dok ljudi nebudu osvješteno gledali na to da treba manje ribe pustit da narastu,da če ti za uzvrat kaj si pustil tog jednog jebenog malog Arbunčića doć kad tad jedan pravi i nakon tog kad ti dođe ljepi komad bit češ sretan kaj si puštal ove maće i naravno zadovoljniji samim sobom kaj tak postupaš!Valjda nisam nikog uvredil inače lovim po Krku i ribe zaista ima samo treba bit uporan 2,3 dana ništa i onda te pogodi dan kad riba prima i opet se fino naloviš! :thumbup:
IVEK 85
Member

Tip plovila: Maestral H330F YAMAHA 5KS 2T

PostPostao/la lupis » 07. 09. 2011. (12:19)

ja pustim svakog 3-4 zubaca...,u prosjeku...
lupis
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.