Kvarnerski zaljev

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Kvarnerski zaljev

PostPostao/la škampar » 03. 09. 2010. (19:46)

Bogami dobro si naješkao,ajde malo oladi :clap:
škampar
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la gonič zmajeva » 03. 09. 2010. (22:27)

porer je napisao/la:Prije par godina poznanik navečer roni i lovi oko Briona (u zabranjenoj zoni, naravno). Dosta se udaljio od barke u kojoj je bio drugi koji je čuvao stražu. Naišla policija, ovaj na barci se ukenjao i zdimio. Ovaj u moru dopliva laganini do policije, ovi mu još ruku dali da lakše izađe sve sa ribom a tek na palubi je skužio da je na pogrešnom brodu : Laughing3:

Je smišno sad ali kako je bilo čoviku oni momenat kad je skužija di je upa :wtf: :Other54:. Koja pegula : Laughing3:
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Pape » 03. 09. 2010. (22:31)

gonič zmajeva je napisao/la:
porer je napisao/la:Prije par godina poznanik navečer roni i lovi oko Briona (u zabranjenoj zoni, naravno). Dosta se udaljio od barke u kojoj je bio drugi koji je čuvao stražu. Naišla policija, ovaj na barci se ukenjao i zdimio. Ovaj u moru dopliva laganini do policije, ovi mu još ruku dali da lakše izađe sve sa ribom a tek na palubi je skužio da je na pogrešnom brodu : Laughing3:

Je smišno sad ali kako je bilo čoviku oni momenat kad je skužija di je upa :wtf: :Other54:. Koja pegula : Laughing3:

:lol: :lol: :lol: ...dreto u vršu!
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mala od kužine » 12. 09. 2010. (13:30)

Dragi pjacal,goniču zmajeva i svi koji slično misle,ja ronim i lovim isključivo puškom,najselektivnijim načinom sportskog ribolova na ovom našem opustošenom moru,i sa sigurnošču mogu reći stanje je već prije par godina otišlo k vragu.
Ove godine mi se ćak više ni zaronit ni dalo jer mi je pretužno gledat apokalipsu za koju nitko ne mari.
Čak i lokalni pohlepni tramataši nisu ove godine išli svako jutro u svoj pohod.Zašto? NEMA RIBE!
Kad netko prebrzo vozi,krivo parka,ili ne plati račun-dobije kaznu, a kad netko ubija riblju mlađ sustavno i godinama dobije samo loš ulov i onda još zbog toga kuka.
Kada vadim hobotnicu,a ove godine su rijetkost,pazim da li sjedi u rupi na jajima i ne diram ju.Čak sam jednu od kile spašavala s plaže da ju neki pomahnitali turist ne izvuče.Odnila sam ju u duboko i sklonila pod kamen.Nadam se da je preživjela. Svi trebamo krenuti od SEBE,ako doista volimo More.
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 09. 2010. (14:35)

mala od kužine je napisao/la:Dragi pjacal,goniču zmajeva i svi koji slično misle,ja ronim i lovim isključivo puškom,najselektivnijim načinom sportskog ribolova na ovom našem opustošenom moru.....

Draga Mala jedina razlika između selektivnog i neselektivnog alata je mozak u glavi ribolovca. Puška je puno puta bila neselektivan alat. Panulu za zubace bi ipak stavio na prvo misto selektivnosti :wave: .
Zadnja izmjena: Administrator; 12. 09. 2010. (15:11); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=5&t=3697
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la histrion » 12. 09. 2010. (16:01)

gonič zmajeva je napisao/la:...jedina razlika između selektivnog i neselektivnog alata je mozak u glavi ribolovca...

Potpuno se slažem.
Više ili manje lovim samo puškom ... i svaki me put stisne oko srca kad vidim koliko ima ranjenih (oštećenih) riba.
O selektivnosti pa ...
Dovoljan je pogled na NEKE slike i ovdje (na forumu) pa je čovjeku sve jasno.

Ipak mislim da su glavni krivci turisti i kriza doma (to što ljudi nemaju novaca).
Danas gotovo svaki turist ima pušku ili štap i uz kontrole kakve imamo nije ni čudno da se to događa.
Drugi razlog za takvo su stanje opet turisti i nedostatak novaca naših ... kila dobre ribe u oštariji košta 400 kuna. Tri puta više no što su ljudi (u prosjeku) spremni platiti. A i oštiri moraju živit (bar oni tako misle) pa nude i ribu za koju bi u normalnoj državi izgubili više nego što prodajom dobiju.
Da bi gdje kontrolirali veličinu riba (oštarije ili ribarnice) još nisam čuo, a bilo bi neophodno.

Rješenje je veoma jednostavno - Država otvori desetak novih (sezonskih) radnih mjesta, svakom kontroloru da metar, popis minimalnih veličina za pojedine vrste i blok za kazne. Svaki bi si kontrolor u tri dana zaradio platu.
More wet
more fun
histrion
Member

Tip plovila: Gobbi 5,0 + Yamaha 50

PostPostao/la lupis » 12. 09. 2010. (19:27)

gonič zmajeva je napisao/la:

Draga Mala jedina razlika između selektivnog i neselektivnog alata je mozak u glavi ribolovca. Puška je puno puta bila neselektivan alat.

nisam ja,nisam ja...,kunem se.....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 09. 2010. (20:22)

lupis je napisao/la:nisam ja,nisam ja...,kunem se.....

Sve u redu. Neće tebe niko....
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la mala od kužine » 14. 09. 2010. (13:26)

Ma i ja se slažem da je sve u glavi,ali ko će to sve prekontrolirat?
Ranjenih riba nagledala sam se ove godine više nego prije,a pravih riba za pušku gotovo da i nema.
Najgore je kad vidim kako vade bebe hobotnice,ubiju ih i onda bace u more :sick: .
Nisam ni ja bezgrešna,kao ni svi koji love puškom,ali treba stat na loptu i reč-sad je dosta!
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

PostPostao/la pjacal » 16. 09. 2010. (14:04)

mala od kužine je napisao/la:Ma i ja se slažem da je sve u glavi,ali ko će to sve prekontrolirat?
Ranjenih riba nagledala sam se ove godine više nego prije,a pravih riba za pušku gotovo da i nema.
Najgore je kad vidim kako vade bebe hobotnice,ubiju ih i onda bace u more :sick: .
Nisam ni ja bezgrešna,kao ni svi koji love puškom,ali treba stat na loptu i reč-sad je dosta!

Kogo na mjestu ti je svaka , nitko nije nevinašce. Smo je teško u javnosti priznat.

Turisti su posebna priča ...
Pitura ne znači nužno zaštita !
pjacal
New Entry

PostPostao/la lupis » 16. 09. 2010. (15:29)

vidim da se lovite mojeg "nisam ja" ,a niste baš shvatili.....,mislio sam se nadovezat na GM-ov text jer ko da sam ga ja napisao...,a nisam (ja)....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la pjacal » 17. 09. 2010. (07:23)

Što je sa roniocima sa bocama koji tamane po noći sa halogenkama , oni su isto selektivna skupina . Selektiraju sve što se nađe isperd nišana , zar ne ?
pjacal
New Entry

PostPostao/la borro » 17. 09. 2010. (07:43)

Takvog treba selektirtat propelom preko kičme, pa nek se onda pravda kad nađu tijelo s bocom i puškom + lampa, što je radio i tko je kriv u mračnoj oblačnoj noći... :thumbdown:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la pjacal » 17. 09. 2010. (07:49)

borro je napisao/la:Takvog treba selektirtat propelom preko kičme, pa nek se onda pravda kad nađu tijelo s bocom i puškom + lampa, što je radio i tko je kriv u mračnoj oblačnoj noći... :thumbdown:

Na našu žalost nije u jednini nego je u stotinama , uzduž i porijeko naše obale , bliskih susreta sam imao mnogo puta ( na žalost ) , e njima ne vjerujem da će netko stat na kraj !
pjacal
New Entry

PostPostao/la mala od kužine » 18. 09. 2010. (20:32)

Mislim da je zakon jasan što se tiče noćnog podvodnog lova,lova bocama,veličine ulova....
Problem je u provedbi.Kad vidim nekog da roni i lovi s bocom,a nagledala sam ih se,prvo im svojom pilom prođem po glavi,a kada izrone,stanem s upaljenim motorom kraj njih i gledam ih bez treptanja.Zatim vadim mobitel i pravim se da zovem policiju(koja kad bi i krenula ne bi tako brzo stigla).Ima učinka.
mala od kužine
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.